Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

29-05-2020

Τη διενέργεια διαγωνισμού, με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου για τουριστικό λογότυπο – εικαστική αποτύπωση σλόγκαν, αποφάσισε ο Δήμος Σίφνου προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους “καλλιτέχνες” να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 18 Ιουνίου. 

Ο λογότυπος θα πρέπει να αποτυπώνει το λογοπαίγνιο «Gastronomic, Exceptional, Mythical» GEM, με τρόπο ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον αποδέκτη. Το λογοπαίγνιο αποτυπώνει βασικά χαρακτηριστικά της Σίφνου, με δεδομένο ότι η Σίφνος είναι:
• γαστρονομική, μέσα από την τοπική κουζίνα, τις παραδοσιακές συνταγές και τη γαστρονομική της ιστορία(Sifnos Gastronomic),
• σπάνια και ιδιαίτερη, μέσα από τη φιλοξενία, την παράδοση, την κουλτούρα, τις τέχνες, την προσωπικότητα των ανθρώπων(Sifnos Exceptional),
• μυθική, μέσα από την πλούσια ιστορία της, τη σύνδεση με τη μυθολογία αλλά και τα διαχρονικά εντυπωσιακά αρχαία μνημεία της (Sifnos Mythical).

Το λογοπαίγνιο “Sifnos GEM”, έχει επιλεγεί από το Δήμο, καθώς αφενός το “gem” μεταφράζεται ως “κόσμημα, πολύτιμος λίθος, πετράδι” και αφετέρου, διότι το νησί έχει χαρακτηριστεί ως “hidden gem” (κρυφό κόσμημα), από διάφορα διεθνή ΜΜΕ, ταξιδιωτικά blogs και ιστοσελίδες μεγάλων tour operators.

Στα όσα διαβάσαμε στην σχετική προκήρυξη ξεχωρίσαμε τρία ενδιαφέροντα σημεία:
– τον μικρό χρόνο προετοιμασίας για την κατάθεση προτάσεων (30 μέρες)
– την μη ανακοίνωση της σύνθεσης της κριτικής επιτροπής (αναφέρεται ότι τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής θα ανακοινωθούν τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων. 
– την έλλειψη αναφοράς στο ακριβές έπαθλο του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι o Δήμος Σίφνου θα προβεί στην πληρωμή του διαγωνιζομένου του οποίου η πρόταση θα επιλεγεί, με την προσκόμιση των απαιτούμενων παραστατικών στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σίφνου. Eπίσης αναφέρεται ότι η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6474.0005 “Δαπάνες Τουριστικής Προβολής”, που έχει προβλεφθεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Δήμου Σίφνου για το οικονομικό έτος 2020. Ποιο είναι το ύψος της δαπάνης αυτής… δεν αναφέρεται πουθενά στην σχετική πρόσκληση, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου, οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σίφνου παραμένουν άκαρπες.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2020 [4]

Συνεργασία ΕΒΓΕ – Art Directors Club Europe

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 09-01-2020 [0]

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αναζητά προσφορές γραφιστικών υπηρεσιών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 02-12-2019 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας για το μέλλον της Ευρώπηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).