Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

27-11-2018

Μεγάλη ταραχή έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στον χώρο της ελληνικής διαφήμισης λόγω του πολέμου ανακοινώσεων ανάμεσα στην εταιρεία Ogilvy και την ΕΔΕΕ, της διοργανώτριας αρχής των Ermis Awards. 

Mέχρι και σήμερα όταν κάποιος μιλούσε για τις δυο πλευρές ήταν για να διαπιστώσει το ρεκόρ βραβεύσεων της πρώτης στον θεσμό της δεύτερης. Τα τελευταία (αρκετά χρόνια) η Ogilvy και οι εταιρείες του ομίλου της ήταν οι πρωταγωνίστριες σε πολλές από τις κατηγορίες των Ermis Awards, οι αλλαγές όμως που φέρνει η φετινή διοργάνωση φαίνεται ότι λειτούργησαν ως κόκκινο πανί για την γνωστή διαφημιστική εταιρεία.

Σε πρώτη φάση, αυτή της διαβούλευσης, η Ogilvy έστειλε τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του θεσμού, προτάσεις στις οποίες απάντησε γραπτώς η ΕΔΕΕ (αρνητικά στα περισσότερα, αλλά όχι σε όλα τα σημεία). Ακολούθως, με επιστολή που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕΕ, την Παρασκευή 23/11, ο όμιλος της Ogilvy έκανε ξεκάθαρο πως αποχωρεί από το θεσμό των Ermis Awards, καθώς, όπως σημειώνε, τα βραβεία όπως είναι σήμερα, δεν τον αντιπροσωπεύουν. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «τα Ermis Awards χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια, από διαδικασίες ψηφοφορίας και κριτικές επιτροπές που δεν διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα, από συνεχείς αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας χωρίς όραμα για το μέλλον του ίδιου μας του κλάδου κι από πειραματισμούς χωρίς αποτέλεσμα», ενώ γίνεται λόγος για «απουσία διαλόγου ή διαβούλευσης, που οφείλεται στη μυστικοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζει τη λειτουργία της ΕΔΕΕ τα τελευταία χρόνια».

Απατώντας χθες Δευτέρα 26/11 ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΕΕ κ. Παπαπολύζος, παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του, επέλεξε όμως παράλληλα να μην ανεβάσει τους τόνους. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «όλοι οι θεσμοί, κατά περιόδους, έχουν να αντιμετωπίσουν και διαφωνίες και αποχές. Με θετική διάθεση διαλόγου θα είμαστε εδώ για να βρούμε το σημείο σύγκλισης με τις εταιρίες της Ogilvy, όπως και με το σύνολο της αγοράς που εκπροσωπεί η ΕΔΕΕ και τα Ermis Awards. Όπως ξέρει όλη η αγορά, τα μόνα αδιαπραγμάτευτα ζητήματα για την ΕΔΕΕ είναι η αξιοπιστία και η αντιπροσωπευτικότητα του θεσμού».

Εκτός συνταρακτικών εξελίξεων, εν κατακλείδι, τα φετινά Ermis Awards θα πραγματοποιηθούν χωρίς την Ogilvy, αφού χθες είδε το φως και μια ακόμα ανακοίνωση από την Hill + Knolton Strategies, εταιρεία που (όπως και η Ogilvy) ανήκει στο WPP Group. Στην ανακοίνωση που έχει τίτλο “Καμία Συμμετοχή στα Ερμής Awards” προτείνεται ούτε λίγο ούτε πολύ η αναβολή της διοργάνωσης του θεσμού! 

2 Responses

 • Γιώργος Αργυρόπουλος

  ‘Οτι να’ ναι… Κατάντια.

 • Je suis Ermis

  GREXIT, BREXIT, OGILVEXIT, HILL+KNOWLTON-STRATEGEXIT.
  Μας έχουν εξιτάρει στα έξιτ.

  Αν κρίνει κανείς από το δημιουργικό της ανακοίνωσης της H+KS, το έξιτ είχε αποφασιστεί από τον τελευταίο αιώνα (με έμπνευση από τους X-Men⸮).

  Προς Hill+Knowlton Strategies:
  «Καμία Συμμετοχή στα Ermis Awards», όχι «Καμία Συμμετοχή στα Ερμής Awards» (ο θεσμός χρησιμοποιεί τον «λατινογραγραφή» Ερμή και θα έπρεπε να το γνωρίζετε ως α. εταιρεία βραβευμένη από τον θεσμό και β. μέλος της ΕΔΕΕ)

  Προς +DESIGN:
  1. Hill+Knowlton Strategies, όχι Hill + Knolton Strategies (στο κείμενο)
  2. Ogilvy, όχι Ogivly (στα tags)

  Επί της ουσίας, συμφωνώ με τον κύριο Αργυρόπουλο.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 29-09-2020 [4]

Ολοκληρώνει τον κύκλο της η πρωτοβουλία Designers Act

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazerdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).