Poster for tomorrow 2014

24-03-2014

Εδώ και λίγα χρόνια η πρωτοβουλία “Poster for tomorrow”, επιλέγει να προβάλει ένα, διαφορετικό κάθε φορά, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι καλώντας την παγκόσμια γραφιστική κοινότητα να σχεδιάσει αφίσες πάνω στο θέμα αυτό, τις οποίες στη συνέχεια εκθέτει σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου). Η ιδέα πίσω από αυτή την ενέργεια είναι ότι μία αφίσα είναι μια αρχή, αλλά εκατό, χίλιες, αποτελούν ένα κίνημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Για φέτος, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης επέλεξαν ένα θέμα, που είναι πολύ ευαίσθητο και δυστυχώς επίκαιρο, κάτω από το πρίσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: το δικαίωμα στην εργασία.

Στο σχετικό δελτίο τύπου, διαβάζουμε:
Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον.
Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται χωρίς διακρίσεις ή υπό συνθήκες εκμετάλλευση σχετικές με το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα ή τη φυσική τους κατάσταση.
Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται για ένα μισθό που θα είναι δίκαιη ανταμοιβή για την εργασία τους, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα να υποστηρίζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Επιθυμία των διοργανωτών είναι να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στα δικαιώματά τους ως εργαζομένων, είτε πρόκειται για ένα μικρό αγόρι που εργάζεται σε βιοτεχνία παραγωγής υποδημάτων, είτε για μια γυναίκα που αμείβεται με λιγότερο χρήματα από τους άνδρες συναδέλφους της ή για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες στο οποίο αρνούνται μια δουλειά γραφείου, λόγω της αναπηρικής καρέκλας του.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Γι ‘αυτό λέμε: απασχόληση, όχι εκμετάλλευση.

Η υποβολή συμμετοχών γίνεται μέχρι τις 10 Ιουλίου.
Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

13_8179c3fb8ce0f704155c8cca8dd0a6c4

3 Responses

 • Μαρία Μαγουλά

  Ένσταση Εργασίας.
  Είμαι γραφίστας και εικονογράφος. Βλέπω ενδιαφέροντες διαγωνισμούς να δημοσιεύονται εδώ. Σοβαρά Κοινωνικά θέματα που είναι πολύ εμπνευστικά.
  Και σοκάρομαι όταν βλέπω ΤΈΤΟΙΟΥΣ φορείς που τους διοργανώνουν να αντιμετωπίζουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τους εργαζόμενους-συμμετέχοντες σε έναν διαγωνισμό γραφίστες σαν εργάτες-δούλους τους. Να προωθούν μονίμως την εξευτελιστική για έναν εργαζόμενο ιδέα της δήθεν εθελοντικής εργασίας, και το μόνο βραβείο τους να είναι μια προβολή του έργου τους στο διαδίκτυο. Πράγμα που στην ουσία εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους και μάλιστα δίχως να έχουν ξοδευτεί διόλου. Ντροπή στους αξιόλογους αυτούς φορείς επειδή κατάντησαν όπως και οι άλλοι. Να παίρνουν δημιουργία και ενέργεια και να την αντιμετωπίζουν σαν εθελοντική δουλεία.
  Χάθηκαν οι ιδέες για βραβεία μέσα στην Ανεργία και Κρίση;
  Ας μην ήταν οικονομικό το βραβείο για τον νικητή. Ας ήταν εξασφάλιση (ασφαλισμένης) εργασίας από τον Φορέα που ανεβάζει τον διαγωνισμό προς τον νικητή για 1 χρόνο.
  Με τέτοιο θέμα που ανεβάζουν σαν διαγωνισμό ΟΦΕΙΛΑΝ να ενδυναμώνουν την Ιδέα των δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων και συνεργασιών και να τσακίζουν την ιδέα της εθελοντικής δουλείας.

 • Μαρία Μαγουλά

  Ο παραπάνω σαν διαγωνισμός μου φαίνεται σχήμα-οξύμωρο.
  Work Right!!!!!

 • Μαρία Μαγουλά

  Από πότε η διαδικτιακή Προβολή δημιουργικού έργου έγινε ανταμοιβή; Μα αυτό μπορείς και μόνος σου να το κάνεις, δημιουργώντας ένα blog.
  Κάποιος/οι έχουν διαστρεβλώσει τα Ανθρώπινα και Εργασιακά Δικαιώματα. Και το χειρότερο είναι ότι τα κάνουν και Παντιέρα-Αφίσας.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-05-2019 [0]

Φοιτητικός διαγωνισμός ετικέτας κρασιού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-04-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 02-04-2019 [1]

Διαγωνισμός για την οπτική ταυτότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-03-2019 [0]

Δυο διαγωνισμοί στο πλαίσιο του πρώτου Thessaloniki Design Week

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ 19-03-2019 [0]

Ανακοινώθηκαν οι νικητές στα φετινά Ermis Awards Branding & Design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-03-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου ποιότητας ευβοϊκής και σκυριανής κουζίνας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-02-2019 [2]

Σημαντική αύξηση στις συμμετοχές στα ΕΒΓΕ 2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 25-02-2019 [0]

Έκτη διοργάνωση Αγώνων Νέων Σχεδιαστών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-02-2019 [1]

Νέο λογότυπο με αμοιβή €5.000 αναζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-02-2019 [0]

Σε δέκα ημέρες λήγει η περίοδος υποβολής για τα European Design Awards 2019designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).