Εβδομήντα σχεδιαστές και καλλιτέχνες δημιουργούν για τους πυροπαθείς

26-09-2018

To TAF/ the art foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση ‘Και ύστερα, ήρθαν τα δέντρα’, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Η έκθεση παρουσιάζει έργα κόμιξ και εικονογράφησης 70 δημιουργών με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών της 23ης Ιουλίου.

«Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που να μπορούν να χωρέσουν ή να περιγράψουν αυτό που έγινε στο Μάτι, στην Κινέτα, στη Ραφήνα. Αν δεν το ζήσεις δε μπορείς να το νιώσεις. Ακόμα κι αν έχει ήδη γίνει δουλειά για την απάλυνση της κατάστασης των πληγέντων, υπάρχουν ανάγκες. Δεν είναι κάτι που πέρασε αλλά κάτι που ακόμα χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί».

Γι’ αυτό το λόγο οι Κώστας Ζησιμόπουλος & Μαργαρίτα Τρίστη πήραν την πρωτοβουλία να στήσουμε μια έκθεση που θα βοηθήσει να συγγεντρωθούν χρήματαν που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, αλλά και γιατί θεωρούν ότι πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία. Όχι σε κάποια γενική ιδέα αλλά σε ό,τι μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί.
Διάλεξαν ως θέμα της έκθεσης το δέντρο. Όχι μόνο για τις προεκτάσεις που φέρει σε σχέση με το ίδιο το συμβάν αλλά γιατί θέλουν να επιμείνουν στην επόμενη μέρα. Εκεί που υπήρχαν δέντρα τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Όμως εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να παρέμβουμε.
Για τον σκοπό αυτό συγκέντρωσαν μια σειρά έργων μοναδικά φτιαγμένων με όλα τα παραπάνω κατά νου, από καλλιτέχνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές που όλοι θαυμάζουμε και οι οποίοι αμέσως δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Ο τελευταίος ρόλος μένει στο θεατή.

Επιθυμία των διοργανωτών και των συμμετεχόντων δεν είναι κάνουν επικαιρότητα, να δώσουν πολιτικές προεκτάσεις, να διορθώσουμε αυτά που δε μπορούν να διορθωθούν. Επιθυμία τους είναι απλώς να βοηθήσουν. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυναντότητα να αγοράσουν τόσο αντίτυπα μεμονομένων έργων, όσο και κατάλογο που θα είναι διαθέσιμος και θα περιέχει όλα τα έργα μαζί. Ολη η παραγωγή της έκθεσης έχει γίνει μέσω χορηγιών και οι τιμές τόσο για τον κατάλογο όσο και στα αντίτυπα των έργων θα διατηρηθούν χαμηλά, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει.
Τα έσοδα θα διαχειριστούν απευθείας απεσταλμένοι των φορέων: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Χαμόγελο του παιδιού και Γιατροί του Κόσμου

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Μιχάλης Κουντούρης, Πέτρος Ζερβός, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Αναστασίου, Soloup, Πέτρος Μπουλούμπασης, Σοφία Τουλιάτου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Λουίζα Καραγεωργίου, Χριστίνα Νεοφώτιστου, Θανάσης Πέτρου, Κώστας Κυριακάκης, Δημήτρης Πανταζής, Δημήτρης Χήρας, Ηλίας Κυριαζής, Σταύρος Κιουτσιούκης, Γιώργος Γιάκος, Ελένη Μπάστα, Δημήτρης Κολέτσης, Ολυμπία Λιόνη, Gotza, PIY screen printers, Πέτρος Βούλγαρης, Βιργινία Μουγκολιά, Φώτης Βάρθης, Δημήτρης Κανελόπουλος, Κωστής Θεοχάρης, Έφη Θεοδωροπούλου, Tasmar, Αλεξία Οθωναίου, Σμαράγδα Μαγκού, Θανάσης Πετρόπουλος, Θάνος Τσίλης, Γιάννης Rubus Ρουμπούλιας, Bewild, Μάνθος Στεργίου, Πέτρος Χριστούλιας, Γιάννης Καλαϊτζής (με την άδεια των  διαχειριστών του αρχείου του εκλιπόντος), Γιώργος Γκουνέζος, Fuzz Ink, Σταύρος Δάμος, Βαγγέλης Ματζίρης & Αβραάμ Κάουα, Tind, Γιώργος Γούσης, Δημήτρης Καραΐσκος, Κωστής Τζωρτζακάκης, Αποστόλης Ιωάννου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Κωστής Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Νιάβης, Caparo design crew, Ηλίας Γιαννόπουλος, Βασίλης Γεωργίου, K2 design, Στέφανος Ρόκος, Χάρης Τσέβης, Γιάννης Καρλόπουλος, Ιφιγένεια Καμπέρη, Typical, Μάρια Μπαχά, MnP, Κωνσταντίνα Πολυτίμη, Σπύρος Ορνεράκης, Δημήτρης Παπάζογλου, Mike Κάρολος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μαρίνα Δημοπούλου, Βασίλης Μαρματάκης, Χάρης Λαγκούσης, Τζωρτζίνα Μαλαβάζου.

Χώρος: ΤΑF / the art foundation (Νορμανού 5, 105 55 Μοναστηράκι)
Διάρκεια έκθεσης: 04-06 Οκτωβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο: 12.00-21.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 20.30
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Θάνος Τσίλης

Κωστής Παπαθεοδώρου

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).