Εμπλοκή στη διαδικασία για το νέο λογότυπο της Ένωσης Επτανησίων

02-12-2011

Κάποιοι από εσάς ίσως να θυμούνται την περίπτωση του διαγωνισμού για το λογότυπο της Ένωσης Επτανησίων, τον οποίο είχαμε καλύψει με άρθρο μας τον περασμένο Οκτώβριο. Υπενθυμίζουμε ότι ο σχεδιαστής το λογότυπο του οποίου θα κέρδιζε το διαγωνισμό θα αμειβόταν με «ατομικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει μεταφορά, διανομή, διατροφή με επιλογή του σε ένα από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, για τέσσερις (4) ημέρες».
Στην προκήρυξη του διαγωνισμού, περιγραφόταν και η διαδικασία ανάδειξης του νικητή, η οποία προέβλεπε την κατ’ αρχάς αξιολόγηση των συμμετοχών από το Δ.Σ. της Ένωσης, η οποία θα επέλεγε τις  τρεις (3) επικρατέστερες για να τις αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Ένωσης «προκειμένου στην τελική απόφαση να προσμετρηθεί και η γνώμη των μελών και των φίλων της εταιρίας για το λογότυπο που θα επιλεγεί». Όσον αφορά το χρόνο, επόμενη ανακοίνωση της Ένωσης σημείωνε ότι «το νέο λογότυπο καθώς επίσης το όνομα του νικητή και βιογραφικό του σημείωμα θα ανακοινωθεί στις 15 Νοεμβρίου».
Πράγματι, το Δ.Σ. συνεδρίασε, επέλεξε τις τρεις καλύτερες, σύμφωνα με τη γνώμη του, προτάσεις, τις έθεσε σε κλειστή ψηφοφορία κοινού, μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης και… και μετά σιωπή.
Πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε άλλη ανακοίνωση, η οποία έρχεται να αλλάξει τη διαδικασία επιλογής του νικητή μετά το πέρας της ψηφοφορίας του κοινού, η οποία λογικά είχε αναδείξει κάποιο νικητή. Συγκεκριμένα, διαβάζουμε στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ”ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ” ύστερα από παράκληση των εταίρων, πραγματοποίησε δύο συνεχείς συνεδριάσεις στις 13/11/2011 (έκτακτο) και στις 20/11/2011 (τακτικό) αντίστοιχα και που αφορούσαν μεταξύ άλλων την διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή νέου λογότυπου.
Κατά την συνεδρίασή του, το τακτικό Δ.Σ λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν του το ρόλο των εταίρων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με νομική μορφή και την εξέταση των στοιχείων που έχει στην κατοχή του, αποφάσισε να προβεί σε νέα ψηφοφορία.
Η νέα ψηφοφορία θα λάβει χώρα στη Γεν. Συνέλευση των εταίρων που θα διεξαχθεί σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί το απρόσωπο και πιθανά αμφισβητήσιμο αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και την τελική κρίση της επιλογής του να έχουν τα εγγεγραμένα μέλη-εταίροι με το δημοκρατικό τρόπο της κάλπης.
Λαμβάνοντας ενδεικτικά το αποτέλεσμα της ήδη υπάρχουσας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας οι εταίροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα τρία επικρατέστερα λογότυπα και την επιλογή του τελικού νικητή.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην διαδικασία της ψηφοφορίας καθώς επίσης και τους διαγωνιζόμενους δημιουργούς των προτάσεων και ζητεί την κατανόηση και την συμπαράσταση της παραπάνω απόφασης η οποία πάρθηκε ύστερα από εκτενή συζήτηση των μελών του Δ.Σ.».

Όλες τις σχετικές ανακοινώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Επτανησίων

Ο παρών λογότυπος της Ένωσης, μάλλον θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα (άγνωστο πόσο)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).