Νέα ταυτότητα για τον όμιλο σπουδών PANSiK

06-11-2014

Ο όμιλος σπουδών PANSiK Scuola di Moda ιδρύθηκε το 1977 και έκτοτε παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της μόδας. Είναι ιδιωτική σχολή με αναγνωρισμένο δίπλωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξειδικεύεται στους τομείς της μόδας, της ομορφιάς και των media. Kαινοτόμος στον τομέα της εκπαίδευσης, ο όμιλος PANSIK υπήρξε ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που έφερε στην Ελλάδα εξειδικευμένα τμήματα Fashion Styling, Fashion Marketing, Σχεδιασμό παπουτσιού, τσάντας & κοσμήματος και Επιμέλεια βιτρίνας.

‘Επειτα από 37 χρόνια πορείας, οι υπεύθυνοι της PANSiΚ, αναθέτουν στο Corn Studio τον επανασχεδιασμό της ταυτότητας του ομίλου σπουδών. «Το γεγονός οτι η σχολή λειτουργεί απο το 1977 και ειναι ήδη ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη και καταξιωμένη μας έκανε να εστιάσουμε ιδιαίτερα στο νέο λογότυπο το οποίο θα έπρεπε να σχεδιαστεί με τρόπο ωστε να μη δείχνει τελείως ξένο στα μάτια του παρατηρητή», σημειώνουν οι σχεδιαστές του Corn Studio και συνεχίζουν «Δουλεύοντας πάνω στον οπτικό σχεδιασμό μαζί με τη διεύθυνση της PANSiK πήραμε κάποιες βασικές κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να επικοινωνηθεί σωστά η σχολή, σχεδιάζοντας μια ταυτότητα που θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές σχολές μόδας».

Η διαδικασία του branding ξεκίνησε με το λογότυπο το οποίο σχεδιάστηκε υιοθετώντας την καθαρή stencil τυπογραφία. Η κατεύθυνση που επιλέχθηκε ήταν μια καθαρή, λιτή και δομημένη εταιρική ταυτότητα, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη αισθητική και τη φιλοσοφία της Σχολής. Τα εταιρικά χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο, το λευκό και το πετρόλ (αντί για το ματζέντα που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια).

pansik_old_ogo

Ο παλαιός λογότυπος της PANSiK

PANSIKGALLERY1 PANSIKGALLERY21_pansikbooklet9_pansikbooklet  7_pansikbooklet 2_pansikbooklet PANSIKGALLERY11  PANSIKGALLERY7 PANSIKGALLERY9PANSIKGALLERY6

2 Responses

  • benson

    Aδυνατώ να καταλάβω την προσέγγιση.
    Και δεν είμαι νέος.

  • Maria P.

    Όμορφη κ μοντέρνα δουλειά αλλά φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο…δεν μπορώ να πω ότι με παραπέμπει στο παλιό λογότυπο μήτε σχεδιαστικά, μήτε χρωματικά 🙁
    P.s. τί έχετε πάθει όλοι ξαφνικά με το grayscale και το πολύ μαύρο να δεσπόζει στο branding; Mόδα είναι χαρά, “φωτεινή”διάθεση, χρώματα, συνδυασμοί, κουλτούρα, τρέλα!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [0]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).