Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων στην Αθήνα

25-09-2012

Το Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων είναι μια γιορτή Τέχνης, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην Αθήνα. Μια καλλιτεχνική συνάντηση όπου παρουσιάζονται έργα με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις, με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ανοικτά εργαστήρια καλλιτεχνών.

Η 2η  Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από 1η έως 28 Οκτωβρίου 2012 σε διάφορα σημεία της πόλης.
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων  στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου & Μυλλέρου) με τις εκθέσεις «Λουμπόκ»: η ρωσική λαϊκή ξυλογραφία και η σύγχρονη εκδοχή της από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, την οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και «CY Print it» της Εταιρείας «Κύπριοι Χαράκτες».
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Athens Print Fest Party στις 20.00  στην Πλατεία Δούρου  Δουρούτη (Μυλλέρου) με δράσεις από την ομάδα Εν Φλω. Στα deck η Dj  Ν. Ζ.

To Athens Print Fest είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται  στην Αθήνα, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο. Μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας διεθνής εικαστικός διάλογος γύρω από τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της Σύγχρονης Χαρακτικής τόσο σε αισθητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ανοικτά εργαστήρια καλλιτεχνών.
Σ’ αυτή τη γιορτή της χαρακτικής θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα περισσότερα από 500 έργα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.  Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις εκτός από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το Ινστιτούτο Θερβάντες, o Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος,  το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσ/νίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Alpha Bank, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ίδρυμα Πολιτισμού Παναγιώτης Γιαννάκος – Xotaris, το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Εργαστήριο Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καλλιτεχνική εταιρία «Κύπριοι Χαράκτες» , η ομάδα Dictum Factum,  η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, η Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, καθώς και ομάδες Ελλήνων και ξένων Χαρακτών.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα βρείτε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-10-2020 [0]

Έκθεση street art με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ιταλία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-09-2020 [0]

Σειρά σεμιναρίων βιβλιοδεσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).