Πανόραμα Design 2013: φωτορεπορτάζ

10-12-2013

Το Πανόραμα Design 2013 ήταν ένα είδος κύκνειου άσματος, αφού συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής οπτικής επικοινωνίας (όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία κοινού). Έτσι, ακολουθώντας το συνέδριο του προηγούμενου έτους, το οποίο ήταν αφιερωμένο σε μεγάλο βαθμό στο “νέο αίμα” της εγχώριας σκηνής, (θυμηθείτε εδώ κι εδώ) το Πανόραμα Design έκλεισε τον κύκλο του και αποτελεί πια παρελθόν.

Οι διοργανωτές σκοπεύουν να αναρτήσουν βίντεο των παρουσιάσεων στο διαδίκτυο. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, ας πάρουμε μαζί μια εικόνα από τις δεκαέξι ομιλίες που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το δεκαετή θεσμό (φωτο: Μάριος Θεολόγης/Math Studio)

DAY1 CAM2_0079

Οι εθελοντές του Πανοράματος βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να κυλήσει ομαλά η προσέλευση του μεγάλου πλήθους των συνέδρων

26

Το Θέατρο στο ACS φιλοξένησε το τελευταίο Πανόραμα Design

1mnp

Η Κατερίνα Παπαναγιώτου άνοιξε το φετινό Πανόραμα συζητώντας ευθέως με το κοινό, το πλέον πολυσυζητημένο project της χρονιάς που φεύγει.

2cursor

Ο Απόστολος Τσιοβάρας (Cursor Design) έδειξε ένα κομμάτι από το παρασκήνιο του Πανοράματος Design, αναφορικά με το πώς σχεδιάστηκε η ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης.

3karlo

Ο πάντα πληθωρικός Γιάννης Καρλόπουλος παρέσυρε το κοινό του στο θέμα της εμπλοκής ενός σχεδιαστή στην παραγωγή περιεχομένου.

4desuntd

Ο Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσίασε για πρώτη φορά εικόνες από την επερχόμενη συλλογή merchandise των θρυλικών Beatles, μια ανάθεση που θα ζήλευε οποιοδήποτε γραφείο ανά την υφήλιο

5arvanitis

Ο συνεχώς εν κινήσει Δ.Θ. Αρβανίτης εισήγαγε το κοινό σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: τις αφίσες και τη τζαζ.

6k2

Παρά τα προβλήματα αφωνίας, ο Γιάννης Κουρούδης (K2design) δε δυσκολεύτηκε να κάνει την αναδρομή του στις τέσσερις σεζόν της Λυρικής σκηνής, από την πλευρά της οπτικής τους ταυτότητας.

7bob

Οι Άρης Τσούτσας και Ανδρέας Θάνος ενέπνευσαν το κοινό με ένα πρωτότυπο project, το οποίο περιήχε πολύ κέφι, πολλή δημιουργικότητα και… πολύ γλύψιμο

8laboca

Η πρώτη μέρα έκλεισε με τον Scot Bendall (La Boca), ο οποίος επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη του εμφάνιση παγκοσμίως. Έδειξε δουλειές του που έχουν γίνει από τατουάζ μέχρι… τούρτες.

9tsevis

Η δεύτερη μέρα άνοιξε με τον Χάρη Τσέβη, που ανέλυσε εις βάθος τη συνεργασία του με το διαδικτυακό κολοσό Yahoo, ξεκινώντας από τις πηγές της έμπνευσής του και φθάνοντας ως τις απορριφθήσες προτάσεις του.

10gdes

Οι Μιχάλης Γεωργίου και Δημήτρης Στεφανίδης άνοιξαν τα χαρτιά τους, δείχνοντας και αναλύοντας εργασίες τους που δεν έφτασαν ποτέ στο στάδιο της υλοποίησης, μιλώντας για όσα κέρδισαν από αυτές.

11mouse

Οι Joshua Holthoorn και Γρηγόρης Τσακνάκης (από τη Mousegraphics) ανέλυσαν ένα project σειράς συσκευασιών που έχουν αναλάβει για ένα μεγάλου μεγέθους πελάτη από την Κίνα. Συζήτησαν τις δυσκολίες στη συνεργασία με μια εταιρεία από τη μεγάλη αυτή αγορά και τα “όρια” ενός ελληνικού γραφείου.

12beetroot

Ο Αλέξης Νίκου της Beetroot άνοιξε την πόρτα του πολυβραβευμένου γραφείου για να μας μιλήσει για τη μεθοδολογία και, κυρίως, τη φιλοσοφία που έχει οδηγήσει τη Beetroot στο δρόμο της επιτυχίας.

13kanella

Η Κανέλλα Αράπογλου μετέδωσε ενθουσιασμό και αγάπη για το design. Αισθήματα που όταν συνδυάζονται με τη δημιουργικότητα οδηγούν σε αποτελέσματα που θα εξέπλητταν πολλούς. Αποτελέσματα σαν και της δουλειάς Mitos, που παρουσίασε στο Πανόραμα.

14nomint

Με πολύ απλά λόγια ο Χρήστος Λεφάκης (της Nomint) ανέλυσε το δρόμο που ακολούθησε η ελληνική εταιρεία motion graphics ώστε να ιδρύσει και να λειτουργήσει με επιτυχία ένα γραφείο στο Λονδίνο. Και να αποκτήσει πελάτες όπως η Google…

15tind

Πρωτοτυπία, πειραματισμό και πάθος, στοιχεία που χαρακτηρίζουν όχι μόνο τη δουλειά του Μανώλη Αγγελιδάκη (tind), αλλά και την παρουσίασή του στο Πανόραμα Design, που απέσπασε δυνατό χειροκρότημα.

16spin

Ο πρόεδρος του βρετανικού τμήματος της AGI και ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου Spin και της εκδοτικής Unit Editions, Tony Brook θέλησε να εμπνεύσει το ελληνικό γραφιστικό κοινό και πρότεινε (ιδίως) μέσα στην κρίση να μην καθόμαστε, αλλά να αναλάβουμε δράση, καταλήγοντας “ετοιμάστε το και θα έλθουν”.

21

Πανόραμα Design: Αυλαία

To δέκατο Πανόραμα Design πραγματοποιήθηκε με την ακαδημαϊκή συνεργασία του Βακαλό Art & Design College, τη χορηγεία των Roland, Parachute, Microsoft, Κοντορούσης, i-Agree,  ApogeeRed Pepper και Konkarda.gr και την υποστήριξη των Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, ΕΔΕΕ και Designlobby.gr

6 Responses

 • Stefanson.

  Ευχαριστούμε, Δημήτρη!

 • Απόστολος Τσιοβάρας

  Ευχαριστώ πολύ 🙂

 • Γιάννης

  Συγνώμη, κατάλαβα καλά;
  Το χρόνου δεν έχει Πανόραμα δηλαδή;

 • Χάρης Τσέβης

  Ευχαριστώ πολύ, Graphopress! Και του χρόνου με μια νέα όμορφη ιδέα.

 • designmag

  Καλημέρα Γιάννη.
  Πράγματι, του χρόνου ΔΕΝ έχει Πανόραμα Design.

 • tsolerman

  Δημήτρη θέλω κι εγώ, με τη σειρά μου, να σε ευχαριστήσω για τα όσα πρόσφερες στην ελληνική γραφιστική κοινότητα. Εύχομαι το κλείσιμο αυτού του κύκλου να σηματοδοτεί την έναρξη ενός επόμενου.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΆΡΘΡΑ 11-10-2018 [1]

Σχεδιαστές κρίνουν το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

ΆΡΘΡΑ 09-05-2018 [2]

Η Ελλαδα απέκτησε (επιτέλους) το δικό της Κέντρο Design

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΆΡΘΡΑ 29-10-2017 [2]

Θέτοντας ερωτήματα στον Ανοιχτό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΆΡΘΡΑ 15-09-2017 [8]

Ενέργεια κατά της κατάργησης του τμήματος Γραφιστικής στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών

ΆΡΘΡΑ 11-05-2017 [1]

Καλλιόπη Αποστολίδου: Το να μένεις στάσιμος σκοτώνει το πνεύμα και τη φαντασία

ΆΡΘΡΑ 05-05-2017 [1]

Μ. Μπότης: To ελληνικό design δεν είναι απλά καλό

ΆΡΘΡΑ 13-04-2017 [0]

Απολογισμός για το τρίτο Graphic Stories Cyprusdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).