Ο λόγος στη νέα γενιά των επαγγελματιών στο Πανόραμα 2012

16-11-2012

Η λίστα των ομιλητών του ένατου Πανοράματος Design, έχει ήδη ανακοινωθεί.
Μαζί, μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες συνεχίζουμε την παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων που θα θίξουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η Till noon είναι μια μικρή δημιουργική ομάδα που ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της μόλις φέτος.
Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα, και παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να κερδίσει ένα αξιόλογο αριθμό πελατών και να διατηρήσει μια συνεχή ανοδική πορεία. Περιμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την οπτική με την οποία κινείται κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες ένα νέο γραφείο.
Η δουλειά που θα παρουσιάσουν αφορά σε ένα μικρό συνοικειακό μπακάλικο κάτω απο την Ακρόπολη, γεμάτο ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα άριστης ποιότητας, που όμως περνούσε απαρατήρητο. Είναι ικανή μια γεναία αλλαγή στην εικόνα του να το απογειώσει; Στην παρουσίαση τους, οι άνθρωποι της Till noon θα εστιάσουν στα μέσα που επικαλέσθηκαν για να λύσουν το πρόβλημα: το σχεδιασμό μιας νέας εταιρικής ταυτότητας και τις ποικίλες διακοσμητικές παρεμβάσεις στην πρόσοψη αλλά και το εσωτερικό του καταστήματος.

Ο Λέανδρος Κατσούρης γεννήθηκε στην Aθήνα και σπούδασε BA Graphic design στο Camberwell College of Arts του Λονδίνου και MA Creative Practice for Narrative Environments στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ανεξάρτητος designer – art director κυρίως στο χώρο σχεδιασμού εταιρικής ταυτότητας και έντυπης οπτικής επικοινωνίας. Tο 2010 και το 2011 διακρίθηκε στα Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης (EBΓE).
Η παρουσίασή του αφορά σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα: Τα τελευταία χρόνια τα φαρμακεία στην Ελλάδα ενσωματώνουν στοιχεία εμπορικού χαρακτήρα καθώς ο κλάδος τους απελευθερώνεται και το τοπίο ανταγωνισμού αλλάζει. Τι γίνεται όταν ένα συνοικιακό φαρμακείο έρχεται αντιμέτωπο με τις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας; Σε ένα χώρο όπου κατά κύριο λόγο επικρατεί η οπτική ομοιογένεια, η ανάγκη για τη δημιουργία μιας εταιρικής ταυτότητας που ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την αναγνωρισιμότητα είναι πλέον ζωτικής σημασίας για ένα φαρμακείο. Το στοίχημα του σχεδιασμού για το Φαρμακείο Μπάρτζη ήταν να διατηρηθεί ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου, ενώ παράλληλα να δημιουργηθεί μια νέα προσιτή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα που θα μπορεί να λειτουργεί με εμπορική λογική retail και με εφαρμογές σε προϊόντα private label.

Το ένατο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, με την υποστήριξη του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Δαΐς, στο Μαρούσι στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2012. 
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).