Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

26-04-2019

Σε μία προεκλογική περίοδο είναι φυσιολογικό οι πολιτικοί φορείς να θέλουν να φρεσκάρουν την οπτική ταυτότητά τους (και την επικοινωνία τους εν γένει) ως ένδειξη διατήρησης μιας κινητικότητας ή ίσως και μιας ευρύτερης επανεκκίνησης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας, το Ποτάμι προσέγγισε το γραφείο polkadot.  

«Το ζητούμενο ήταν μια νεανική εικόνα η οποία να διαφέρει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον ελληνικό πολιτικό στίβο» μας λέει ο Νέαρχος Ντάσκας του polkadot και συνεχίζει «αυτό που έπρεπε να έχουμε ανά πάσα στιγμή κατά νου, ήταν ότι ο μέσος ψηφοφόρος του Ποταμιού είναι αρκετά διαφορετικός από τον μέσο ψηφοφόρο των υπόλοιπων κομμάτων»

Το αποτέλεσμα είναι ένας λογότυπος που πατάει σαφώς πάνω στην προηγούμενη εκδοχή του: πρόκειται για τον κύκλο (oλοκληρωμένη ιδέα) και τα δύο κύματα (που ταράζουν τα νερά). Η νέα προσέγγιση στην ίδια ιδέα είναι στυλιζαρισμένη, χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη στιβαρότητα και δυναμισμό. Σχηματίζεται από μια sans serif γραμματοσειρά τον κύκλο και τα  κύματα να τον διαπερνούν απ’ άκρου εις άκρον και εφαρμόζεται συχνότερα στην αρνητική του εκδοχή πάνω σε μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων (κυρίως κίτρινο, αλλά και μπλε και κόκκινο). «Το πολυχρωματικό πλαίσιο είναι μια στρατηγική επιλογή που αποτυπώνει την πολυφωνία του Ποταμιού, του φορέα δηλαδή που βρίσκεται μακριά από τις ιδεοληψίες» μας λέει ο Νέαρχος Ντάσκας.

Πέραν του λογοτύπου η Polka Dot επιμελείται και άλλες εφαρμογές της οπτικής επικοινωνίας κατά την προεκλογική καμπάνια για την Ευρωβουλή: Εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ορατά τα van του Ποταμιού, τα οποία πέρα από τις ιδέες και τα μηνύματα που κομίζουν ως περιεχόμενο, είναι ντυμένα με μια σειρά θεμάτων τα οποία έχει επιμεληθεί το polkadot σύμφωνα με την γνώριμη εικονογραφική γραμμή του. Πρόκειται για θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από τη φύση, τον άνθρωπο, την ενέργεια, τη διαφορετικότητα και τον πολιτισμό.

Οι ως τώρα εφαρμογές περιλαμβάνουν έντυπο επικοινωνιακό υλικό, ενώ σύντομα θα προστεθούν τόσο τα διαδικτυακά μέσα και οι online καμπάνιες, όσο και η επιμέλεια των προεκλογικών περιπτέρων.

           

4 Responses

 • stef

  Ενταξει, πολύ ανωτερο απο πριν.

 • Χάρης Τσέβης

  Υπέροχες εφαρμογές!!!
  Όμορφο.
  Η αναφορά σε Obama προσωπικά δε με χαλάει. 🙂
  Συγχαρητήρια, Polka Dot!

 • Το Ποτάμι πάει Μέγαρο

  Θα κριθεί, δικαιολογημένα ή όχι, με βάση το 6,6% του 2014 και το ποσοστό που θα πάρει το κόμμα φέτος.

  Meh.

 • Το Ποτάμι πάει Μέγαρο

  1,52%.

  «Κυρίες και κύριοι,
  όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, το Ποτάμι δεν κατεβαίνει στις ερχόμενες εκλογές. Και εγώ προφανώς, δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή.»
  —Σταύρος Θεοδωράκης, 7 Ιουνίου 2019

  Wow, that was fast!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-11-2019 [2]

Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).