Φοιτητικός διαγωνισμός εμβλήματος από το ΤΕΙ Αθήνας

09-12-2013

Φοιτητικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό εμβλήματος για την 30η επέτειο από την ίδρυσή του (1983) προκηρύσσει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές/τριες του Ιδρύματος.
Το υλικό πάνω στο οποίο θα φιλοτεχνηθεί το έργο πρέπει να είναι χαρτί Α4, κατά προτίμηση βάρους άντω των 105 γρ. και το σχέδιο να καλύπτει επιφάνεια κατά το μέγιστο 18 εκ. πλάτος με το αναλογικά απαραίτητο ύψος.
Τα σχέδια πρέπει απαραίτητα να είναι πρωτότυπα και να εμπεριέχουν το σήμα του ΤΕΙ Αθήνας και τις λέξεις “30 χρόνια” ή “30η επέτειος”.
Τα έργα θα κρίνει 5μελής Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ιδρύματος, εκπρόσωπο των φοιτητών, εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, την προϊστάμενητου τμήματος Δημοσίων Διεθνών Σχέσεων και μιά καθηγήτρια του τμήματος γραφιστικής.
Έπαθλα θα δωθούν στις τρεις καλύτερες προτάσεις (ένα laptop ή tablet στον πρώτο, ένα Σ/Κ για δύο άτομα σε νησιωτικό προορισμό στο δεύτερο και ένα smartphone στον τρίτο).
Προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών είναι η 20η Ιανουαρίου 2014 (ώρα 14:00).

4777

5 Responses

 • Κωστ

  αθάνατο τει
  αθάνατο δημόσιο
  και ότι ακολουθει…

  με τμήμα γραφιστικής μέσα στο τει
  ότι να ναι
  αλλά τα ξέρουμε τα τει τόσα χρόνια από τα μέσα…
  περαστικά μας!

 • zerofish

  … και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικά και μια μπουγάτσα της επιλογής τους!

 • Γ. Γιαννίτσης

  Στην κρητική είστε πρώτοι ********. ********* γράφετε **** ***** οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όλα σας φταίνε και όλα γίνονται λάθος και εσείς όλα τα ξέρετε…

  Το συγκεκριμένο σχόλιο έχει μερικώς καταργηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό της ιστοσελίδας, επειδή περιέχει υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

 • Πάνος Κουτσοδημητρόπουλος

  Για την ιστορία, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε 2 Δεκεμβρίου 2013 και η προκήρυξη του, είναι αναρτημμένη στο: http://www.teiath.gr/userfiles/khitas/documents/2013/ektaktes/foititikos_diagonismos_2013.pdf.
  Με σεβασμό στο designmag, το συγκεκριμένο link θα έπρεπε να αναφέρεται στο αρχικό post.

  Απ’ το παραπάνω URL, καταλαβαίνει κανείς το “έκακτο” του θέματος (βλ.: ../ektaktes/..). 🙂

  Τώρα, υποθέτω πως, για να προκηρύσσεται ένας τέτοιος διαγωνισμός, η νομοθεσία δίνει αυτό το δικαίωμα στη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας.

  Στη δική μου αντίληψη όμως, υπάρχει ειρωνεία. Ακριβώς, επειδή μέσα στο ΤΕΙ Αθήνας, στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών, λειτουργεί Τμήμα Γραφιστικής.
  Θεωρητικά τουλάχιστον, απ’ το συγκεκριμένο Τμήμα γίνεται προσπάθεια να βγουν ικανοί και άξιοι Designers. Και ευτυχώς, σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό συμβαίνει. Πολλοί καταξιωμένοι συνάδελφοι έχουν στουδάσει στο εν λόγω Τμήμα.

  Θα ήταν πολύ λογικό, τουλάχιστον, ο εν λόγω διαγωνισμός να περιορισθεί στους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής. Και μάλιστα, επειδή ο διαγωνισμός αφορά τον “σχεδιασμό εμβλήματος για την 30η επέτειο από την ίδρυση του (1983)” θα έπρεπε να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής και στους αποφοίτους του Τμήματος Γραφιστικής.

  Και μιας κι ανέφερα τη λέξη-κλειδί “δικαίωμα” να θυμήσω πως οι απόφοιτοι του Τμήματος Γραφιστικής έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα, τα οποία έχουν ορισθεί βάσει νόμου (βλ. Φ.Ε.Κ.: 160/16 – 06-1989 – Π.Δ. 357 – Άρθρο 3)…
  Μπορεί ο προϋπολογισμός για τον διαγωνισμό να είναι μικρός, αλλά υποθέτω πως θα ήταν πολλοί απόφοιτοι, που τιμής ένεκεν θα κατάθεταν την πρόταση τους.

  Τέλος, αν ο διαγωνισμός αυτός θα μπορούσε να είναι “ανοιχτός” και σε φοιτητές ή/και Designers άλλων σχολών ή/και αυτο-εκπαιδευομένους είναι επίσης ένα θέμα. Καλό ΣΚ σε όλους!

 • Ria

  Στην πρώτη καλύτερη πρόταση ,το έπαθλο είναι laptop ή tablet..?
  αχαχαχ αναλόγως τα χρήματα που θα περισσέψουν υποθέτω.

  Ντάξει..Πάντως η κατάθεση των έργων γίνεται αριθμητικά και όχι ονομαστικά, ώστε να τηρηθεί κάποια αμεροληψία…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).