Οι υποψήφιες προτάσεις για το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, Τόκυο 2020

18-04-2016

Η διαδικασία για την επιλογή του εμβλήματος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα διοργανώσει το Τόκιο, μετά από πολλές περιπέτειες φαίνεται να πλησιάζει την τελική ευθεία.

Αρχικά η επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνικής Πρωτεύουσας είχε καταλήξει στο λογότυπο των Αγώνων του 2020, όμως η επιλογή του περσινού Οκτωβρίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη λόγω της ομοιότητάς του με ήδη υπάρχον σχέδιο. Η Οργανωτική  Επιτροπή  αποφάσισε να αποσύρει το λογότυπο εκείνο και να απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την δική του πρόταση για τους  Αγώνες του 2020.

Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε αυτή τη φορά τη διεθνή γραφιστική κοινότητα που δεν είδε με καλό μάτι ένα τόσο σημαντικό έργο να ανατίθεται με τέτοιο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή κατακλύστηκε από σχέδια και προτάσεις, καθώς οι συμμετοχές  έφτασαν τις 14.599. Η Επιτροπή, με τη συνδρομή ειδικών, εξέτασε ολες τις συμμετοχές και κατέληξε στις τελικές 4.

Print

Το πρώτο σχέδιο, είναι ένας κύκλος με καρό μοτίβο στο παραδοσιακό μπλε λουλακί της Ιαπωνίας, που εκφράζει τη λεπτή κομψότητα της χώρας και αποτυπώνει το μήνυμα “ενότητα μέσω της διαφορετικότητας”. Το μήνυμα αυτό έχει προεκτάσεις και στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ως μία πλατφόρμα ένωσης των ανθρώπων.

160323_決定案_修正

Η δεύτερη πρόταση, μέσα απο ένα κυκλικό σχέδιο, εκφράζει τον δυναμισμό των αθλητών, τη χαρά των θεατών και την εξάπλωση της ειρήνης και της αρμονίας στον κόσμο.

tko20_032216

Το τρίτο σχέδιο βασίζεται στην παράδοση της Ιαπωνίας, καθώς το έμβλημα είναι εμπνευσμένο από τον Θεό του Ανέμου και τον Θεό του Κεραυνού, και απεικονίζει τη στιγμή που οι αθλητές κόβουν το νήμα. Επίσης, εκφράζει την προσπάθεια των αθλητών να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Print

Η έμπνευση πίσω από την τέταρτη πρόταση βρίσκεται στο λουλούδι “Πρωϊνή Δόξα” και συμβολίζει την προσπάθεια των αθλητών για το καλύτερο και τα πρόσωπα των θεατών, καθώς χειροκροτούν τις προσπάθειές τους. Το λουλούδι συμβολίζει επίσης την φιλοξενία που θα λάβουν οι επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το κοινό καλείται να επιλέξει το έμβλημα που του αρέσει, ψηφίζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, μέχρι τις 17 Απριλίου.

Περισσότερα εδώ.

 

One Response

  • ΔιαγωνισμοΦάγος

    xoxoxo το πρώτο όχι όχι το τρίτο μμμμ το δεύτερο καλύτερα το τέταχαχαχαχαχαχαχα μπαχαχαχαχαχααχαχαχΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 29-02-2020 [0]

Τρίτο Creative Survey

ΝΕΑ 08-02-2020 [1]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνης

ΝΕΑ 20-11-2019 [0]

Έκθεση σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής στην Ιαπωνία

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).