Επιτυχημένη η παρουσίαση του ελληνικού design στο Πεκίνο

08-10-2012

Επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της πλατφόρμας προώθησης σχεδιαστών προερχόμενων απο την δημιουργική οικονομία της Ελλάδας  Designlobby.Asia  στην εβδομάδα Design στο Πεκίνο.

Τουλάχιστον 100.000 επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο του Designlobby.Asia (σχεδιασμένο από τον Θάνο Ζακόπουλο και το μιλανέζικο γραφείο Studio CTRLZAK), αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις και συλλέγοντας τα εύσημα των επισκεπτών και των διοργανωτών για την ποιότητα του προβαλλόμενου έργου. Μέσα από το περίπτερο του Designlobby.Asia στην έκθεση του Πεκίνου, συμμετείχαν 34 διακεκριμένα γραφεία Branding & Communication, Φωτογραφίας, Αρχιτεκτονικής & Interior Design, Lighting Architecture & Design, Εικονογράφησης, Motion & Digital Design κλπ.
Η δράση έλαβε την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, βοηθώντας σε θέματα επικοινωνίας με τα τοπικά ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν σημαντικές επαφές με ασιατικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δημιουγικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες που ψάχνουν για συνεργασίες, μεγάλα σχεδιαστικά group και εταιρείες. Ήδη το Τime Out Beijing, το μεγαλύτερο περιοδικό σε κυκλοφορία στο Πεκίνο έκανε μία ιδιαίτερη παρουσίαση και αναφορά στο designlobby και την έκθεσή του DE-SIGNED. H προσπάθεια προώθησης Ελλήνων Σχεδιαστών σε αγορές της Ασίας ξεκίνησε τον Απρίλιο με πρώτη συμμετοχή στην μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Κίνας και του κόσμου στην Καντόνα η οποία έφερε ήδη τις πρώτες συνεργασίες σε επίπεδο προϊοντικού σχεδιασμού αλλά κυρίως ήταν η αφορμή για την σύσταση στο Ασιατικό κοινό των Ελλήνων δημιουργών και της ποιότητας της δουλειάς τους. Το άνοιγμα μίας νέας αγοράς είναι μία διαδικασία δύσκολη η οποία απαιτεί συστηματική δουλειά, συνέχεια, συνέπεια και φυσικά επένδυση σε χρόνο και χρήμα.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας προώθησης Ελλήνων Δημιουργών στην Ασία DESIGNLOBBY.CN Βασίλειος Π. Μπαρτζώκας δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αποδοχή που βρήκε η συμμετοχή μας στις δύο πρώτες δράσεις μας σε Κινεζικό έδαφος. Έχουμε ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια παρουσίασης και προβολής των δυνατοτήτων μας ενώ ήδη σιγά σιγά αρχίζουν να φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη προωθούμε τα μέλη μας σε διαγωνισμό για μεγάλο εμπορικό κέντρο 110.000m², έχουμε ήδη δημιουργήσει γέφυρες συνεργασίας με γραφεία αντιπροσώπευσης σε Σανγκάη και Guangzhzou, ενώ συζητάμε για αντιπροσώπευση σε Πεκίνο και άλλες περιοχές. Στόχος είναι να δημιουργηθεί σύντομα μόνιμος εκθεσιακός χώρος και γραφεία στο Hong Kong αλλά και σε άλλες περιοχές της Κίνας και δουλεύουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα brand awareness σχετικά με το ποιοι είμαστε και το τι μπορούμε να κάνουμε και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα απο διαρκείς συμμετοχές και παρουσία σε εκθέσεις οι οποίες βοηθούν στην δημιουργία επαφών και την ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την τοπική αγορά».

Επόμενες δράσεις για το DESIGNLOBBY.ASIA είναι οι συμμετοχές στην εβδομάδα Design στο Guanghzou τον Δεκέμβριο του 2012 και στην έκθεση Canton Fair τον Απρίλιο του 2013. Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο designlobby.cn@gmail.com Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).