S.N.S. Pop-Up Christmas Card / Αναδιπλούμενη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα

12-01-2015

Το έργο S.N.S. Pop-up Christmas Card, ξεκίνησε με αφορμή την επιθυμία του αρχιτεκτονικού  γραφείου Super Novα Studio στο Λονδίνο, για μια προωθητική ενέργεια με αφορμή τα Χριστούγεννα.
Το ζητούμενο ήταν να σχεδιαστεί μια ευχητήρια κάρτα, σε γραμμή που να αντιπροσώπευε το ύφος του γραφείου με κύρια χαρακτηριστικά, τη καθαρή γεωμετρική φόρμα και τον δυναμισμό της αφαίρεσης. Αποφεύγοντας κοινότυπα και γραφικά Χριστουγεννιάτικα σχεδιαστικά στοιχεία, θα έπρεπε το αποτέλεσμα να αφορά ένα έργο πρωτότυπο και χαρακτηριστικό για το στυλ των σχεδιαστών της.

Την απάντηση στο brief, όπως την πρότινε ο Αναστάσιος Βελούδης, έδωσε η πρόταση για pop up (αναδιπλούμενη) κάρτα όπου το στοιχείο της έκπληξης στο εσωτερικό της θα απέδιδε το Χριστουγεννιάτικο ύφος, αποτυπώνοντας παράλληλα, στο σύνολο της, το συνολικό ζητούμενο του brief. Η διαδικασία του πειραματισμού για την δημιουργία ένος pop-up Χριστουγεννιάτικου μοτίβου οδήγησε σε ένα τριγωνικό διάγραμμα, που διπλωμένο ανάλογα, απέδωσε σχηματικά ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που ξεδιπλώνετε κατά το άνοιγμα της κάρτας.

Για την παραγωγή του δημιουργήθηκε το ανάλογο καλούπι προκειμένου να χαραχθεί το τριγωνικό διάγραμμα στο χαρτί, ενώ το δίπλωμα και η εφαρμογή του στην κάρτα, έγινε στο χέρι. Για το εξώφυλλο της κάρτας, σχεδιάστηκε ένα γεωμετρικό pattern ανάλογης αισθητικής με την εσωτερική κατασκευή, όπου τυπώθηκε σε χρώμα Gold Pantone.

SN_Chr. Card Demo 6 SN_Chr. Card Demo 5 SN_Chr. Card Demo 4 SN_Chr. Card Demo 3 SN_Chr. Card Demo 2 SN_Chr. Card Demo 1 SN_Chr. Card 5 SN_Chr. Card 4 SN_Chr. Card 3 SN_Chr. Card 2 SN_Chr. Card 1

3 Responses

 • dorna: δεν πίνεις νερό, πίνεις βελούδο

  • η “ευχητήρια κάρτα” λέγεται ακόμα “ευχετήρια κάρτα’

  • η λέξη “πρότινε” γράφεται με “ει”

  • στο αρχιτεκτονικό γραφείο “Super Novα Studio” ας αλλαχθεί το ελληνικό “α” με ένα λατινικό “a”, γιατί είναι αμφίβολο ότι αναφέρεται σε κάποια “σούπερ νονά”

 • Βαγγέλης Γκραβαρίτης

  Δηλαδή για να καταλάβουμε, σου αρέσει ή όχι η δουλειά αυτή;

 • Ξυνό Νερό Φλώρινας

  Σημασία έχει η δουλειά να αρέσει στον πελάτη (και στους αποδέκτες της κάρτας). Αυτό που θες να καταλάβεις, Βαγγέλη, το λένε υπερβολική περιέργεια ή υπερβολικό ενδιαφέρον για την προσωπική άποψη του κάθε σχολιαστή και δεν μπορεί να «εκβιαστεί». Ίσως να υπάρχει εκ μέρους σου κάποια ανάγκη ταυτοποίησης ή διαφοροποίησης με το γούστο του σχολιαστή πιο πάνω, η οποία ίσως να πηγάζει από προσωπικές ανασφάλειες και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ίσως (και το εύχομαι να) κάνω λάθος. Δεν μας ενδιαφέρουν όμως αυτά. Το αν μας αρέσει κάτι ή το θεωρούμε αδιάφορο απαντάται καλύτερα μέσω των likes στο Facebook και των appreciations στο Behance.

  Το μόνο που θέλω να προσθέσω για τη (εντυπωσιακή ως προς τον χαρτοδιπλωτικό κόπο) δουλειά είναι ότι προσωπικά θα διάλεγα να χρησιμοποιήσω το άρθρο «a» στο «happy new year» για «εύηχους» λόγους.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).