O νέος φορέας Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ζητά λογότυπο

07-11-2017

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ιδρύθηκε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ ΑΕ), με τη φιλοδοξία να αναπτύξει, να συντονίσει και να εποπτεύσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (για την ώρα τα λεωφορεία, στο μέλλον το μετρό και τις θαλάσσιες μεταφορές).

Μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου οργανισμού είναι να ψάξει και την οπτική του ταυτότητα. Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει αυτό, είναι να απευθυνθεί στο κοινό προκηρύσσοντας ανοιχτό διαγωνισμό λογοτύπου.

Τα ζητούμενα είναι:
1. Ελληνικός λογότυπος με το ακρωνύμιο ΟΣΕΘ, γραφικό και την πλήρη επωνυμία στα ελληνικά
2. Αγγλικός λογότυπος με το ακρωνύμιο ΤheΤΑ, γραφικό και την πλήρη επωνυμία στα αγγλικά. Δεκτές θα γίνουν και προτάσεις για παραγωγή του αγγλικού λογοτύπου που θα αποδώσουν με άλλη εύηχη και παρεμφερή συντομογραφία την επωνυμία «Transport Authority of Thessaloniki»
3. Συνδυασμένος ελληνικός και αγγλικός λογότυπος με συνοδευτικό γραφικό το οποίο θα περιλαμβάνει το ελληνικό και το αγγλικό ακρωνύμιο (χωρίς την πλήρη επωνυμία).

Σημειώνουμε ότι
• Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 (κατόπιν συνομιλίας μας με τους υπευθυνους όμως, μάθαμε ότι συζητιέται η παράταση του διαγωνισμού)
• Η επιλογή του νικητή θα γίνει από το ΔΣ του οργανισμού
• Δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο/αμοιβή για τον νικητή. Αναφορά του ονόματός του δημιουργού θα υπαρχει στη νέα ιστοσελίδα του οργανισμού, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να εκθέσει το σκεπτικό του και σε ειδική συνέντευξη τύπου που θα γίνει κατά την δημοσιοποίηση του λογοτύπου.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός και οι συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 15:00 στα γραφεία του ΟΣΕΘ και ηλεκτρονικά στο info@sasth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2310 483070 από τις 8:00 έως τις 16:00.
Τα σχετικά έγγραφα με τις πλήρεις πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

ENHMEΡΩΣΗ 9/11: Παράταση ολίγων ημερών (μέχρι τις 24/11) δόθηκε στον διαγωνισμό, ενώ μια ακόμα πρόταση (ομολογουμένως ιδιαίτερα ασαφής) προστέθηκε αναφορικά με την αμοιβή του νικητή: Μετά την τελική επιλογή λογοτύπου, το ΔΣ του ΟΣΕΘ επιφυλάσσεται για επιπλέον υλική επιβράβευση.

3 Responses

 • Gustav

  Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις?? Κριμα και τους ειδα οτι ξεκινησαν με σωστες προοπτικες να καθαρισουν το χαος του Οασθ αλλα φευ…. Γιατι δεν μπορει να εισαι σοβαρος οταν ανεβαζεις τετοιον διαγωνισμο.
  1) Μολις 15 μερες για τις προτασεις.
  2) Ανευ αμοιβης
  3) Ανοιχτος σε ολους ΚΑΙ σε μη ειδικους (το αναφερει στο pdf)
  4) Επιλογη νικητη απο το ΔΣ (ξεχασα οτι το ΔΣ ειναι ειδικο στην οπτικη επικοινωνια)

  To name a few.
  Καληνυχτα.

 • ΟΤΙΘΕΣ

  ΟΣΕΘ

  OSETH

  Ετοιμο! Και αγγλικη βερσιον παρακαλω…
  Σας το παραθετω κι εσας σε πρωτη αποκλειστικη.

 • ΜΙΧΑΛΗΣ

  Λάθος λάθος λάθος προκήρυξη… Κανονικά έπρεπε να γράφει: Αναζητούνται μαλάκες για να καθίσουν να μας σχεδιάσουν το νέο λογότυπο σε 2 βδομάδες, χωρις έπαθλο/αμοιβή. ΕυχαριστούμεΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2018 [1]

Tρίτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-08-2018 [0]

Δεύτερος διαγωνισμός fanzine από την Βακαλό

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-07-2018 [0]

Υποβολή αφισών για το Φεστιβάλ Γραφιστικής της Σκωτίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-07-2018 [0]

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημιουργία του λογοτύπου του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-07-2018 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό και πάλι η αφίσα του το Καρναβάλι Πάτρας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-07-2018 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-06-2018 [0]

Ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ζητά δωρεάν λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-06-2018 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-05-2018 [0]

O Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου θα αποκτήσει νέο λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).