Ποιοι θα παρουσιάσουν στο εορταστικό Πανόραμα Design

30-10-2013

Το δέκατο Πανόραμα Design πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.
Όντας ένα γεγονός επετειακού χαρακτήρα, δε γινόταν παρά να έχει διαδικασίες και περιεχόμενο… άκρως εορταστικό.
To σύνολο των Ελλήνων ομιλητών επελέγη από το κοινό του συνεδρίου και περιλαμβάνει ορισμένα από τα δημοφιλέστερα (και κατά πολλούς τα σημαντικότερα) ονόματα του χώρου μας. Με αλφαβητική σειρά έχουμε:

Beetroot Design Group
Bob Studio
Cursor Design Studio
Designers United
G design studio
K2design
MnP
Mousegraphics
Nomint
Μανώλης Αγγελάκης (Τind)
Δημήτρης Αρβανίτης
Κανέλλα Αράπογλου
Γιάννης Καρλόπουλος
Χάρης Τσέβης

Εκτός από τους παραπάνω, οι διοργανωτές του Πανοράματος Design εξασφάλισαν δύο πολύ σημαντικές παρουσίες από το εξωτερικό. Πρόκειται για τους θρυλικούς Spin και… σε παγκόσμια πρώτη τους La Boca (οι οποίοι ουδέποτε έως τώρα έχουν εμφανισθεί σε συνέδριο).

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι τίτλοι των παρουσιάσεων καθενός από τα παραπάνω ονόματα, καθώς και το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων που θα πλαισιώσουν το 10o Πανόραμα Design.

6.WC_Logos_482 La Boca Black Swan film posters

Το δέκατο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, στο Kέντρο Τεχνών στο ACS στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2013. 
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και την 1 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 210.9523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώ

8 Responses

 • Γιώργος

  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΗΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ 80 ΕΥΡΩ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 56 ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ” ΠΡΟΣΦΟΡΑ;
  ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;
  – ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΤΩΝ 500 ΚΑΙ 700 ΕΥΡΩ;
  – ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ;
  – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ;

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΝ – ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΕΚΑΡΑ.
  ΛΟΙΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ.

 • designmag

  Κύριε Τσαταλιε, κακώς υπολογίζετε τα €80. Είναι βέβαιο ότι κανένα εισιτήριο δε θα διατεθεί σε αυτή την τιμή γιατί θα εξαντληθούν όλα στην τιμή των €56 ευρώ (όπως συνήθως γίνεται). Μιλάμε συνεπώς για €28 την ημέρα. Επίσης, σκεφθείτε ότι 100 συνάδελφοί σας έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια στην τιμή των €40 και άλλοι τόσοι στην τιμή των €48. Επίσης για ανέργους, φοιτητές και μέλη της Ένωσης Γραφιστών, η τιμή θα είναι έως τέλους στα €52. Άρα οι τιμές ανά ημέρα ξεκινούν από τα 20 ευρώ και θα φτάσουν το πολύ έως τα 28.
  Αναλογιστείτε τα έξοδα ενοικίασης μιας αίθουσας, το catering, τα οργανωτικά, τα κόστη για τους ξένους ομιλητές που πρέπει να έλθουν ως την Αθήνα και να κοιμηθούν κάπου και πείτε μου ΕΣΕΙΣ ποιο κόστος θα θεωρούσατε δίκαιο για μια τέτοια διοργάνωση.
  Το αν οργανώνουμε κάτι για “κλειστό” κύκλο φανερώνεται από το γεγονός ότι το αμφιθέατρο θα γεμίσει με 550 συνέδρους (δεν ακούγεται και πολύ κλειστό). Για το ποια πρόσωπα θα δουν φέτος δεν μας πέφτει εμάς λόγος, τα πρόσωπα επελέγησαν από το κοινό. Για το αν συνήθως δείχνουμε εμείς τα ίδια πρόσωπα, λάθος κάνετε. Στα 9 χρόνια του πανοράματος έχουν περάσει 111 διαφορετικά ονόματα. Μάλλον δεν τα έχετε διαβάσει σωστά.
  Για το κατά πόσο νοιαζόμαστε για τους ανέργους του κλάδου, ρωτήστε την Ένωση Γραφιστών.
  Για την αποφώνησή σας, τέλος, καλύτερα να την αφήσουμε ασχολίαστη…

 • Σωκράτης

  Και δίπλα σ’ όλα τ’ άλλα, ΚΟΨΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ρε φίλε!
  Κάθε γραφίστας που σέβεται το εαυτό του γνωρίζει ότι “σεντόνια” με κεφαλαία δε διαβάζει κανείς!

 • andreas

  τελικά οι Designers United θα είναι?

 • andreas

  …και απαντώ 🙂

  είναι κρυμμένοι στο coffee break

 • MarkG

  φανερωθηκαν 🙂

 • Elena S

  Κάτι έχεις μπερδέψει φίλε Γιώργο.
  Οι διοργανωτές δεν είναι ούτε ΜΚΟ, ούτε σύνδεσμος, ούτε σύλλογος είναι επιχείρηση. Κάνουν κάτι και το κοστολογούν όπως νομίζουν ότι αξίζει. Από τα 9 πανοράματα που έχουν γίνει έχω χάσει τα 2 (και αυτά λόγω “ανωτέρας βίας”). Και δεν έχω μετανιώσει ποτέ.
  Ακόμα κι όταν έχω “οικονομικές στενότητες” τα 50 ευρώ θα τα βρω και θα τα δώσω για το Πανόραμα. Γιατί πιστεύω ότι τα αξίζει (και αξίζει και πολλά περισσότερα).
  Αν εσύ δεν είσαι διατεθιμένος να δώσεις το πενηντάρικο για κάτι που είναι ΚΑΙ εργαλείο για τη δουλειά σου ΚΑΙ απόλαυση, δικαίωμά σου. Αλλά να κατηγορείς τους διοργανωτές “για την κατάντια τους”;;;
  Λίγο προβληματικό μου ακούγεται.
  Στην τελική, τώρα πια υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται για τη γραφιστική στην Ελλάδα. Αρκετά από αυτά είναι δωρεάν. Ο δρόμος είναι ανοικτός…

 • fr

  1) Είναι για γραφίστες! μάλλον δεν είσαι εφόσον γράφεις κεφαλαία και χωρίς καμιά προσπάθεια να γράψεις κάπως σωστά. Άλλο να κάνεις κάποια ορθογραφικά κι άλλο να μην ξέρεις να γράψεις ή να μην σε νοιάζει. Είναι έλλειψη σεβασμού για τον εαυτό σου πρώτα – πρώτα.

  2) Η διοργάνωση έχει λειτουργικά έξοδα

  3) Η επιμόρφωση κοστίζει και είναι προτεραιότητα , αν θες να προχωρήσεις στην δουλειά σου πρέπει να επιμορφώνεσαι.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-09-2020 [0]

Σειρά σεμιναρίων βιβλιοδεσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).