Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

15-04-2020

H γραμματοσειρά TP Quarantine σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την typical. κατά τις πρώτες ημέρες της επιβολής των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 το έτος 2020. Είναι μια τυπική αποτύπωση του νέου συντακτικού που διέπει την ανθρώπινη κοινωνική ζωή.

Τοποθετείται στην τυπογραφική κατηγορία των γραμματοσειρών που χαρακτηρίζονται ως Condensed (μτφρ: συμπιεσμένος, συνοπτικός) υπογραμμίζοντας έτσι το αίσθημα συμπίεσης της προοπτικής του ατόμου και του συνόλου ως παρενέργεια της πανδημίας. Μια προσέγγιση με κάποιες αντιστοιχίες με εκείνη του Γοτθικού Ρυθμού του Μεσαίωνα, όπου η δυσανάλογα κατακόρυφη ανάπτυξη των ναών δημιούργησε σύμβολα της αδυναμίας και της άρνησης του ανθρώπου να ορίσει την επίγεια μοίρα του και της στροφής στον ουρανό για απαντήσεις. 

Μία ακόμη βασική παράμετρος του σχεδιασμού της TP Quarantine, ως σχόλιο στον νεοεισαχθή όρο της “κοινωνικής αποστασιοποίησης” ή ορθότερα “social distancing”, είναι τα εγγενώς ασυνήθιστα εκτεταμένα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις στα οποία έχει προστεθεί ένας σταθερός χαρακτήρας—αποστάτης που επιτείνει την απομόνωσή τους, κάνοντας το κείμενο οριακά μη προσπελάσιμο και υποβάλλει στην ανάγνωση ένα σπασμωδικό χωρίς ροή ρυθμό. Μία συνειδητά αποσταθεροποιητική κίνηση με σκοπό να υποδείξει πως μια μεταβολή σε σταθερές ενός συστήματος που συχνά περνούν απαρατήρητες, μπορεί να απειλήσει δομικά την αποσταθεροποίηση ολόκληρου του συστήματος.

Σε αντίθεση με όλους όσους είναι λίγο ή περισσότερο σε καραντίνα, η διακίνηση της γραμματοσειράς είναι και θα παραμείνει ελεύθερη. Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ. Βοηθήστε στη διάδοσή της.

 

One Response

  • ░Ψ⋰ΥΓΕΙΑ░░░ϗ░░░ΑΥΤΟ░ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ░

    Κουλ!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).