H Artek εντάσσει τη Shibui στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχεδιαστών

25-07-2014

Η Artek μία από τις πιο διάσημες εταιρείες επίπλων και οικιακών ειδών στον κόσμο, ανακοίνωσε την ένταξη της Shibui στην επιλεγμένη ομάδα των Artek Friends. Η Artek ιδρύθηκε το 1935 από τον καταξιωμένο αρχιτέκτονα/ σχεδιαστή Alvar Aalto και έκτοτε θεωρείται trend setter στο χώρο.

Η εταιρεία σχεδιασμού οικιακών ειδών και ειδών διακόσμησης Shibui, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία δύο βραβευμένων Ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών, του Κωνσταντίνου Χούρσογλου και του Θανάση Μπάμπαλη, έχει την τιμή να είναι η τρίτη μόλις εταιρεία παγκοσμίως που συμπεριλαμβάνεται στην Artek Friends.

Οι δημιουργίες της Shibui – όπως περιγράφει και η ίδια η ιαπωνική λέξη που αποτέλεσε την έμπνευση για το όνομα του brand – διέπονται από τους κανόνες της απλότητας και της διακριτικής ομορφιάς.
Οι δημιουργίες της Shibui διακρίνονται για τη χρήση ελάχιστων και φυσικών υλικών, φροντίζοντας κάθε στοιχείο του σχεδιασμού να είναι λειτουργικό και κάθε λεπτομέρεια να έχει ένα σκοπό. Η κατασκευή των δημιουργιών είναι χειροποίητη και γίνεται από εξειδικευμένους δεξιοτέχνες τεχνίτες στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιάζοντας την συνεργασία της με τη Shibui η Artek αναφέρει:
«Τα προϊόντα της Shibui προτιμούν την ουσία από την επιτήδευση και επιδιώκουν μία σεμνή αλλά ταυτόχρονα και ελεγχόμενη ποιότητα μέσω ενός διαχρονικού λειτουργικού σχεδιασμού. Ως εκ τούτου αντικατοπτρίζουν πλήρως τις αξίες που υιοθετεί η Artek”».

Τα προϊόντα της Shibui, που επιλέχθηκαν από την Artek και διατίθενται προς πώληση στο διαδικτυακό κατάστημα της στις Ηνωμένες Πολιτείες
είναι το επιτείχιο άγκιστρο ρούχων Apeiro, η πλήρης σειρά κηροπήγιων Links και το μπωλ φρούτων Staphylos.

vnbmxvΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου

ΝΕΑ 20-05-2020 [0]

Oι ελληνικές διακρίσεις στα dieline 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).