Διεθνής ανησυχία για την υγεία του Steve Jobs

18-01-2011

Κατά 8,3% έπεσε η αξία της μετοχής της Apple στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Steve Jobs θα λήψει και πάλι από το τιμόνι της μεγάλης εταιρείας, για ιατρικούς λόγους. Αυτή τη φορά, η αναρρωτική του άδεια είναι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζουμε ότι o 55χρονος πλέον οραματιστής, το 2004 έκανε εγχείρηση για να του αφαιρεθεί κακοήθης όγκος από το πάγκρεας, ενώ το 2009 υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος.
O Steve Jobs ζήτησε από τον διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της εταιρείας, Timothy Cook, να αναλάβει τα ηνία της Apple για όσο διάστημα θα λείψει, υποσχόμενος να επιστρέψει στα καθήκοντά του «το συντομότερο δυνατό». Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να μετέχει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. T. Cook είχε ξανά κληθεί να παίξει τον ίδιο ρόλο και στην προηγούμενη απουσία του Steve Jobs (το πρώτο εξάμηνο του 2009) και τα είχε καταφέρει τόσο καλά, που του απονεμήθηκε ειδικό bonus 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του η αξία της μετοχής της Apple ανέβηκε κατά 70%.

Ωστόσο δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι η ακτινοβολία, το όραμα και οι ικανότητες του Steve Jobs που έφτασαν την Apple στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Και είναι αυτός ο λόγος που κάνει τους οικονομικούς αναλυτές να “ανατριχιάζουν” στη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα αποσυρθεί. Χαρακτηριστικά, ο Charles Wolf, αναλυτής της Needham & Company δηλώνει: «Δεν πρόκειται για ένα θέμα της Apple. Είναι θέμα εθνικής σημασίας. Ο Steve Jobs είναι χωρίς αμφιβολία ο σημαντικότερος καινοτόμος των τελευταίων 100 χρόνων. Η πιθανότητα της μη επιστροφής του στην ενεργό δράση, θα ήταν ένα πλήγμα για ολόκληρη την αμερικανική οικονομία».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Steve Jobs, ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του και δεν αποκάλυψε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ζήτησε την αναρρωτική του άδεια.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-02-2020 [0]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνης

ΝΕΑ 20-11-2019 [0]

Έκθεση σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής στην Ιαπωνία

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΝΕΑ 20-09-2019 [1]

Wim Crouwel 1928-2019designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).