Νέες εκθέσεις από 11 Μαρτίου στο Terra Nueva Project

08-03-2011

Ο άνθρωπος είχε πάντα την περιέργεια να μάθει τι υπάρχει πίσω και πέρα από τα όρια του γνωστού του κόσμου. Να αναμετρηθεί δηλαδή με τα όρια της γνώσης του και επεκτείνοντάς τα, να μετατρέψει το Άγνωστο σε έναν Νέο – γνωστό – Κόσμο, μια Νέα Γη.
Μέσα από το Terra Nueva Project, μια σειρά σύγχρονων δημιουργών από τους χώρους του design και της τέχνης εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας Γης, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου.
Το ταξίδι προς αναζήτηση της Νέας Γης συνεχίζεται για δεύτερο μήνα με τα εγκαίνια των εκθέσεων του Μαρτίου. Δεκαεπτά ακόμα καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να αναδείξουν τη δική τους οπτική του δημιουργικού αυτού ταξιδιού.

Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, Συμμετέχει: η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη με τη δουλειά της “Στο δάσος” όπου εξερευνά το αίσθημα του φόβου και της λανθάνουσας απειλής, μέσα από τoν κόσμο του παραμυθιού. Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο, ένα ευτελές οικιακό υλικό, δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πολύτιμου και προτείνει μια νέα αφήγηση μιας στρεβλωμένης πραγματικότητας.
Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, η έκθεση των Sereal Designers “Carton Thoughts” συνεχίζεται για δεύτερο μήνα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο installation, στο οποίο η σχεδιαστική ομάδα δημιουργεί τρισδιάστατους χαρακτήρες από χαρτόνι βγαλμένους από παλιές και νέες ιστορίες ανατρέποντας τη σχέση αθώου-σκοτεινού.
Στο Level 3, στο χώρο του Dell’ arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, έχουμε τις εξής συμμετοχές:
Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η Πένυ Γιαννάκου και μας παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική φωτογραφική έκθεση υπό τον τίτλο “Windows Project”. Μπροστά ή πίσω από ένα παράθυρο μπορούμε να δούμε το αληθινό αλλά και το φανταστικό. Μέρος της καθημερινότητάς μας, παράθυρα καινούρια ή παλιά, στο φυσικό τους περιβάλλον ή όχι, παράθυρα σε εγκαταλελειμμένα σανατόρια, σε παλιά βαγόνια τραίνων, σε κλειδωμένα σπίτια, παράθυρα που “έχασαν τον δρόμο τους” και βρέθηκαν σε κάποια παραλία, παράθυρα χωρίς ταυτότητα τα οποία μαζί με την ανθρώπινη παρουσία πήραν ξανά ανάσα και ζωή.
Στον εκθεσιακό χώρο “Πατάρι” ο Δημήτρης Σταμούλης, ηθοποιός και εικαστικός, παρουσιάζει την έκθεση “10 νύχτες”, έναν κόσμο νυχτερινό. Ένα κόσμο από ακουαρέλλες, κολάζ, παστέλ, μολύβια και ακρυλικά γεμάτο χιούμορ, άλλοτε σαρκαστικό, άλλοτε ποιητικό. Στα έργα του σκηνοθετεί φιγούρες που πρωταγωνιστούν σε μικρές θεατρικές παραστάσεις. Δέκα νύχτες, δέκα φεγγάρια που μας υπενθυμίζουν να ελαφρύνουμε, να γίνουμε πάλι ανέμελοι, να αφήσουμε άφοβα τις νύχτες να μας αγκαλιάσουν.
Στον χώρο της σάλας, o Στράτος Κιλισμανής με 15 χρόνια δράσης στο χώρο, γνωστός για τις ανήσυχες διαδρομές του μεταξύ interior και industrial design, δημιουργεί ένα light installation ειδικά για τον χώρο της Σάλας, ορμώμενος από την ανάγκη της αναζήτησης μια νέας γης.
Στον χώρο του μπαρ Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, η οποία συνεχίζεται με τις δουλειές 10 ακόμα video artists από όλο το κόσμο. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Festival (A.V.A.F), φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα στην Ελλάδα. Τα video αντλούνται από το προσωπικό του αρχείο, αλλά και από το αρχείο του A.V.A.F.
Επίσης, o Πάνος Ασημακόπουλος, collage artist, παρεμβαίνει στον τοίχο του ΤΡΑΙΝΟΥ με μια ιδιαίτερη κατασκευή μικτής τεχνικής, με έντονες αναφορές στο κολάζ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-11-2019 [0]

Ημέρες βιβλιοδετείων στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-11-2019 [0]

Το Service Design στο ελληνικό δημόσιο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-11-2019 [0]

Συνέδριο από την Ένωση Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου τον Δεκέμβριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-11-2019 [0]

To DesignAthens6 μας ζητά να παρουσιάσουμε τα λάθη μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-10-2019 [0]

Το ADAF επεκτείνει την πραγματικότητα στο Ίδρυμα Ευγενίδουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).