Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

21-09-2020

Μέσα στο ανορθόδοξο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 26 Οκτωβρίου τα 55α Δημήτρια. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους η Fanny Ardant, η Katya Scherbachenko, η Φιλαρέτη Κομνηνού και άλλοι, πρόκειται να συναντηθούν στην καλλιτεχνική σκηνή των Δημητρίων, η οποία φέτος, προσαρμοζόμενη στις παρούσες συνθήκες , μεταφέρεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό περιβάλλον. Επιπλέον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» του συγγραφέα Λέοντα Σαλτιέλ.

Την φετινή οπτική επικοινωνία του φεστιβάλ επιμελήθηκε το δημιουργικό γραφείο Red Creative αντλώντας έμπνευση από την κεντρική ιδέα και άξονα του καλλιτεχνικού προγράμματος είναι “οι Αποστάσεις”. Μπορούν οι αποστάσεις να δημιουργήσουν σχέσεις, συνδέσεις και γέφυρες επικοινωνίας μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον;
Μπορεί ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ που βασίζεται στη ζωντανή συμμετοχή και μέθεξη του κοινού να λειτουργήσει από απόσταση;

Τα ερωτήματα αυτά οπτικοποιούνται στο εικαστικό των 55ων Δημητρίων με μια εύκαμπτη επιφάνεια – «σκηνή», στην οποία πρωταγωνιστής είναι η λέξη Distances. Η «σκηνή» αλλάζει σχήματα και θέσεις, τα γράμματα της λέξης αλλοιώνονται, πλησιάζουν και απομακρύνονται, δημιουργώντας νέες σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και εναλλασσόμενες σχέσεις με το κάδρο της θέασης. Ένα φωτεινό, χαρούμενο κίτρινο χρώμα δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας για ένα λιγότερο δυστοπικό μέλλον.

 

 

 

2 Responses

  • Νικος Μπέης

    Αμήχανο. Πάμε παρακάτω.

  • Μπεγιονσές

    @Νικος Μπέης
    Έχεις φίλους ή γκόμενα/γκόμενο/tbd, Νικο;Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2020 [1]

Από την AG Design Agency η νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-10-2020 [1]

Πώς η Lauren βρήκε μια θέση εργασίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-10-2020 [4]

Aναταραχή στην Ξάνθη με αφορμή… μια αφίσα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [13]

Nέα οπτική ταυτότητα για την ΔΕΗ από την Beetroot

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [0]

Νέα γραμματοσειρά τίτλων από τους Όμηρο Παναγίδη και Βασίλη Γεωργίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊούdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).