Saints of gov από τον Γιάννη Φετάνη

03-10-2011

Ένας σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας δε  μπορεί παρά να επηρεάζεται απ’ την επικαιρότητα. Ενίοτε αφιερώνει ορισμένο από το χρόνο του και την ενέργειά του για να τη σχολιάσει.
Κάπως έτσι προέκυψε και η σειρά Saints of gov του σχεδιαστή Γιάννη Φετάνη.
Η ιδέα είναι απλή: Το περίγραμμα κερμάτων του ευρώ ως φωτοστέφανο, τυπογραφία βυζαντινής αισθητικής και ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσώπων που σημάδεψαν και συνεχίζουν να σημαδεύουν την ελληνική πραγματικότητα. Αυτά και μια δόση χιούμορ στην ονοματοδοσία και… ιδού: οι Άγιοι της Κυβέρνησης του τόπου μας.

8 Responses

 • bobo

  να θαρρέψω ότι θα εμφανιστεί και κάποιος καθολικός σχεδιαστής για να τιμήσει τους αντίστοιχους ὁσίους τῆς καινῆς δημοκρατίας σφῶν;..

  ας μην ξεχαστεί και η μνήμη της α’ εκσυγχρονιστικής δυναστείας του κινέζου, στη διάρκεια της οποίας αποκτήσαμε τα πάνω φωτοστέφανα «με το σπαθί μας»…

 • M. D.

  Που το ενδιαφέρον να βλέπουμε τις μούρες τους.. πόσο μάλλον να τους κάνουμε και αφίσα.

 • Maxi

  σχεδιαστικά ώς εκτέλεση και ώς ιδέα, μετριότατη. Ας σταματήσει επιτέλους η Ελληνικη Design κοινότητα να στηρίζει τόσο αδιάφορες ιδέες όταν υπάρχει αξιόλογο και ουσιαστικό δυναμικό εκεί έξω. Η μήπως έχουν φύγει όλοι/όλες γιατί δεν μπορούν να απορροφηθούν σε μία τόσο μέτρια αγορά?

 • Γαλάνης Ιωάννης

  Προσώπικά μ άρεσε κ ι ιδέα και η υλοποίηση M.D. δεν νομίζω ότι μας βάζει στο τρυπάκι να βλέπουμε τις φάτσες τους,αλλα θεωρώ οτι τους σατηρίζει με πολύ έξυπνο τρόπο…

 • Mini

  Συμφωνώ με τον Γαλάνη.
  (+1)

 • Plato

  Διαβάζω στο “Ταυτοτητα”: “Το +design κυκλοφορεί από το Νοέμβριο του 1998, προβάλλοντας τα καλύτερα δείγματα της σύγχρονης παραγωγής από τους χώρους της γραφιστικής […]”

  Συγγνώμη που θα είμαι επικριτικός στην απάντησή μου, αλλά θεωρώ ότι ούτε ένα από τα καλύτερα δείγματα της σύγχρονης παραγωγής είναι αυτή η δουλειά ούτε καν φτάνει το μέτριο.

  Η όλη αισθητική θυμίζει εργασία προπτυχιακού φοιτητή στο πρώτο εξάμηνο, για να μην πω Λυκειακό επίπεδο.

  Επικροτώ την προσπάθεια του σχεδιαστή αλλά, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι, κατά πρώτον πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί σε αυτό που παρουσιάζουμε στο ευρύ κοινό και δεύτερον, το περιοδικό σας θα πρέπει να έχει πιο αυστηρά κριτήρια σε αυτό που παρουσιάζει στην γραφιστική κοινότητα.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς.

 • Mini

  Δεν ξέρω αν έχεις προσωπικά με το Φετάνη, αλλά σίγουρα δικαιούσαι να έχεις τη δική σου άποψη (και το ίδιο δικαιούμαστε και εμείς οι υπόλοιποι).
  Τώρα για τα λοιπά να σου πω ότι διάβασες την ταυτότητα του +design (του περιοδικού). Εδώ έχουμε δημοσίευση στο site, όχι στο περιοδικό :Ρ

 • Plato

  @mini:

  Καθόλου προσωπικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί βγήκε αυτό το αίσθημα. Ούτε τον ξέρω τον άνθρωπο και, ίσα-ίσα, βλέποντας δουλειές του στην προσωπική του σελίδα, μου άρεσαν, και πολύ, οι περισσότερες. Αν αυτό λάβατε από το μήνυμά μου, τότε πρόκειται για παρεξήγηση.

  Μίλησα καθαρά για το επίπεδο της παρούσας εργασίας και αυτό αποτελεί προσωπική θέση. Το δικαίωμα, σαφώς, το έχουμε όλοι αλλά δεν καταλαβαίνω πάλι πως στέκεται αυτό, σε αυτό που είπα.

  Τέλος, όσον αφορά, στο περιοδικό και στο site, προφανώς χρειάζεται επεξήγηση διότι δεν είναι ξεκάθαρο.

  Χαιρετώ χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agencydesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).