Διεθνής διαγωνισμός για βιβλία χωρίς λόγια

22-01-2016

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Illustrated Silent Boοks αποτελεί συν-διοργάνωση της πόλης του Mulazzo και του Διεθνούς Οργανισμού Book Towns και είναι ανοιχτός μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Πρόκειται για τον τρίτο ανάλογο διαγωνισμό από τους ίδιους διοργανωτές και στόχος είναι η δημιουργία βιβλίων που διηγούνται μία ιστορία αποκλειστικά μέσα από το σχέδιο, χωρίς τη χρήση κειμένων.

Ο Silent Book Contest προσκαλεί δημιουργούς και σχεδιαστές να καταθέσουν μία ιδέα εντελώς ελεύθερη από θέμα, με κύριους άξονες την αφήγηση μέσα από σχέδια και απευθυνόμενη σε ένα πλατύ κοινό, ανεξάρτητο από εθνικότητα, ηλικία και είδος.

Η φιλοσοφία πίσω από τον διαγωνισμό αυτό είναι αρχικά ότι η εικαστική αφήγηση είναι εξίσου εκφραστική με τις λέξεις, και κατά δεύτερο λόγο ότι η εικόνα υπερνικά οποιοδήποτε όριο γλώσσας ή είδους γραφής.

Ο νικητής του διαγωνισμού λαμβάνει €4.500 ως προκαταβολή και κανονικά δικαιώματα από τις πωλήσεις του βιβλίου του.
Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ.

11990660_619187311517047_602472581457493979_n

One Response

 • Μαρία Μαγουλά

  Καλημέρα, designmag. Συμπληρώνω σοβαρούς ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα συμμετοχής στην Ελλάδα φέτος και πιθανώς αυτό θα συνεχιστεί:
  α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημιουργοί, ανεξαρτήτως εθνικότητας και υπηκοότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας με μοναδική προυπόθεση να΄χουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2015.
  β) Η απαραίτητη, για την ολοκλήρωση διαδικασίας συμμετοχής, πληρωμή είναι δεκτή ΜΟΝΟ με Credit Cards ή Pay-Pal.

  Φέτος είχαμε Capital Controls. Ξεκίνησαν τον Ιούνη. Όλοι το θυμάστε. Δεν ξέραμε πόσο θα διαρκέσουν, πώς, και ποιές ρυθμίσεις σταδιακά θα απελευθερωθούν για να κάνουμε πληρωμή από ΚΑΡΤΑ που έχει εκδοθεί σε ελληνική τράπεζα και επιθυμεί να πληρώσει τράπεζα Ιταλίας ή αλλού.

  Το αποτέλεσμα ήταν: όποιος ήθελε να ξεκινήσει από τότε και μετά το project να αποθαρρυνθεί εφόσον δεν θα μπορούσε να στείλει τη συμμετοχή. Ή όποιος είχε ξεκινήσει το project, όπως εγώ που συμμετείχα, να μην βρίσκει δυνάμεις να τελειώσει το βιβλίο μέσα σ΄αυτή την χαοτική ανασφάλεια. Η ρύθμιση η σχετική των Capital controls ελευθερώθηκε τελικά κάπου μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη αλλά μέχρι το Νοέμβρη οι υπάλληλοι στις τράπεζες δεν γνώριζαν αν είναι δεσμευμένο αυτό ή όχι. (για συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς).

  Συνέπεια Ι.: Αν και αυτή η ανωμαλία συνέβη στις Credit Cards αλλά ελευθερώθηκε κάπως αργά για να αποφασίσει κάποιος συμμετοχή, οι PAY-PAL πληρωμές τέτοιου τύπου δεν ελευθερώθηκαν ΠΟΤΕ για αυτή τη διαδικασία λόγω Capital Controls. Όπως γνωρίζετε ΟΛΟΙ οι τράπεζες δεν εκδίδουν CREDIT CARDS αν έχεις ασταθές και χαμηλό εισόδημα – παρά μόνο προπληρωμένες. Οπότε η Κοινωνική Κατηγορία χαμηλού και ασταθούς εισοδήματος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ.
  Κανένα πρόβλημα λόγω Capital Controls δεν είχαν εξαρχής οι κάτοχοι CREDIT CARDS εκδομένες στην ΕΛΒΕΤΙΑ ή αλλού που είχαν βγάλει χρήμα πριν τα Capital Controls.

  Συνέπεια ΙΙ.: Οι διαγωνισμοί Silent Books έχουν φτιαχτεί σιωπηλοί, να μιλούν οι ίδιες οι εικόνες αντί για τον Λόγο, ΚΑΙ για έναν άλλο σοβαρό Κοινωνικό λόγο εκτός από το να εξυπηρετήσουν ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Το να μπορούν αυτά τα βιβλία να υπάρχουν σε Public Libraries σε Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών όπως η Λαμπεντούζα και να μπορούν τα παιδάκια μεταναστών και προσφύγων να νιώθουν άνετα που δεν μιλούν τη γλώσσα των ντόπιων παιδιών, ώστε να μπορούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ με παραμύθι.
  Ως γνωστόν είμαστε η χώρα που δέχεται τους πιο πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες (με εξαίρεση την Ιταλία που δέχεται πιο πολλούς μετανάστες παρά πρόσφυγες από μας). Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γνωριμίες εδώ με Credit Cards, αν θελήσουν να μετεγκατασταθούν, ούτε βέβαια έχουν σταθερά εισοδήματα, ή υψηλά εισοδήματα. ΑΡΑ: ΔΕΝ θα μπορέσει ποτέ ένας πρόσφυγας ή μετανάστης Καλλιτέχνης που κι΄αυτός ανήκει σε χαμηλό οικονομικό στρώμα να συμμετέχει ΠΟΤΕ σε τέτοιον διαγωνισμό.

  Κατά τ΄άλλα: η Τέχνη ανήκει στην ανθρωπότητα αλλά όχι στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

  Εγώ συμμετείχα, μέσα σε τρομερές αντιξοότητες για να ολοκληρώσω και μόνο τη δουλειά μου, και ενημέρωσα σήμερα την Ιταλία (τον διαγωνισμό) με επιστολή για τα παραπάνω, καθώς μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ, και μπορώ πλέον από σήμερα να μιλήσω, ως επώνυμη. (ήταν ανώνυμη η συμμετοχή και δεν επιτρεπόταν επικοινωνία).

  Αυτό που μπορώ να εντοπίσω σαν δική σας αδυναμία σε αυτή την ενημέρωση είναι ότι έχετε τραγικά ολιγωρίσει να την ανεβάσετε σαν ανακοίνωση ενώ ο διαγωνισμός για συμμετοχές ανοίγει απ΄τον Ιούνη, εσείς τον ανακοινώσατε 15 μέρες πριν λήξει. Επίσης ΑΝΤΙ να ενημερώσετε τους δημιουργούς για τους ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ συμμετοχής: α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημιουργοί, ανεξαρτήτως εθνικότητας και υπηκοότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας με μοναδική προυπόθεση να΄χουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2015. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Β!!!!
  β) Η απαραίτητη, για την ολοκλήρωση διαδικασίας συμμετοχής, πληρωμή είναι δεκτή ΜΟΝΟ με Credit Cards ή Pay-Pal.

  αντί να τους ενημερώσετε γι΄αυτά τα δυο ΜΑΖΙ απλά ΤΟΝΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ των 4500 ευρώ.

  χαιρετώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).