Δουλεύοντας για την Ελληνική Αστυνομία (δεν είναι αυτό που νομίζετε)

27-08-2015

Όταν πελάτης σου είναι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (σε συνεργασία με τηνΕλληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας), πιθανώς η πρώτη αντίδραση είναι να αντιμετωπίσεις την ανάθεσή σου λίγο συντηρητικά.

Ευτυχώς ο Adel Sanoussi και η γύρω από αυτόν ομάδα, αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση: χρώμα, κίνηση και κυρίως χιούμορ.
«Το brief ήταν ανοιχτό και περίμενε από μας να δημιουργήσουμε την απαραίτητη γλώσσα για να μπορέσει να πείσει το κοινό του» μας λέει.

Η ιστορία ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού όταν η Κατερίνα Παπαγεωργίου (project manager) προσέγγισε τον Adel Sanoussi για να δουλέψουν μαζί πάνω στην καμπάνια “feel safe @e-commerce” που σκοπό της έχει να ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας του κοινού αναφορικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές έναντι στη χρήση του φυσικού χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν τρία concepts, με το συγκεκριμένο ως το ποιο κοντινό στη πραγματικότητα του internet των memes/9gag/4chan.
«Όταν ο μουσικός Δημήτρης Δερμάνης είδε το concept» μας αφηγείται ο Adel Sanoussi, «μου είπε πάμε για nyan cat, έτσι;». Η απάντηση ήταν σαφώς καταφατική αφού ένα τέτοιο video δε θα μπορούσε να έχει τετριμμένη μουσική επένδυση…

Στην ερώτησή μας, πόσο δυσκολεύτηκαν να πείσουν τον πελάτη πάνω στη συγκεκριμένη λογική, η απάντηση είναι “καθόλου”. «Προς μεγάλη μας (κι ευχάριστη) έκπληξη ο πελάτης προτίμησε αυτή την εκδοχή. Τελικά η απόφασή τους δεν έπρεπε να μας εκπλήξει, μια και αυτό το τμήμα είναι πραγματικά “μπροστά” και σαφέστατα πολύ σχετικό και εξοικειωμένο με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες».

«Σίγουρα η άποψη που έχουμε εμείς οι δημιουργικοί μερικές φορές είναι πιο στενή απ’ ό,τι θα έπρεπε» μας λέει ο Adel Sanoussi και καταλήγει «για αυτό καλώ τον κόσμο να μην φοβάται να δείχνει τις ιδέες που πραγματικά οραματίζεται, όσο μακριά και αν είναι από αυτό που έχουμε συνηθίσει.  Άλλωστε και εμείς δεν αλλάζουμε τον κόσμο;»

Creative/illustration/mograph: Adel Sanoussi
Music and Sound Design: Δημήτρης Δερμάνης
Project Managment: Kατερίνα Παπαγεωργίου

2 Responses

 • Ηρακλής

  Τεχνικά άρτιο και ικανό.

  Η προσπάθεια μίμησης μιας συγκεκριμμένης γλώσσας για ανάγκες που δεν την έχουμε συνηθίσει να εκφράζει, δημιουργεί όμως ένα awkward valley.

  Μου προκαλεί μια συγκαταβατική αμηχανία για μια γενιά ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό το πνεύμα του «ΑΑΧ… INTERNET» δεν μπορεί να συνυπάρχει με ανησυχίες για το πόσο ασφαλείς ή όχι είναι οι αγορές με κάρτες. Δεν αρκούν καραμελίτσες και ουράνια τόξα για να κάνουν kawaii την διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Μπορεί να είμαι όμως απλά αρνητικός. Θα είχε ενδιαφέρον μια αποτίμηση της καμπάνιας σε σχέση με το φαινομενικό target group.

 • Le Faisan

  το πρώτο link για τον Adel Sanoussi οδηγεί σε:
  This Domain Has Expired, To Renew Please Contact Your Provider.

  capital controls?Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).