Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

12-09-2018

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, The favourite έχει ήδη κερδίσει τον θαυμασμό των ειδικών, αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Και η γραφιστική της πλευρά όμως, όπως αυτή εκφράζεται από την οπτική επικοινωνία που έχει σχεδιάσει ο μόνιμος συνεργάτης του Έλληνα σκηνοθέτη, Βασίλης Μαρματάκης, δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου.

Η αφίσα αναπαριστά τη δυναμική της σχέσης μεταξύ των τριών κεντρικών ηρωίδων της ταινίας: σε ένα μαύρο φόντο, το τεράστιο τρομαγμένο κεφάλι της βασίλισσας, λεηλατούν, φροντίζουν και βασανίζουν 2 μικρότερες φιγούρες. Η μία κρατάει μια βούρτσα και ετοιμάζεται να της βουρτσίσει το μάτι και η άλλη με τον καβάλο τής, της κλείνει το στόμα και την στολίζει με πέρλες. Τα χρώματα και η αισθητική παραπέμπουν στην κλασσική, royal εικόνα προφίλ της βασίλισσας.

Όσο για την κατά κάποιους “περίεργη” διαστοιχείωση του κειμένου της αφίσας, όπως μας πληροφορεί ο γνωστός σχεδιαστής προέκυψε ύστερα από σχετική μελέτη και «πρόκειται για αναφορά στην τυπογραφία των αρχών του 18ου αιώνα».

2 Responses

  • hp

    Φανταστική δουλειά, όπως μας έχει συνηθίσει ο κ. Μαρματάκης. Bonus, το weird google image search based website του που δεν το είχα δει. 🙂

  • karim rashid

    Bravissimo!!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [3]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).