Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

25-10-2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Design Toolkit διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, το Toolkit Designers Meeting, τη μεγάλη συνάντηση του design. Στη φετινή διοργάνωση, η θεματολογία των εκδηλώσεων διευρύνθηκε προκειμένου να καλύψει περισσότερους κλάδους και πεδία εφαρμογής του design, προσεγγίζοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό. Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθεί ο καίριος και ουσιαστικός ρόλος του δημιουργικού σχεδιασμού σε πολλαπλά επαγγελματικά και κοινωνικά πλαίσια.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα ομιλίες που κάλυψαν θέματα πάνω στην αρχιτεκτονική και το landscape design, στη σημασία της παραγωγής για την αποτελεσματική υλοποίηση των δημιουργικών ιδεών, στον σχεδιασμό επίπλου, σε νέες τεχνολογίες όπως 3D design & printing και 360 video – passive VR, αλλά και στις ιδιαιτερότητες του ελεύθερου επαγγέλματος για τους designers. Αντίστοιχα, στα 6 τριήμερα workshops, οι συμμετέχοντες εμβάθυναν σε θέματα όπως η δημιουργία credits για ταινίες, το branding, η δημιουργική χρήση της φωτογραφίας στον σχεδιασμό του portfolio, η ολιστική σχεδιαστική προσέγγιση στην επικοινωνία, η χρήση οπτικών παράδοξων στην αρχιτεκτονική, και το textile design στην ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα με τις ομιλίες και τα workshops, το Toolkit Designers Meeting περιλάμβανε και εκθέσεις αφίσας σε διάφορους χώρους της πόλης, με έμφαση στο social design (ανάδειξη θεμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος), αλλά και στη δημιουργική συνεργασία designers από διαφορετικά πεδία για την υλοποίηση κοινών έργων.

Η επιτυχία της εκδήλωσης, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής όσο και ποιότητας των εκδηλώσεων, δικαιώνει το Design Toolkit στην επιλογή του να συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν τη δημιουργική αλληλεπίδραση, την παραγωγή και ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη σχέσεων στην κοινότητα του design.   

design_toolkt-2016_077 dsc_0823

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).