Tο δέκατο Πανόραμα Design ζητά τη δική σας συμβολή

08-10-2013

Το Πανόραμα Design είναι το μοναδικό ετήσιο συνέδριο για το σχεδιασμό της επικοινωνίας που πραγματοποιείται στη χώρα μας, με ξεχωριστή επιτυχία και, κατά παράδοση, υψηλότατους βαθμούς ικανοποίησης όσων το παρακολουθούν. Η συνεισφορά του στην εξέλιξη και την πρόοδο του σχεδιασμού στην Ελλάδα είναι κάτι που θα το κρίνουν άλλοι, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα σταθερό και υγιές βήμα προβολής του έργου των επαγγελματιών του χώρου και (μαζί με τη βραδιά των ΕΒΓΕ) ένα από τα σημαντικότερα ετήσια ραντεβού του κλάδου.

Φέτος το Πανόραμα γιορτάζει ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία του, φθάνοντας στη δέκατη χρονιά του.
Το γεγονός δε μπορούσε να σημαίνει τίποτε άλλο από μια “επετειακή” διοργάνωση, ιδιαιτέρως εμπλουτισμένη όσον αφορά το περιεχόμενο και με πολλές εκπλήξεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Πανοράματος είναι και αυτό της εναλλαγής. Στις εννέα προηγούμενες διοργανώσεις του, το Πανόραμα έχει φιλοξενήσει παρουσιάσεις από 111 (εκατόν έντεκα) διαφορετικά ελληνικά γραφεία και δημιουργούς (σε αυτούς προσθέστε και δεκαέξι από το εξωτερικό). Πάντοτε, μέλημα των διοργανωτών ήταν να αποφύγουν τις επαναλήψεις στους ομιλητές και να δώσουν έτσι την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημιουργούς να πάρουν το βήμα και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Στο φετινό Πανόραμα, δίνεται η ευκαιρία να ανατραπεί αυτή η φιλοσοφία. Οι διοργανωτές καλούν εσάς, το κοινό του Πανοράματος να δημιουργήσετε το πρόγραμμά του, φέρνοντας πίσω εκείνους που θεωρείτε ότι έκαναν τις καλύτερες παρουσιάσεις στα προηγούμενα συνέδρια, εκείνους που θα θέλατε πολύ να ξανα-ακούσετε (προφανώς παρουσιάζοντας καινούριες τους εργασίες).
Το παράθυρο παραμένει ανοικτό για να προτείνετε και νέους δημιουργούς, γραφεία που δεν έχουν ξαναεμφανισθεί ως τώρα (υπάρχει σχετικό πεδίο).
Τέλος, σας παρέχεται η δυνατότητα να φτιάξετε και το πρόγραμμα των εργαστηρίων, που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά φέτος στο Πανόραμα Design.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς στον καθορισμό του προγράμματος, δεν έχετε παρά να απαντήσετε σε αυτό το ερωτηματολόγιο.
Σημειώστε ότι το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει online μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 15/10, ενώ πέντε από εκείνους που θα συμμετάσχουν σε αυτή την έρευνα θα κερδίσουν, μετά από κλήρωση, από ένα δωρεάν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το δέκατο Πανόραμα, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.

final-video-pop

 

Την ταυτότητα του φετινού Πανοράματος Design έχει επιμεληθεί το Cursor Design Studio

 

7 Responses

 • Πάνος Κουτσοδημητρόπουλος

  Πολύ καλή πρωτοβουλία!!! Keep Panoraming! 🙂

 • Γιάννης

  Κάτι μου θυμίζει….

  http://www.behance.net/gallery/YWFT-Pipe/10414913

 • Απόστολος Τσιοβάρας

  Αγαπητέ Γιάννη, φυσικά και σου θυμίζει, μιας και εμπνέυστηκα από τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά την οποία και αγόρασα από την εν λόγω εταιρία. Με τη βοήθεια, ως σύγχρονη “μούσα”, της γραμματοσειράς η ταυτότητα του φετινού Πανοράματος θα έχει ποπ χαρακτήρα με μια σειρά από μορφές και θα ξετιλυχθεί μέσα από όλο το project Πανόραμα Design 2013!
  Με φιλικούς χαιρετισμούς Απόστολος Δ. Τσιοβάρας aka Cursor Design

 • Φάνης

  Ας αφήσουμε κάποια στιγμή τις κακεντρέχιες και ας επικεντρωθούμε στο design. Mας παρουσιάζεται μια φρέσκια, αξιόλογη και πολύ προσεγμένη δουλειά από έναν designer και αυτό πρέπει μόνο να αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς τους υπολοίπους. Συγχαρητήρια στον δημιουργό!

 • Γιάννης

  Φυσικά και δεν ήθελα να προσβάλω τον δημιουργό, ίσα ίσα που οι δουλείες του είναι πολύ όμορφες με το δικό τους στυλ . Απλά την απορία που είχα εγώ ίσως να την είχε κάποιος άλλος αργότερα και καλώς έκανε και λύθηκε.. Καλή συνέχεια!!!!

 • Γιάννης 2

  Αποστόλη, πιστεύω ότι αυτό που θύμισε στον συνονόματο Γιάννη τα δείγματα της YWFT Pipe στο Behance δεν ήταν μόνο η γραμματοσειρά καθαυτή, αλλά και ο τρόπος που εφαρμόζεις τα ψηφιδοπλέγματα του φόντου και της βάσης και τη συγγενή πολυχρωμία των δειγμάτων των YouWorkForThem ως «μούσα», έτσι ώστε να μπορεί να νομίσει κανείς ότι πρόκειται για «συνέχειά» τους.
  Δεν είναι κακεντρέχεια η έκφραση μιας τέτοιας παρατήρησης από τη στιγμή που τρέφω σεβασμό για το σύνολο της δουλειάς σου.
  Καλή επιτυχία!

 • Απόστολος Τσιοβάρας

  ΕυχαριστώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).