Η Red Design Consultants στο ΤΕΙ Γραφιστικής

10-03-2017

Μετά από πρόσκληση του Τομέα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Γραφιστικής,  η Ρόντα Σεντούκα creative director του γνωστού γραφείου Red Design Consultants, θα παρουσιάσει το έργο του γραφείου την Πέμπτη 16/3 στις 10:00 το πρωί, σε μια εκδήλωση που θα διαρκέσει δύο ολόκληρες ώρες.

Η Red design consultants είναι η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία branding, με έδρα την Αθήνα. Έχει συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη κορυφαίων ελληνικών μαρκών, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εταιρικής ή προϊοντικής τους ταυτότητας, υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και παρουσιάζοντας ξεχωριστές προτάσεις, που επικοινωνούν ξεκάθαρα το όραμα και τη μοναδική φιλοσοφία της μάρκας στον τελικό αποδέκτη της και κάνουν τη διαφορά στην αγορά.

Η μακρόχρονη πείρα, το πάθος για το πρωτότυπο, η αγάπη για το αυθεντικό, το ταλέντο και ο απόλυτος συνδυασμός του «έξυπνου» στρατηγικού design με ουσία και συναίσθημα έχει οδηγήσει πολλές ελληνικές μάρκες στην κορυφή και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους. Η ομάδα της Red design consultants, πολυσυλλεκτική και ξεχωριστή, αποτελείται από εξειδικευμένα ταλέντα στο marketing, στο communication, graphic, product και environmental design, τα οποία με ευρύτητα εμπειρίας, σωστή κρίση, έμπνευση και όραμα δημιουργούν πρωτοποριακές ιδέες, που δίνουν σαφές και δυνατό μήνυμα στην αγορά.

Χώρος: Αμφιθέατρο της Συντήρησης (Τ.Ε.Ι. Αθήνας)
Διάρκεια
: 16/03/17
Ωράριο: 10:00 – 12:00
Είσοδος: ελεύθερη

 

7 Responses

 • Κ.Δ

  “Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως.”

  Επειδή έτυχε να δω το προηγούμενο μήνυμα πριν λίγες μέρες, και από ότι βλέπω τώρα έχει εξαφανιστεί, μπορείτε να μου πείτε σε ποια από τις παραπάνω περιπτώσεις έπιπτε?

  Εσείς υποτίθεται ότι είστε ένα site τέχνης. Ως τέχνη ορίζουμε τη δημιουργική έκφραση που αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση και τα συναισθήματα του καλλιτέχνη. Πως λοιπόν ακυρώσατε την συναισθηματική έκφραση ενός ανθρώπου, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε αντίθετη άποψη για τον προσκεκλημένο ομιλητή (?).

  Εγώ λοιπόν δε θα υβρίσω, ούτε θα προσβάλω, μόνο θα σας κάνω μια ερώτηση:

  Γνωρίζετε μήπως πόσους υπαλλήλους ανακυκλώνει ετησίως η Red Design Consultants? Για να το θέσω καλύτερα, πόσους προσλαμβάνει και μετά είτε απολύει είτε παραιτούνται?

  Η απάντηση είναι τουλάχιστον 20 τον χρόνο. Αναλογιστείτε λοιπόν γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αν διαφωνείτε, σας προκαλώ να τη ρωτήσετε ευθέως την ιδιοκτήτρια, είτε – για ακόμα καλύτερα πειστήρια – να ρωτήσετε το λογιστήριο, αν και πολύ πιθανό είναι να έχουν χάσει το μέτρημα.

  P.S. Στο μήνυμα θα γίνει screen shot. Αν το διαγράψετε χωρίς απάντηση απλά και μόνο επειδή δεν σας αρέσει, θα γίνει viral σε όλο τον πλανήτη η δημοκρατική πολιτική του designmag.gr.

 • designmag

  Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται να απειλείτε με “viral διαπόμπευση”.
  Δώδεκα χρόνια που υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα, ουδέποτε αμφισβητήθηκε η “δημοκρατική μας πολιτική”.

  Δεύτερον ο λόγος που διαγράψαμε το προηγούμενο σχόλιο ήταν επειδή εμπεριείχε προτροπή για βιαιοπραγία. Το οποίο αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Αν δεν το θυμάστε και θέλετε, μπορούμε σας στείλουμε σχετικό screenshot μέσω email.

 • Ορθός Λογιστής

  Ότι έχει αμφισβητεί, έχει αμφισβητεί και στο παρελθόν η «δημοκρατική πολιτική» της ιστοσελίδας σας. Δεν κατέστη όμως δυνατόν η τεκμηρίωση μιας μη «δημοκρατικής πολιτικής» εκ μέρους σας με κοινώς αποδεκτά αντικειμενικά επιχειρήματα. Οπότε παραμένετε «δημοκρατικοί» (η χρήση των εισαγωγικών δεν είναι ειρωνική, αλλά γίνεται για λόγους ορισμού).

  Ελπίζω το screenshot που έκανε ο/η/το Κ.Δ να είναι τουλάχιστον σε 300 dpi για να μπορέσει να υποστηρίξει και έντυπα την «viral» (δια)πλανητική καμπάνια του/της/του.

  #XeroxYourMonitors

 • betty boo

  Ευχαριστώ πολύ τον / την Κ.Δ για επιβεβαίωση αυτών που έγραψα και διαγράφτηκαν και αφού ο λόγος που διαγράφτηκε το σχόλιο μου ήταν αυτός θα το επαναλάβω χωρίς την προτροπή βιαιοπραγίας καθ’ότι όλοι γνωρίζουν πόσο επικύνδινη μπορεί να γίνει μια ντομάτα:

  Η “κυρία” λοιπόν Ροδάνθη Σεντούκα είναι η χειρότερη εργοδότρια που έχει υπάρξει ποτέ, συμπεριφέρεται και μιλάει με τον χειρότερο τρόπο στους εργαζόμενους – σκλάβους που βαράνε 14ωρα για λίγα ψωροευρώ. Όποιος έχει δουλέψει για αυτήν και έχει να πει το αντίθετο τον προκαλώ να μιλήσει.

  Υ.Γ Η διαπλανητική καμπάνια θα έπρεπε να γίνει ανεξαρτήτως της διαγραφής σχολίων μπας και συμμορφωθεί και έχουν καλύτερη αντιμέτώπιση οι 3 designers (που κατά τα άλλα φωνάζει πως είναι 25) που έχουν μείνει πια στην εταιρεία και βεβαίως να προλάβουμε τους άτυχους που πρόκειτε να συνεργαστούν μαζί της στο μέλλον.

 • Alison Moira Clarkson

  Όταν μας λες ότι η Ροδάνθη Σεντούκα είναι η χειρότερη εργοδότρια που έχει υπάρξει ποτέ, σκέφτεσαι τί είχαν να πουν όλοι οι σκλάβοι, τα θύματα trafficking, οι εργάτες Foxconn, οι υπαλλήλοι France Télécom, οι άτυχοι της ελληνικής κρίσης, κ.α. για τη μοίρα τους; Δεν σηκώνανε κεφάλι για να μην χειροτερέψουν την κατάστασή τους και τους στείλουν καπάκι στη Red Design Consultants.

  Σταμάτα επιτέλους την κλάψα. Αν έχεις θέμα, το οποίο δεν μπορείς να το λύσεις με την ίδια τη Σεντούκα, γιατί δεν κάνεις καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στην ΕΓΕ, όσο υπάρχει ακόμα;

  Και το designmag σε τί σου φταίει ακριβώς; Για την πληροφορία της παρουσίασης του γραφείου της Σεντούκα στο ΤΕΙ; Για τη διαγραφή των αφελών σου απειλών; Για το γεγονός ότι το θεωρείς υπεύθυνο που κάποια τύπισσα έχει προσκληθεί από τρίτους να μιλήσει στο ΤΕΙ;

  Ελπίζω να αλυσοδέθηκες στην κεντρική πύλη ανήμερα της παρουσίασης και να ξεκίνησες απεργία πείνας ενισχύοντας όποιες διαπλανητικές καμπάνιες και εμπνέοντας κι άλλους να πάρουν μέρος στον αγώνα σου. Ενέχυρο το σώμα σου!

  Και σ’ αυτό το σχόλιο θα γίνει screenshot και θα ανέβει στο instagram των Ηνωμένων Εθνών.

 • designer dim

  Η Alison, το πήγε το θέμα αλλού, λες και επειδή υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες στον κόσμο, όλοι οι άλλοι που βιώνουν τραγικές συνθήκες, πρέπει να λένε και “ευχαριστώ!”. Εγώ δεν θα εστιάσω στις απαίσιες συνθήκες εργασίας, καθώς το 1/3 γραφιστών του κόσμου, τις γνωρίζει, αφού έχουν περάσει από εκεί. Θα ήθελα όμως να εστιάσω στο γεγονός ότι τόσοι φοιτητές από το ΤΕΙ έχουν καταγγείλει αυτές τις εργασιακές συνθήκες στην ίδια τη σχολή, τόσοι έχουν διακόψει την πρακτική τους εκεί πάνω στον μήνα και παρ´όλα αυτά, το ΤΕΙ προωθεί το συγκεκριμένο γραφείο για πρακτική άσκηση φοιτητών τους, με αγγελίες και με ομιλίες.

 • χορευτής χόρχε

  Η Alison δεν το πήγε το θέμα αλλού, απλά μάλλον εστίασε στον χαρακτηρισμό «χειρότερη εργοδότρια που έχει υπάρξει ποτέ.» Χαρακτηρισμός που θα έκανε κάποιος που δεν έχει ξαναδουλέψει ποτέ.

  Το ένα τρίτο των γραφιστών του κόσμου έχει περάσει από εκεί; Από πού; Από τις αδερφές Σεντούκα; Ποιά είναι η πηγή της πληροφορίας που παραθέτεις; Η ΕΛΣΤΑΤ; Η ADC; Η ICOGRADA; Οι Γιατροί του Κόσμου; Η Pizza Fan;

  Αν είναι έτσι ότι «το ΤΕΙ προωθεί το συγκεκριμένο γραφείο για πρακτική άσκηση φοιτητών τους, με αγγελίες και με ομιλίες», αυτό δεν υποχρεώνει τους σπουδαστές να ζητήσουν αποκλειστικά και μόνο εκεί δουλειά.

  Μια και αναφέρεις ότι «τόσοι φοιτητές από το ΤΕΙ έχουν καταγγείλει αυτές τις εργασιακές συνθήκες στην ίδια τη σχολή», η φήμη για αυτό το γραφείο θα υπάρχει εκεί έξω. Και παρόλο που υπάρχει αυτή η πληροφορία, τα καημένα τα παιδάκια συνεχίζουν να καταλήγουν στις Σεντούκες. Τόσο άβουλα πλάματα οι σπουδαστές των ΤΕΙ;

  Άλλα γραφεία δεν υπάρχουν; Ή βαριόσαστε να ψάξετε, αφού σας μάθανε να τα έχετε έτοιμα;Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).