O Στέφανος Κολτσιδόπουλος σχεδιάζει για την ΕΥΔΑΠ

30-03-2017

Ο «Σταγονούλης» είναι μία μασκότ η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, για να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής ΕΥΔΑΠ που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες για τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του, τον καθαρισμό του, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων κλπ.

Το τμήμα Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων τής ΕΥΔΑΠ ζήτησε μία ανανεωμένη, μοντέρνα μορφή του ήδη υπάρχοντος χαρακτήρα, και ο σχεδιασμός του έγινε από την αρχή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, χρησιμοποιήθηκαν πολύ έντονα χρώματα, βασικά σχήματα και απλές, λιτές φόρμες. Το κύριο χαρακτηριστικό τής μασκότ είναι το σχήμα τής σταγόνας αλλά και το χρώμα τής. Όμως η έλλειψη ιδιαίτερων ανατομικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με το αποκλειστικά μπλε χρώμα της, ήταν σχετικά περιοριστική για την επιτυχή απεικόνισή της σε διάφορες πόζες και δράσεις. Έτσι, προκειμένου να ζωντανέψει και να αποκτήσει δυναμική προσωπικότητα και χαρακτήρα, δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην εκφραστικότητα του προσώπου, με ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια και το στόμα. Αυτό σε συνδυασμό με διάφορα άλλα αντικείμενα (πχ γυαλιά, βιβλία, κλπ.) βοήθησε στο να αποδοθεί συναίσθημα και ψυχή σε ένα αρκετά υπεραπλουστευμένο σχήμα.

 Η χρήση του χαρακτήρα προς το παρόν έχει εστιαστεί σε εκπαιδευτικά έντυπα καθώς και αναμνηστικό υλικό πχ. τετράδια, ετικέτες, t-shirts, κλπ. Ο νέος σχεδιασμός του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε στο μέλλον, αν χρειαστεί, να μπορεί να μεταφερθεί ομαλά και άνετα και σε άλλες εφαρμογές όπως animation, apps, κλπ. χωρίς να απαιτείται κάποια σημαντική τροποποίηση.

 Ο ανανεωμένος Σταγονούλης παρουσιάστηκε από την ΕΥΔΑΠ στο ευρύ κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε δραστηριότητες με τη συμμετοχή των μαθητών, προωθώντας την υπεύθυνη χρήση του νερού και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

O σχεδιασμός του χαρακτήρα, εικονογράφηση και η οπτική ανάπτυξη έγιναν από τον Στέφανο Κολτσιδόπουλο

  

 

 

3 Responses

  • Θανάσης Μπερταχάς

    Πολύ ομορφα σκίτσα, ωραία δουλειά μπράβο!

  • αννα

    τα σκίτσα έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από το τελικό αποτέλεσμα

  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΩΡΗ

    ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-05-2018 [2]

H faze σχεδιάζει για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [1]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-01-2018 [1]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δια χειρός Yell

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-01-2018 [2]

Νέα οπτική ταυτότητα για την Rockvision από το Designclub

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-01-2018 [0]

Η ΜΝΡ σχεδιάζει το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-01-2018 [0]

Ο Neville Brody δημιουργεί για την Coca-cola

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-12-2017 [0]

Ένα ημερολόγιο για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική Υγείαdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).