Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

26-04-2019

Σε μία προεκλογική περίοδο είναι φυσιολογικό οι πολιτικοί φορείς να θέλουν να φρεσκάρουν την οπτική ταυτότητά τους (και την επικοινωνία τους εν γένει) ως ένδειξη διατήρησης μιας κινητικότητας ή ίσως και μιας ευρύτερης επανεκκίνησης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας, το Ποτάμι προσέγγισε το γραφείο polkadot.  

«Το ζητούμενο ήταν μια νεανική εικόνα η οποία να διαφέρει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον ελληνικό πολιτικό στίβο» μας λέει ο Νέαρχος Ντάσκας του polkadot και συνεχίζει «αυτό που έπρεπε να έχουμε ανά πάσα στιγμή κατά νου, ήταν ότι ο μέσος ψηφοφόρος του Ποταμιού είναι αρκετά διαφορετικός από τον μέσο ψηφοφόρο των υπόλοιπων κομμάτων»

Το αποτέλεσμα είναι ένας λογότυπος που πατάει σαφώς πάνω στην προηγούμενη εκδοχή του: πρόκειται για τον κύκλο (oλοκληρωμένη ιδέα) και τα δύο κύματα (που ταράζουν τα νερά). Η νέα προσέγγιση στην ίδια ιδέα είναι στυλιζαρισμένη, χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη στιβαρότητα και δυναμισμό. Σχηματίζεται από μια sans serif γραμματοσειρά τον κύκλο και τα  κύματα να τον διαπερνούν απ’ άκρου εις άκρον και εφαρμόζεται συχνότερα στην αρνητική του εκδοχή πάνω σε μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων (κυρίως κίτρινο, αλλά και μπλε και κόκκινο). «Το πολυχρωματικό πλαίσιο είναι μια στρατηγική επιλογή που αποτυπώνει την πολυφωνία του Ποταμιού, του φορέα δηλαδή που βρίσκεται μακριά από τις ιδεοληψίες» μας λέει ο Νέαρχος Ντάσκας.

Πέραν του λογοτύπου η Polka Dot επιμελείται και άλλες εφαρμογές της οπτικής επικοινωνίας κατά την προεκλογική καμπάνια για την Ευρωβουλή: Εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ορατά τα van του Ποταμιού, τα οποία πέρα από τις ιδέες και τα μηνύματα που κομίζουν ως περιεχόμενο, είναι ντυμένα με μια σειρά θεμάτων τα οποία έχει επιμεληθεί το polkadot σύμφωνα με την γνώριμη εικονογραφική γραμμή του. Πρόκειται για θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από τη φύση, τον άνθρωπο, την ενέργεια, τη διαφορετικότητα και τον πολιτισμό.

Οι ως τώρα εφαρμογές περιλαμβάνουν έντυπο επικοινωνιακό υλικό, ενώ σύντομα θα προστεθούν τόσο τα διαδικτυακά μέσα και οι online καμπάνιες, όσο και η επιμέλεια των προεκλογικών περιπτέρων.

           

4 Responses

 • stef

  Ενταξει, πολύ ανωτερο απο πριν.

 • Χάρης Τσέβης

  Υπέροχες εφαρμογές!!!
  Όμορφο.
  Η αναφορά σε Obama προσωπικά δε με χαλάει. 🙂
  Συγχαρητήρια, Polka Dot!

 • Το Ποτάμι πάει Μέγαρο

  Θα κριθεί, δικαιολογημένα ή όχι, με βάση το 6,6% του 2014 και το ποσοστό που θα πάρει το κόμμα φέτος.

  Meh.

 • Το Ποτάμι πάει Μέγαρο

  1,52%.

  «Κυρίες και κύριοι,
  όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, το Ποτάμι δεν κατεβαίνει στις ερχόμενες εκλογές. Και εγώ προφανώς, δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή.»
  —Σταύρος Θεοδωράκης, 7 Ιουνίου 2019

  Wow, that was fast!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 23-07-2019 [3]

Το Re-Branding της Aegean και της Olympic Air από την Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2019 [0]

Η Αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-06-2019 [4]

Η αφίσα για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-06-2019 [2]

To Burger Fest από την The Birthdays Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).