Ζωγραφίζοντας προσόψεις

15-10-2010

Μια όμορφη δράση από την ομάδα Carpe Diem

Το Carpe Diem δημιουργήθηκε το 1998 από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν την τέχνη και τις τεχνικές των Εναλλακτικών Μορφών Πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες τοιχογραφίες.
Το “Ζωγραφίζοντας προσόψεις”, ένα από τα σημαντικά προγράμματα της ομάδας “Carpe Diem”, καρπός συνεργασίας μηνών με την “Πρόσοψη” (Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων ΑΕ) ξεκίνησε με τρεις πιλοτικές τοιχογραφίες στην περιοχή του Ψυρρή, και με τους κατοίκους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζει με με πλήρη λειτουργία σε όλη την Αθήνα από τον Νοέμβριο του 2010. Σημειώστε ότι ήδη έχουν κατατεθεί 15 αιτήσεις από ιδιοκτήτες και διαχειριστές πολυκατοικιών από διάφορες περιοχές της Αθήνας με χορηγούς να αναλαμβάνουν την πληρωμή του έργου.
Το “Ζωγραφίζοντας προσόψεις”, είναι μία πολλά υποσχόμενη πρόταση προς όλους μας. Η συνταγή της επιτυχίας του είναι η υπομονή, η διάθεση για διάλογο, η εμπιστοσύνη, η θετική ενέργεια και βέβαια η στήριξη από τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ανοίγει σταδιακά τις «πύλες» του σε συνεργασίες των τοιχογράφων και με άλλους χώρους έκφρασης, με επώνυμους καλλιτέχνες από το χώρο της γραφιστικής, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, του νέου καλλιτεχνικού δυναμικού της κάθε μικρής γειτονιάς, των πολιτών αλλά και ξένων τοιχογράφων.

Όσοι (εντός ορίων δήμου Αθηναίων) θα ήθελαν να δουν το κτίριό τους να “μεταμορφώνεται”, δηλώνοντας συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Σας παρέχονται όλα τα πρακτικά οφέλη του προγράμματος “Πρόσοψη” (δωρεάν αδειοδότηση, επιχορήγηση, κατάργηση γραφειοκρατίας, τεχνικές συμβουλές κ.λ.π.)
2. Σε κάθε κτίριο η παρέμβαση αντιμετωπίζεται με βάση τις ιδιαιτερότητες αυτού.
3. Τα υλικά-χρώματα που χρησιμοποιούνται ακολουθούν τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής, έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με φίλτρα UV και προστατεύουν ενεργειακά τα κτίρια.
4. Η θεματική της τοιχογραφίας και η συνολική χρωματική παρέμβαση σε όλες τις όψεις γίνετε κατόπιν συνεννόησης και διαλόγου με τους καλλιτέχνες του έργου. Αυτό αποτελεί και το βασικότερο στοιχείο του προγράμματος.
5. Όλο το κόστος υλοποίησης, από την αδειοδότηση, την προετοιμασία, τον χρωματισμό, την  ασφάλεια του έργου μέχρι και την ζωγραφική, “καλύπτεται” από χορηγίες. Το συντονισμό-ευθύνη-υλοποίηση του προγράμματος τον έχει το “Carpe Diem”.
6. Οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι χορηγοί αναγράφονται σε μικρή ταμπέλα που αναρτάται σε ειδικό σημείο κατόπιν υπόδειξης του καλλιτέχνη τοιχογράφου.

Tο πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με τη χορηγία των ΟΤΕ, Cosmote και Βιβεχρώμ.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210- 52 03 120-125 και το e-mail carpediemact@gmail.com

2prin

3meta

Ένας τοίχος πριν και μετά την επέμβαση της Carpe DiemΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).