Πριν την ώρα της η δημοσιοποίηση του λογοτύπου της Σύρου

22-03-2016

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει στη Σύρο η δημοσιοποίηση του νέου τουριστικού λογοτύπου του τοπικού δήμου μέσα από λογαριασμό κοινωνικού δικτύου του Δημάρχου.

Η ιστορία έχει ως εξής:
Πριν από μερικές εβδομάδες η διαφημιστική εταιρία FCB GNOMI παρέδωσε στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, τις στρατηγικές και δημιουργικές προτάσεις της για την εκστρατεία του νησιού στη διεκδίκηση τουριστικής μερίδας για το 2016.
Το πρώτο σώμα εκ μέρους της Σύρου που είδε και ενέκρινε τις προτάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το επίμαχο λογότυπο, είναι η Τουριστική Επιτροπή του νησιού. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, κάθε απόφαση για να θεωρείται τελική, πρέπει να έχει την υπογραφή του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ακόμα στην προκειμένη περίπτωση.

Έτσι, η κίνηση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση ως παράτυπη και βιαστική, αφού χωρίς την έγκριση του αρμόδιου σώματος, ανήρτησε τον συγκεκριμένο λογότυπο στον οποίο απεικονίζονται δύο λόφοι με το μήνυμα “Σύρος-Κυκλάδες, Μαγεία όλο τον χρόνο” στη προσωπική του σελίδα στο facebook.

Το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Βρούτσης που αποτελεί και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διατύπωσε σχετικό ερώτημα προς τον δήμαρχο, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανασκευάσει, διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν απλά και μόνο η δημοσιοποίηση της απόφασης της Τουριστικής Επιτροπή, και ότι η οριστική ψήφισή του θα προκύψει σε επόμενη σύγκλιση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Για τη δημοσιοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του λογοτύπου για την τουριστική προώθηση και προβολή, να σας πω ότι βεβαίως δεν έχει γίνει επίσημη χρήση του λογοτύπου αυτού και βεβαίως αυτό θα τεθεί και στην κρίση του σώματος του δημοτικού συμβουλίου. Όμως εγκρίθηκε σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης των δέκα παριστάμενων μελών της Τουριστικής Επιτροπής και αν θυμάμαι καλά προς το τέλος Μαρτίου που έχει προγραμματισθεί το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς ψήφιση. Δεν πιστεύω όμως πως θα βρεθεί κάποιος από το δημοτικό συμβούλιο, αφού ήταν και ομόφωνη η απόφαση αποδοχής του, να αμφισβητήσει αυτό το λογότυπο. Όπως και να έχει όμως, η δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσε σε εκείνη την απόφαση της τουριστικής επιτροπής η οποία είναι και δημόσια και δεν είναι κρυφή από οποιονδήποτε».

Η επίμαχη ανάρτηση

Η επίμαχη ανάρτηση

8283_512957905542420_8784732357694297413_n

6 Responses

 • Χαριτίνα

  Καλλλέ τι βυζάααρες!

 • kotso

  ρωγάρες βασικά…

 • Gousgounel

  Ζαααααααάρες μου!

 • sbutsam

  Daxei mages, vizia kai xristianismos, auto poulame mia xara einai

 • ΤΜΣΠΣ

  γεια σου δήμαρχε φιλελέ,
  ευχαριστούμε για όλα όσα κάνεις για το νησί και για το τμήμα..
  να σαι δυνατός και καλορίζικα τα βυζιά όπως λένε και οι παραπάνω σχολιαστές!!!

 • Dolly

  Learning a ton from these neat arelicts.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agencydesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).