Πρόσκληση συμμετοχής νέων product designers στην TEDx Academy 2016

02-06-2016

Το φετεινό θέμα της TEDx Academy 2016, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 1η Οκτωβρίου 2016 είναι RE Imagine Greece. Κάλεσμα-στόχος ο ακόλουθος :

“Στο TEDxAcademy 2016 θέλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση, να μοιραστούμε ιδέες σχετικά με ένα όραμα για μια Ελλάδα που πάει μπροστά. Να ξανα-φανταστούμε την Ελλάδα (RE Imagine Greece). Προσκαλούμε 15 άνδρες και γυναίκες, στοχαστές και πράττοντες από όλο τον κόσμο, για να μοιραστούν τις ιδέες τους για το Vision for Greece 2030. Αυτό το μοναδικό και διακεκριμένο σύνολο των ομιλητών μοιράζεται προοπτικές για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που είναι διορατικές, προκλητικές – και κάποιες φορές αντιφατικές μεταξύ τους. Σε ένα συμπέρασμα όμως συμφωνούν: το πεπρωμένο της Ελλάδας δεν είναι προκαθορισμένο. Η χώρα μπορεί να αψηφήσει τις προφητείες της αναπόφευκτης παρακμής. Ελάτε μαζί μας στη συζήτηση για να σχηματίσουμε από κοινού ένα όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος / Vision for Greece 2030! ”

Παράλληλα και για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο Design Alley της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εργασίες επιλεγμένων νέων product designers, που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους ή αποφοίτησαν τα τελευταία 3 χρόνια. Μπορεί να προέρχονται απο αντίστοιχες σχολές του ελληνικού χώρου ή για πρώτη φορά φέτος και από το εξωτερικό.

Ακολουθώντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο περυσινό παράδειγμα ( με θέμα Weaving Evolution: A Design project), οι designers που θα επιλεγούν να συμμετέχουν, θα προετοιμάσουν την παρουσία τους μέσα από workshops που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όσοι αδυνατούν να παρευρεθούν στα συγκεκριμένα workshops θα συμμετέχουν στη διαδικασία μέσω internet.

Τελικός στόχος να προβληθούν σε ένα κοινό που προέρχεται από το πιό δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι δυνατότητες νέων ανθρώπων από τον δυναμικό χώρο του Product Design. Και το πως μέσα από το Design Thinking που χαρακτηρίζει το χώρο τους, μπορούν να οδηγήσουν αυτή τη χώρα σε ένα πιό γόνιμο αύριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλουν μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, τα portfolio τους (ή σχετικά links) σε μορφή PDF στον επιμελητή της παρουσίασης, designer Δημήτρη Σκουρογιάννη, στο dskourogiannis@gmail.com. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία We Transfer.

Θα πρέπει μέσα από επιλογή εικόνων (jpegs) και ανάλογων σύντομων επεξηγήσεων να παρουσιάζεται μια ποικιλία από projects (όχι απαραίτητα μόνο product design). Αποκαλύπτοντας έτσι -και όσο πιό πολύπλευρα είναι δυνατό- το πως συνδυάζουν την υψηλή πρωτοτυπία και σφαιρικότητα σκέψης με το ερευνητικό βάθος. Και ταυτόχρονα την ικανότητα να υποστηρίξουν πέρα από την παρουσίαση της τελικής πρότασης και τη δημιουργική διαδικασία που προηγήθηκε. Η δυνατότητά τους να συνεργαστούν σε ομαδικά projects (teamwork) επίσης θα βοηθήσει σημαντικά.

Απαραίτητα είναι επίσης τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους (email, τηλέφωνα, skype names).

Graphic1

YouTube Preview Image YouTube Preview ImageΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).