Εκδόσεις αλλά και exhibition design στο φετινό Πανόραμα

05-11-2012

Η λίστα των ομιλητών του ένατου Πανοράματος Design, έχει ήδη ανακοινωθεί.
Μαζί, μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες όμως, πρόκειται τις επόμενες ημέρες, να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες που αφορούν στο περιεχόμενο των παρουσιάσεων. Όπως θα έχετε την ευκαιρία να εξακριβώσετε, το φετινό πρόγραμμα εισάγει αρκετά νέα θέματα στην ατζέντα του.

Η αρχή γίνεται με το exhibition desgin (ή την “εκθεσιακή γραφιστική” όπως ίσως μπορεί να αποδοθεί ο όρος στα ελληνικά).
Η εισήγηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα γίνει από το γραφείο LineaDesign, που ιδρύθηκε το 1989 στην Θεσσαλονίκη από τον Κώστα Πετρίδη. Το παράδειγμα πάνω στο οποίο θα “πατήσει” η παρουσίαση ώστε να αναπτύξει το θέμα του exhibition design είναι το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου. Θα αναπτυχθεί ο προβληματισμός της εκθεσιακής γραφιστικής, ο προγραμματισμός, σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας οπτικής στρατηγικής. Ο σχεδιασμός μέσων στον χώρο προϋποθέτει ομαδικό πνεύμα και διεπιστημονικότητα για να γίνει δυνατή η αμφίδρομη σχέση πληροφορίας-χώρου-υλικών και βιωματικότητας. Η μεθοδική προσέγγιση επιτρέπει να αναπτυχθούν στρατηγικές νεωτερικότητας για να δημιουργηθούν υβρίδια χώρου και πληροφορίας.

O Mάνος Δασκαλάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους Creative Director περιοδικών εκδόσεων στην Ελλάδα, αφού ανάμεσα στα έργα που έχει επιμεληθεί είναι  τα περιοδικά Homme (Έθνος, Ημερησία), Paper Magazine (Ημερησία), Cook Book (Έθνος), So Simple (Έθνος), Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.
Στο Πανόραμα, ο γνωστός για την τυπογραφική του αίσθηση σχεδιαστής, θα συζητήσει για το παρόν και το μέλλον στο σχεδιασμό εντύπων εκδόσεων, παίρνοντας αφορμή από το “Πατρόν” ένα εντύπο που καταπιανόταν με απλά πράγματα όπως το πλέξιμο και το ράψιμο αλλά και που αποτέλεσε πρόκληση στους δύσκολους καιρούς και σε ένα χώρο όπου το ποιοτικό και αισθητικό κριτήριο εκτελούν χαμηλές πτήσεις. Το αντικείμενο ταπεινό, αλλά ιδανική ευκαιρία για μια τελευταία παραστάση ενός θιάσου, που κινδυνεύει να καταλήξει γυρολόγος σε μια γεωμετρικά φθίνουσα αγορά. Γραφίστες, συντάκτες, σχεδιαστές μόδας, φωτογράφοι, εικονογράφοι, μοντέλα, μακιγιέρ και κομμωτές όλοι με τον δικό τους τρόπο, πολέμησαν για να μην καταλήξουν στο πανέρι με τα αζήτητα. Μπορεί το τέλος να ήρθε γρήγορα, αλλά η μάχη, οι λεπτομέρειες της οποίας θα συζητηθούν στο αμφιθέατρο του Δαΐς ήταν σπουδαία.

Το ένατο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, με την υποστήριξη του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Δαΐς, στο Μαρούσι στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2012. 
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).