Λογότυπο χρειάζεται η Ένωση Σκηνογράφων & Ενδυματολόγων

28-02-2011

Χωρίς κανένα σχόλιο, αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο επιστολής που λάβαμε από την Ένωση Σκηνογράφων & Ενδυματολόγων Θεάτρου Ελλάδας

Με την παρούσα επιστολή προσκαλούμε δημιουργούς από όλο το φάσμα των εφαρμοσμένων τεχνών, επαγγελματίες ή φοιτητές, να δημιουργήσουν το λογότυπο για το σωματείο με την επωνυμία:

<<ΕΝΩΣΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ>> – <<GREEK SCENOGRAPHERS ASSOCIATION>>
Ως σκοπό το Σωματείο έχει την προώθηση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και των επαγγελματικών συμφερόντων των δημιουργών – σκηνογράφων και ενδυματολόγων που εργάζονται στο θέατρο και το θέαμα.
Πιο αναλυτικά: 

Το Σωματείο έχει σκοπό την ανάδειξη, προβολή, προώθηση και διαφύλαξη του πνευματικού έργου του σκηνογράφου και ενδυματολόγου που εργάζεται στο θέατρο και το θέαμα εν γένει, που συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία: θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, παραστάσεων όπερας, παραστάσεων θεάτρου δρόμου, παραστάσεων με χρήση πολυμέσων ή/και τεχνολογίας, τελετές παντός είδους, εκθέσεων, εκθεσιακών περιπτέρων,  εκθεμάτων, εγκαταστάσεων  και γενικά κάθε άλλης μορφής θεατρικών παραστάσεων, θεαμάτων και εκθέσεων που παρουσιάζονται ζωντανά ή έργων που μαγνητοσκοπούνται ή/και αναμεταδίδονται σε άλλα μέσα.

 Ακόμη, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με ελληνικούς και διεθνείς φορείς, ενώσεις και σωματεία με ίδιους ή συναφείς σκοπούς για την προώθηση κοινών ενδιαφερόντων.  Και, τέλος, τη συμμετοχή του Σωματείου σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς ή ενώσεις σκηνογράφων και ενδυματολόγων που εργάζονται στο θέατρο και το θέαμα  ή/και άλλων ειδικοτήτων ασχολούμενων με τη δημιουργία και την κατασκευή θεαμάτων και θεατρικών παραστάσεων και θεαμάτων.Το Λογότυπο Καλλιτεχνικές Προδιαγραφές
Το λογότυπο της Ένωσης Σκηνογράφων και Ενδυματολόγων Θεάτρου Ελλάδος θα πρέπει να επικοινωνεί με κύρος και επαγγελματισμό τη φύση του επαγγέλματος του σκηνογράφου και του ενδυματολόγου ως κατασκευαστή της «όψης» μιας παράστασης, του πλαισίου και των συνθηκών διήγησης, του αισθητικού κόσμου μέσα στον οποίο προσλαμβάνουν οι θεατές μία παράσταση που εξελίσσεται σε αληθινό χρόνο («ζωντανά»).

 Δεν θα πρέπει να επικοινωνεί άμα τη εμφανίσει συναφή επαγγέλματα (όπως των σκηνοθετών, των φωτιστών ή των κατασκευαστών και μηχανικών, κλπ.).

 Το λογότυπο μπορεί να περιλαμβάνει ή να ενσωματώνεται σε αυτό κάποιο εικαστικό θέμα ή μπορεί απλά να είναι ο τρόπος γραφής της επωνυμίας ή του ακρωνυμίου του σωματίου.

 Οι σκηνογράφοι και οι ενδυματολόγοι Ελλάδος δεν δουλεύουν αποκλειστικά σε αρχαία θέατρα και δεν ντύνουν πάντα τους ηθοποιούς και γενικά τους performers τους με μάσκες, κοθόρνους και χιτώνες. Η ελληνικότητα του σωματείου είναι ένα σημαντικό στοιχείο που καλό είναι να υπονοείται αλλά να μην κυριαρχεί. Οι σκηνογράφοι και οι ενδυματολόγοι θεάτρου στην Ελλάδα είναι σύγχρονοι δημιουργοί που συχνά εργάζονται ή ενσωματώνουν στις παραστάσεις τους εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες ή σύγχρονες αντιλήψεις.

 Το λογότυπο θα ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη και θα αποτελέσει την οπτική ταυτότητα του σωματείου μας. Ανεξάρτητα από την ελληνική επωνυμία ή το ακρωνύμιο που τυχόν θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει η γενικότερη σύνθεση να έχει την επικοινωνιακή δύναμη να προσελκύει στο έργο μίας μεγάλης οικογένειας σύγχρονων δημιουργών.
Αντίστοιχα Logos:
OISTAT
SBTD
OETHG
BASTT
ABRIC
CITT
China ASA
μέσω του πρώτου site (OISTAT) στη κατηγορία OISTAT members μπορείτε να βρείτε όλους τους διεθνής ομότεχνους φορείς με το σωματείο μας και τα λογότυπά τους, άλλα επιτυχημένα άλλα όχι και τόσο.
Το Λογότυπο: Τεχνικές Προδιαγραφές
Το λογότυπο που θα αναπτύξετε θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρει την επωνυμία του σωματείου ή το ακρωνύμιο του στα ελληνικά και με δυνατότητα να μπορεί από αυτό να προκύψει η σφραγίδα του σωματείου.
Διάσταση: Το λογότυπο θα πρέπει να παραδοθεί ψηφιακά, σε διάσταση όχι μεγαλύτερη από Α4 και όχι μικρότερη από A5 σε 300dpi
Χρώματα: Το λογότυπο θα πρέπει να σχεδιαστεί αποκλειστικά με μαύρο και άσπρο
Format: Το λογότυπο θα πρέπει να παραδοθεί σε (α) ανοιχτό αρχείο ai ή cdr ως γραμμικό σχέδιο (fonts converted to curves) και (β) σε κλειστό αρχείο tiff uncompressed.
Σφραγίδα: Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να διαβαστεί εφόσον από αυτό προκύψει σφραγίδα φυσικής διάστασης 55mm Χ 55mm maximum
Παρουσίαση: πέρα από τα formats παράδοσης του λογοτύπου, μπορείτε να μας παρουσιάσετε εφαρμογές του λογοτύπου προκειμένου να υποστηρίξετε την πρότασή σας. Παρουσιάσεις με το λογότυπο ως σφραγίδα του σωματείου θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Παραλήπτης και τελική ημερομηνία υποβολής:
Παρακαλώ στείλτε τις προτάσεις σας στον κύριο Πάρι Μέξη [εκπρόσωπο της προσωρινής επιτροπής του σωματείου] στο info@parismexis.com μέχρι την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011.

Νικητής – Νικήτρια
Τα μέλη της προσωρινής επιτροπής του σωματείου θα επιλέξουν τον νικητή κατόπιν προσεκτικής και ενδελεχούς μελέτης όλων των προτάσεων. Ο νικητής-νικήτρια του διαγωνισμού θα ειδοποιηθεί προσωπικά από τα μέλη και προκειμένου να του απονεμηθεί ειδικός έγγραφος τίτλος που να πιστοποιεί τη νίκη του.
Η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και η απονομή του τίτλου θα αποτελέσουν σημαντικά μέρη ειδικής τελετής με όλο το σώμα της ένωσης σκηνογράφων και ενδυματολόγων Ελλάδος στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα.

 Το επιλεγμένο λογότυπο θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη ως η ταυτότητα ενός από τα πλέον δραστήρια και δημιουργικά σωματεία της Ελλάδας.

Πληροφορίες
Για κάθε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλώ στείλτε email στη διεύθυνση info@parismexis.com με την ένδειξη (subject) : “GSA LOGO”

15 Responses

 • bab

  ”…απονεμηθεί ειδικός έγγραφος τίτλος…”

  WOW!!!

 • kostis

  Προσκαλούμε δημιουργούς από όλο το φάσμα της τέχνης του θεάτρου, επαγγελματίες ή φοιτητές, να δημιουργήσουν τα σκηνικά και τα ενδύματα μιας παραστασούλας που ετοιμάζω. Η παράσταση θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και οι δημιουργοί της θα γίνουν γνωστοί στο πανελλήνιο. Στον νικητή θα δωθεί τιμητική πλακέτα και δώρο η αφίσα του έργου!

 • eva

  +1. φανταζομαι ότι η αφίσα δεν θα είναι 35×50…

 • Λουκία

  Εντάξει, καταλαβαίνω, είναι ΜΚΟ, δεν έχουν μπάτζετ κλπ
  Αλλά όταν γράφουν τις απολαβές του νικητή “θα πάρει δίπλωμα και θα δουν τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο” αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν.

 • Nassos K.

  Αυτό: http://www.no-spec.com/

 • ~g

  Κριμα. Απο μια τετοια ενωση θα περιμενε κανεις μια μεγαλυτερη κατανόηση και σεβασμό προς συναδελφους και επαγγελματα που καλύπτει το φάσμα των τεχνων.
  Δεν θα περιμενα να υπαρχει βραβειο πολλων χιλιαδων ευρω αλλα τελικα ολα εντελως τσαμπα τα θέλουμε σε αυτη τη χωρα.

 • dionysis livanis

  Ένα σωματείο που αντιπροσωπεύει επαγγελματίες έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει και όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες με σεβασμό.
  Η ανακοίνωση αυτή όμως είναι προσβλητική.

 • Sergio Kotsovoulos

  Γιατί δε το σχεδιάζουν μόνοι τους?

 • Λουκία

  Aντιγράφω από την επιστολή τους
  “Ως σκοπό το Σωματείο έχει την προώθηση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και των επαγγελματικών συμφερόντων των δημιουργών – σκηνογράφων και ενδυματολόγων που εργάζονται στο θέατρο και το θέαμα”
  Η προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των άλλων δημιουργών (που δεν είναι σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι) προφανώς… γαργάρα.
  Τους έχει στείλει άραγε κανένας κάποιο μήνυμα να τους βάλει στη θέση τους;

 • bobo

  @ λουκία:..

  • αν είναι «επιστολή» προς τους συντάκτες της ιστοσελίδας, τότε είναι θέμα της σύνταξης να απαντήσει με μια ευχαριστήρια επιστολή στον αποστολέα…

  • αν είναι «δελτίο τύπου», τότε δεν χρειάζεται απάντηση (αλλά ούτε το αρχικό σχόλιο «χωρίς κανένα σχόλιο»)…

  • αν είναι «spam», τότε χρειάζεται καλύτερο φιλτράρισμα της αλληλογραφίας…

  αφού o αποστολέας εκπροσωπεί την «ένωση σκηνογράφων και ενδυματολόγων θεάτρου ελλάδος», και ψάχνει για γραφίστες, τότε γιατί δεν απευθύνθηκε στην ένωση του αντίστοιχου κλάδου;..

  επίσης, εφ’ όσον το πάνω κείμενο όντως αντιπροσωπεύει την, χάριν συντομίας, «ε.σ.ε.θ.ε.», τότε δείχνει τα ηθικά περιθώρια, στα οποία σκοπεύει να κινείται αυτό το σωματείο…

  πριν συντάξουνε αυτήν την πρόσκληση, ας ρωτάγανε και τον υπεύθυνο για κάθε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία κ. μέξη, ο οποίος είναι καλύτερος γνώστης των πραγμάτων, αφού έχει αρκετή εμπειρία˙ εντός και εκτός των συνόρων…

  ας κλείσω με μια θεατρική παράφραση:.. «πολλές λέξεις για το τίποτα…»
  🙂

 • Νικόλαος Α. Πάνος

  ‎”….Το επιλεγμένο λογότυπο θα ταξιδέψει σε όλα τα Μίκυ και τα Γκούφυ του πλανήτη”!

 • satyros

  σας σχεδιάζω εγώ το λογότυπο εντελώς δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μου στο mail επικοινωνίας που έχω δωσει στο site.
  Απλά θέλω αυτό που είναι κ ο σκοπός της ένωσης: “προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και των επαγγελματικών συμφερόντων των δημιουργών”. δηλαδή εφόσον σας παραχωρώ την δημιουργία μου, να με πληρώσετε. τι λέτε φίλοι σκηνογράφοι?

 • Fotis

  Επειδή θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω μια φωτογράφιση σε σκηνή θεάτρου με κουστούμια περίεργα και φώτα θα μπορούσαμε να στήσουμε το σκηνικό και τα κουστούμια και να πληρώσω με μια φωτογραφία τους ηθοποιούς τους ενδυματολόγους και τους σκηνογράφους????
  ε? ε? ε? ε? καλέ μου φίλε?

  άσε που θα την βάλω στο site μου και στο facebook…
  τον γύρω του κόσμου θα κάνει

 • Stavros

  Πάλι τα ίδια…. (δεν το περίμενα από επαγγελματίες μιας εφαρμοσμένης τέχνης, συγγενή της δικιάς μας)

  Παρ’όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι θα υπάρξουν “συνάδελφοι” που θα στείλουν προτάσεις?

 • spectator

  Ανάστησε κάνα πεθαμένο να στο κάνει, ο τσάμπας πέθανε!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).