Για το θέμα της διατροφής το φετινό Posterheroes

24-01-2014

Έως τις 16 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις συμμετοχές τους στην φετινή διοργάνωση των Posterheroes. Μετά από τρεις διοργανώσεις, που ασχολήθηκαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , την κατανάλωση ενέργειας και τις έξυπνες πόλεις, ο διαγωνισμός Posterheroes ξεκινά ένα διετές πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στο σύστημα τροφίμων, το οποίο σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τα ζητήματα των τροφίμων και της διατροφής στην στο πλαίσιο του κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού τους χαρακτήρα.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί να εκφράσουν τις ιδέες τους στο θέμα Food System (διατροφικό σύστημα) με τη δημιουργία μιας αφίσας της 50x70cm .

Η διατροφή είναι η πηγή της ζωής του πλανήτη μας, είναι απαραίτητη για μια βιώσιμη ανάπτυξη βασισμένη στην υγεία όλων των έμβιων όντων.
Το δικαίωμα σε μια υγιή, ασφαλή και επαρκή διατροφή, βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού διαλόγου και των πολιτικών θέσεων.
Το φαγητό είναι στενά συνδεδεμένο με το περιβάλλον, τη φύση, τις διάφορες περιοχές και τα είδη που ζουν σε αυτές, μια και η ποιότητα και η αυθεντικότητα των τροφίμων συνδέονται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Μια σωστή συμπεριφορά στο περιβάλλον μας, σημαίνει σεβασμό στους εαυτούς μας.

Στις μέρες μας, είναι συχνά δύσκολο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων, αναφορικά με την ποιότητα και την αειφορία στην παραγωγή και στην πώληση των τροφίμων. Ταυτόχρονα, βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στη γεωργία και τους φυσικούς πόρους είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση.
Οφείλουμε να προωθήσουμε μια αλλαγή στη συμπεριφορά μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης και μιας συνεχούς καμπάνιας πληροφόρησης. Υπάρχει 
μια επείγουσα ανάγκη για αλλαγή του διαχειριστικού συστήματος, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή διατροφή.
Το νέο αυτό σύστημα των διαχείρισης των τροφίμων, που θα πρέπει να είναι τέτοιο που να διασφαλίζει ότι τα τρόφιμα γίνονται μια ανανεώσιμη ύλη, όπου οι πόροι πηγαίνουν από τη μία χρήση στην άλλη, χωρίς απόβλητα, σε συνάφεια κάθε φορά με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Όλες τις σχετικές πληροφορίες, θα βρείτε εδώ

PH4_COVER_PH_DDW

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 20-03-2018 [0]

Με διαγωνισμό νέων γιορτάζει τα 20 χρόνια της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-03-2018 [0]

Kαι ο δήμος Ζίτσας αναζητά τουριστικό λογότυπο μέσω διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-02-2018 [0]

Τέταρτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2018 [1]

Με νέα ειδική κατηγορία αφιερωμένη στον Τζίμη Πανούση οι φετινοί Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-01-2018 [0]

Έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οι υποβολές στα ΕΒΓΕ – Ποια η φετινή καινοτομία

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-01-2018 [0]

Ξεκίνησαν οι υποβολές για τα European Design Awards 2018

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 26-12-2017 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό αναζητά ξανά την αφίσα του το Καρναβάλι Πάτρας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 22-12-2017 [1]

7η Διεθνής Μπιενάλε Κοινωνικοπολιτικής Αφίσας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 22-11-2017 [0]

Σχεδιάστε για τον καφέ και κερδίστεdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).