Για τρίτη φορά διαγωνισμός για το λογότυπο της Περιφέριακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης

18-10-2012

Η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ), με την υπ. Αριθ. 10/2012 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό ιδεών για τη σχεδίαση λογοτύπου αυτής, με χρηματικό έπαθλο συνολικού ποσού €1.000 στον  επικρατέστερο.

Ημερομηνία  έναρξης  υποβολής των προτάσεων σε κλειστούς φακέλους  είναι η  30-10-2012  και λήξης η  1-12-2012. Οι φάκελοι με τις προτάσεις θα κατατεθούν στα γραφεία της έδρας της  ΠΕΔ/ΑΜΘ και επί της οδού Στίλπωνος Κυριακίδη 17  Κομοτηνή Τ.Κ. 69 100, (4ος  όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 12.00΄έως 14.00΄ ή θα σταλούν ταχυδρομικά.

Στην ανακοίνωση του διαγωνισμού αναφέρονται τα εξής:
– Στο διαγωνισµό µπορεί να συµµετάσχει µε µία µόνον πρόταση- παρουσίαση, οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης , ασχέτως της επαγγελµατικής του ή µη ενασχόλησης.
– Το λογότυπο πρέπει να είναι σχεδιασµένο ως διανυσµατικό γραφικό (vector), σε τρεις µορφές: Μονοχρωµία, ∆ιχρωµία και Τετραχρωµία και µε τέτοιες τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να µπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε εφαρµογή ( π.χ. πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κ.λ.π.).
-Η παρουσίαση της κάθε πρότασης θα πρέπει να είναι τυπωµένη σε Α4 χαρτί γραφής 80γρ. µε το ονοµατεπώνυµο του ή της δηµιουργού ή την επωνυµία της επιχείρησης στο εξώφυλλο και σε κάθε φύλλο.
-Κάθε πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται και µε ανάλογο κείµενο αιτιολογίας/ επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από το δηµιουργό της.
-Η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισµού θα γίνει από τα µέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕ∆/ΑΜΘ , τα οποία είναι: o Πρόεδρος ∆Σ: Σιµιτσής Κωνσταντίνος, ∆ήµαρχος Καβάλας, o Αντιπρόεδρος ∆Σ: Τσολακίδης Βασίλειος, ∆ήµαρχος, Αβδήρων, o Γραµµατέας ∆Σ: Καδή Ισµέτ, ∆ήµαρχος Ιάσµου, και τα Μέλη ∆.Σ.: Χατζηλαζάρου Αναστάσιος, ∆ήµαρχος ∆οξάτου, Κοτσάκης ∆ηµήτριος, ∆ηµοτικός Σύµβουλος Κοµοτηνής
– Το χρηµατικό έπαθλο του λογότυπου ανέρχεται στο ποσό των 1.00

Σημειώστε ότι ο τρέχων διαγωνισμός είναι ο τρίτος στη σειράπου προκηρύσσει η ΠΕΔ Αν Μακεδονίας-Θράκης. Οι δύο προηγούμενοι δεν θεωρήθηκε ότι κατάφεραν να προσελκύσουν αξιόλογες προτάσεις. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη έκδοση του διαγωνισμού κατατέθηκαν συνολικά τέσσερα σχέδια, τα οποία σύμφωνα με την κρίση της αρμόδιας επιτροπής δεν αρκούσαν, αφού όπως αναφέρεται«…κοινή διαπίστωση των µελών της επιτροπής είναι, ότι κάθε πρόταση παρουσιάζει ενδιαφέρον τµηµατικά, αλλά στο σύνολό της δεν καλύπτει το βέλτιστο εικαστικό αποτέλεσµα που προσδοκάται, λαµβάνοντας υπόψη την µακροχρόνια χρήση του λογοτύπου από τον φορέα της ΠΕ∆ και αναπαραγωγής του σε οποιαδήποτε εφαρµογή…»

Την ανακοίνωση του τρέχοντος διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τηλέφωνα  παροχής  πληροφοριών :α) 2510/832372, 2510/232119, αρμόδιος υπάλληλος Χρ. Καλιντζόγλου ( Γραφείο Καβάλας).

2 Responses

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Αχ, δεν έχω χαρτί 80gr. Δεν μας χέζουν και οι δήμαρχοι! Οι δήμαρχοι θα φύγουν αλλά τα λογότυπα θα μείνουν. Έφυγε και ο Αβραμό και μείναμε με την αηδία και εμείς.

  Η ερώτηση που πρέπει να τους γίνει: Θέλετε να κάνετε κατι σοβαρό ή όχι;
  Τώρα κάνουν πλάκα.

 • Παναγιώτης Μεταλληνός

  Το παρακάτω είναι από την ανακοίνωση. Άραγε όταν προκηρύσουν διαγωνισμούς για την διαμόρφωση π.χ. των πάρκων απευθύνονται σε οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας;

  “-Στο διαγωνισµό µπορεί να συµµετάσχει µε µία µόνον πρόταση- παρουσίαση, οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης , ασχέτως της επαγγελµατικής του ή µη ενασχόλησης.”Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).