Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑ

17-11-2019

Στην the brand team™ εμπιστεύτηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) Ελευθέριος Βενιζέλος, έπειτα από spec, τον επανασχεδιασμό της ενιαίας ταυτότητας του επίσημου Parking του αεροδρομίου και των υπηρεσιών του. Η the brand team™ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη στρατηγική για τον επανασχεδιασμό της ταυτότητας, τη μελέτη ονοματολογίας και τη σχεδιαστική αποτύπωση των νέων λογοτύπων.

Η προσπάθεια των σχεδιαστών αναφορικά με τη λογοτύπηση ήταν να αποδοθεί με φιλικές, ξεκάθαρες και απλές γραμμές που αποπνέουν ασφάλεια και δυναμισμό.
Χρησιμοποιήθηκε το παγκόσμιο σήμα του Parking και ο λογότυπος-σύμβολο του ΔΑΑ. Η ενοποίησή τους δημιούργησε μια ισχυρή και άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα.
Διατηρήθηκαν τα προηγούμενα ονόματα του Parking −Short term 1, Short Term 2, Long Τerm, Valet− ενώ το Holiday μετονομάστηκε σε Economy ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό το όφελος της επιλογής και της χρήσης του.

Για τη λογοτύπηση όλων των υπηρεσιών του επίσημου Parking του ΔΑΑ εφαρμόστηκε μοντέρνα χρωματική κωδικοποίηση με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητας των διαφορετικών χώρων στάθμευσης.

      

2 Responses

 • Νικος Μπέης

  Δεν ξερω ποιον εξυπηρετεί αυτού του είδους η ειδησιογραφία. Κείμενα ρηχά, να χαμε να λέγαμε… Ποιον ενδιαφέρει αυτή η είδηση; Δημοσιεύετε δελτία τυπου και ανούσιες ειδήσεις που δεν τις συνοδεύει ίχνος τοποθέτησης και κριτικής… Από το κακό στο χειτότερο ο κλάδος και το +design θεατής (ίσως και όχι επιτηδευμένα).

 • Biniksual

  Νοστιμότατο.
  Μου άνοιξε η όρεξη.

  Σχεδιάστηκε με την ίδια μέθοδο όπως φτιάχνουμε γεμιστές πιπεριές με ρύζι.
  Απ’ έξω ο καρπός του παγκόσμιου αγγειόσπερμου της πράσινης Piperias και από μέσα κάποιοι βραστοί σπόροι-σύμβολο του ρυζιού (επίσης αγγειόσπερμο).

  Η νέα τάση για το 2020.
  Γεμιστά λογότυπα.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2020 [1]

Από την AG Design Agency η νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-10-2020 [1]

Πώς η Lauren βρήκε μια θέση εργασίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-10-2020 [4]

Aναταραχή στην Ξάνθη με αφορμή… μια αφίσα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [13]

Nέα οπτική ταυτότητα για την ΔΕΗ από την Beetroot

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [0]

Νέα γραμματοσειρά τίτλων από τους Όμηρο Παναγίδη και Βασίλη Γεωργίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊούdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).