Αφιέρωμα στον Saul Bass

23-01-2013

Μικρό αφιέρωμα στους τίτλους του Saul Bass θα πραγματοποιήσει ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 25/1 στις 21:00 στο κινηματοθέατρο “Ίριδα” (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα).
Θα προβληθούν σεκάνς τίτλων που δημιούργησε ο Saul Bass για ταινίες των Alfred Hitchcock, Otto Preminger, John Frankenheimer, Martin Scorsese κ.ά.

O Saul Bass (1920-1996) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Οι λογότυποι που σχεδίασε για την AT&T, την Kleenex, τη United Airlines, τη Warner Communications κ.λπ. έζησαν πολλές δεκαετίες και συνεχίζουν να συντροφεύουν εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά.
Οι αφίσες του για κινηματογραφικές ταινίες υπήρξαν μοναδικές και αποτελούν ακόμη και σήμερα πεδίο έρευνας (για πολλούς σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου) αλλά και έμπνευσης.

Όμως, ο τομέας στον οποίο διέπρεψε ακόμη περισσότερο ήταν μάλλον αυτός των κινηματογραφικών τίτλων, όπου οι πρωτοπόρες μέθοδοί του και η απαράμιλλη αίσθηση του χρόνου και της κίνησης που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του, δημιούργησαν πραγματικά μια σχολή σκέψης που συνεχίζει να επηρεάζει τους δημιουργούς του χώρου μέχρι τις μέρες μας.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

url-1 url

2 ResponsesΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).