O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

28-01-2015

O Δημήτρης Παπάζογλου, έγινε ιδιαίτερα γνωστός στη γραφιστική κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη αγορά όταν το 2004 σε ηλικία 27 ετών κατέκτησε το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ (τότε ως “Μanografiκ”) διατηρώντας μέχρι και σήμερα ένα ιδιαίτερο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Αποτελεί την μοναδική περίπτωση που ο ύψιστος τίτλος κατέληξε σε ένα μεμονωμένο σχεδιαστή (και όχι σε ένα γραφείο) αλλά ταυτόχρονα και ο νεοτέρος σε ηλικία σχεδιαστής που τον κατακτά. Τον επόμενο χρόνο αποφασίζει με τον Δημήτρη Κολιαδήμα να ενώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις δημιουργώντας τους Designers United, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα στην Ελλάδα, κερδίζοντας έκτοτε πλήθος βραβείων αλλά και σημαντικούς πελάτες εντός κι εκτός συνόρων όπως την Euroleague Basketball, το Volvo Ocean Race και άλλους.

Μετά από εννέα χρόνια ιστορίας οι Designers United, χωρίζουν και ο Δημήτρης Παπάζογλου επιστρέφει ξανά στην προσωπική του πορεία σημειώνοντας: «Δεν θεωρώ ότι αυτή η επιλογή αποτελεί προσωπικό πισωγύρισμα αλλά πρόοδο. Άλλωστε σύμφωνα με τον Γάλλο ανθρωπολόγο Claude Lévi-Strauss “Η ανθρωπότητα που προοδεύει δεν μοιάζει καθόλου μ’ έναν άνθρωπο που ανεβαίνει συνεχώς μια σκάλα προσθέτοντας σε κάθε του κίνηση ένα ακόμα σκαλοπάτι σε όσα έχει ήδη κατορθώσει να κατακτήσει όπως οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι απαραίτητο να κατεβαίνεις φαινομενικά ένα σκαλί πολλές φορές για να κατορθώσεις να ανέβεις άλλα δύο ή τρία. Η πρόοδος στην βαθύτερη ουσία της θυμίζει περισσότερο το άλογο στο σκάκι που παρ’ όλο που έχει μεγάλη ευελιξία κινήσεων στο χώρο, χρειάζεται να κινείται πολλές φορές και προς τα πίσω για την επίτευξη του τελικού σκοπού”.
Ως εκ τούτου, τα χρόνια μου στους DU δεν αποτελούν την ολοκλήρωση ενός δημιουργικού ή επιχειρηματικού κύκλου, αλλά μάλλον το απαραίτητο βήμα προς το επόμενο επίπεδο. Δεν πιστεύω άλλωστε στους κύκλους της ζωή (παρ’ όλο που ο κύκλος είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχήματα). Αντιθέτως, πιστεύω σε σπείρες. Η φύση, το άπειρο σύμπαν είναι φτιαγμένο από αυτά. Σε έναν κύκλο πάντα καταλήγεις στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησες. Σε μια σπείρα αντιθέτως, πάντα πηγαίνεις παραπέρα, δεν υπάρχει τέλος, αλλά μάλλον μια αέναη εξέλιξη, μια κίνηση. Και στο κάτω-κάτω, η κίνηση είναι η ίδια η ζωή».

Στο νέο του ψηφιακό portfolio θα βρείτε επιλεγμένες εργασίες από την μέχρι τώρα πορεία του αλλά και μερικά από τα τελευταία προσωπικά του project.
Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

DP Mobile 3 DP Mobile 2 DP Mobile 1 BBQ Clock 5SeasonsOfRussianAvantGarde PAOKFCDayOfGloryDynamic CityDynamic City Sculpture

6 Responses

 • Θανάσης Μπερταχάς

  Πολύ ωραία τα έγραψε…
  καλή συνέχεια!

 • Γαλάνης Ιωάννης

  Ο πρώτος γραφίστας που γνώρισα…

  2011 Επισκέφθηκα με την σχολή την έκθεση των DU.

  3 χρόνια μετά είχα την χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά, αφού πέρασα απο συνέντευξη!!!

  Καλη επιτυχία Δημήτρη, σε ότι κ αν κάνεις!!!!

 • Black Hill

  Σιδερένιος!

 • Ozma

  Anknown rules!

 • Βασίλης Θεοδώρου

  Μακράν ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους έλληνες designers εδώ και χρόνια! Καλή συνέχεια!!!

 • Tina

  He’s simply the best.
  Better than all the rest.
  Better than anyone.
  Anyone I’ve ever met.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).