O Στέφανος Κολτσιδόπουλος σχεδιάζει για την ΕΥΔΑΠ

30-03-2017

Ο «Σταγονούλης» είναι μία μασκότ η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, για να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής ΕΥΔΑΠ που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες για τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του, τον καθαρισμό του, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων κλπ.

Το τμήμα Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων τής ΕΥΔΑΠ ζήτησε μία ανανεωμένη, μοντέρνα μορφή του ήδη υπάρχοντος χαρακτήρα, και ο σχεδιασμός του έγινε από την αρχή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, χρησιμοποιήθηκαν πολύ έντονα χρώματα, βασικά σχήματα και απλές, λιτές φόρμες. Το κύριο χαρακτηριστικό τής μασκότ είναι το σχήμα τής σταγόνας αλλά και το χρώμα τής. Όμως η έλλειψη ιδιαίτερων ανατομικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με το αποκλειστικά μπλε χρώμα της, ήταν σχετικά περιοριστική για την επιτυχή απεικόνισή της σε διάφορες πόζες και δράσεις. Έτσι, προκειμένου να ζωντανέψει και να αποκτήσει δυναμική προσωπικότητα και χαρακτήρα, δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην εκφραστικότητα του προσώπου, με ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια και το στόμα. Αυτό σε συνδυασμό με διάφορα άλλα αντικείμενα (πχ γυαλιά, βιβλία, κλπ.) βοήθησε στο να αποδοθεί συναίσθημα και ψυχή σε ένα αρκετά υπεραπλουστευμένο σχήμα.

 Η χρήση του χαρακτήρα προς το παρόν έχει εστιαστεί σε εκπαιδευτικά έντυπα καθώς και αναμνηστικό υλικό πχ. τετράδια, ετικέτες, t-shirts, κλπ. Ο νέος σχεδιασμός του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε στο μέλλον, αν χρειαστεί, να μπορεί να μεταφερθεί ομαλά και άνετα και σε άλλες εφαρμογές όπως animation, apps, κλπ. χωρίς να απαιτείται κάποια σημαντική τροποποίηση.

 Ο ανανεωμένος Σταγονούλης παρουσιάστηκε από την ΕΥΔΑΠ στο ευρύ κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε δραστηριότητες με τη συμμετοχή των μαθητών, προωθώντας την υπεύθυνη χρήση του νερού και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

O σχεδιασμός του χαρακτήρα, εικονογράφηση και η οπτική ανάπτυξη έγιναν από τον Στέφανο Κολτσιδόπουλο

  

 

 

3 Responses

  • Θανάσης Μπερταχάς

    Πολύ ομορφα σκίτσα, ωραία δουλειά μπράβο!

  • αννα

    τα σκίτσα έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από το τελικό αποτέλεσμα

  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΩΡΗ

    ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-07-2018 [0]

Η δουλειά του Comeback Studio για το Netflix

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-07-2018 [0]

Η typical. δημιουργεί για το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-06-2018 [0]

Σχεδιασμός για τα My Greek Soap από τον Ιωάννη Εργελετζή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-05-2018 [0]

Μια ακόμα αφίσα για το Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-05-2018 [2]

H faze σχεδιάζει για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάταςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).