Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

28-03-2016

Μια πρωτότυπη (για τα δεδομένα του χώρου) μορφή διαμαρτυρίας υιοθέτησε η διαδικτυακή ομάδα “Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας” (που αριθμεί πέρι τα 4.000 μέλη).
Όλα ξεκίνησαν όταν γραφίστας-μέλος της εν λόγω ομάδας ενημέρωσε τους συναδέλφους του, ότι γνωστός εκπαιδευτικός οργανισμός του πρότεινε συνεργασία (αναφορικά με το σχεδιασμό βιβλίων) με όρους που έκρινε ως απαράδεκτους. Συγκεκριμένα, η αμοιβή που προτείνεται είναι περίπου ένα ευρώ ανά σελίδα (συν ΦΠΑ), αποπληρωμή σε τρεις μήνες και παράδοση αρχείων ανοιχτής μορφής.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας “Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας” αποφάσισαν να γράψουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην ιστοσελίδα www.change.org καταγγέλοντας τη συγκεκριμένη τακτική, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους και παρακινώντας τους να απορρίπτους παρόμοιες προτάσεις ώστε να διαφυλλάξουν τα συμφέροντα του κλάδου.
«Ως επαγγελματίες του χώρου των γραφικών τεχνών, θιγόμαστε βαθύτατα από την τακτική αυτή και κρίνουμε ότι ο οργανισμός εκμεταλλεύεται σε εξευτελιστικό βαθμό την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, το απεγνωσμένο εργατικό της δυναμικό και ιδιαίτερα ο κλάδος μας…» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «…Είναι χρέος μας ως γραφίστες και ως επαγγελματίες να μην επιτρέπουμε πρώτα στους εαυτούς μας και έπειτα στον κλάδο μας να αποδεχόμαστε τέτοιου είδους επαχθείς οικονομικές προτάσεις…».

Η πρωτοβουλία κλείνει με παραινέσεις τόσο προς τους σχεδιαστές όσο και προς τους πελάτες τους.
«…Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τέτοιες και παρόμοιες οικονομικές προσφορές. Να απορρίψουν κάθε τέτοια συναλλαγή, ώστε να μην είναι εφικτό να ευδοκιμήσουν με κανέναν τρόπο. Καλούμε τους εν λόγω κυρίους να αναθεωρήσουν και να αναδιατυπώσουν τις προσφορές τους, οι οποίες να διέπονται από ρεαλιστικές και ταυτόχρονα ανταγωνιστικές οικονομικές προσφορές.
Η δύναμη που κατέχουμε στα χέρια μας είναι μεγάλη και συνδυαστικά μπορεί να φέρει την ανατροπή στο μαύρο εργασιακό καθεστώς που ορισμένοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Συλλογικά, εκμεταλλευόμενοι κάθε επικοινωνιακό μέσο και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να φέρουμε γνωστοποιήσουμε και να προστατέψουμε αυτό που αγαπούμε να κάνουμε και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν ξεπουλιόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις του κάθε εργοδότη».

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να βρείτε εδώblack-and-white-people-bar-men-large

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).