Αφιέρωμα: Γνωρίστε τους υποψηφίους για το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών (Απόστολος Δ. Τσιοβάρας)

21-06-2012

Με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, να πλησιάζουν (υπενθυμίζουμε, Τετάρτη 27 Ιουνίου), αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε όλους τους υποψηφίους που βρίσκονται στο σχετικό ψηφοδέλτιο, ώστε να τους γνωρίσουν καλύτερα όσοι έχουν σκοπό να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Απόστολος Δ. Τσιοβάρας γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα. Σπούδασε γραφιστική στο Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών «Πολύτεχνο».
Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης από το 1996, ενώ το 2002 ίδρυσε την προσωπική του εταιρεία Cursor Global Design Studio. Ασχολείται με τη διαφημιστική προβολή εταιρειών, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα έντυπα και την εταιρική ταυτότητα.
Είναι μέλος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Λάρισας.
Τον Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη αυτοέκδοση βιβλίου γραφιστικής με τίτλο «Symbol-o-graphy» βασισμένο σε μια τεχνική γραφιστικής αυτοπεριορισμού με απλές μαυρόασπρες φόρμες που εξιτάρουν την φαντασία. Καθώς και συνοδεύτηκε από την πρώτη του ατομική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Έχει λάβει μέρος επίσης σε ομαδικές εκθέσεις – διαγωνισμούς γραφιστικής. (Αθήνα, Μάϊος 2010 με θέμα: «Ο Πλανήτης στο κόκκινο» από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας. Σεούλ, Οκτώβριος 2010 Παγκόσμια Έκθεση με θέμα: «Green plus you» όπου ήταν και η μοναδική ελληνική διάκριση).

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας γραφίστας στην ελληνική αγορά, αυτή τη στιγμή;
Τα προβλήματα του κλάδου αρκετά και καθημερινά. δεν μπορώ να εστιάσω κάπου συγκεκριμένα σε λίγες γραμμές το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η κοινωνία ειδικά στην περιφέρεια δεν γνωρίζει καλά καλά ακόμη τι σημαίνει γραφίστας και ποιος είναι ο ρόλος μας στην επιχείρηση τους. Αυτό σημαίνει χρειάζεται εξωστρέφεια όλων μας προς τις επιχειρήσεις αλλά και προς την κοινωνία γενικότερα (κάτι το οποίο συμβαίνει ατομικά από τον καθένα μας ή και από μέσα όπως το +design, graphicart-news κλπ.) για να γνωρίσουν και να έρθουν πιο κοντά στο επάγγελμά μας το οποίο καθημερινά όλοι οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τις δημιουργίες γραφιστών, από τη συσκευασία που θα πιουν το γάλα τους το πρωϊ… μέχρι το χαρτί υγείας!

Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα του νέου ΔΣ;
Προτεραιότητα του Δ.Σ. είναι να μπορέσει να κρατήσει τα τακτοποιημένα μέλη και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόφλησης συνδρομών ώστε όσοι δεν είναι τακτοποιημένα μέλη να μην έχουν δικαίωμα και παροχές μέσα στην Ένωση. Δεν είναι εκβιαστικό. Δεν είναι εγωιστικό. Είναι μικρό το ποσό για ολόκληρο τον χρόνο αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν το δίνει και έχει μετά το θράσος να μιλάει εξ ονόματος της Ένωσης και να προβάλει τον εαυτό του με λογότυπα και αναφορές στα site του ότι είναι μέλος. Αυτό πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Δεν είναι οι λιγοστοί συνάδελφοι κορόιδα να πληρώνουν και οι υπόλοιποι να αυτοαποκαλούνται μέλη της Ένωσης. Και στην τελική ας ορίσουμε νέα τιμή συνδρομής 20 ευρώ για παράδειγμα. Αφού είναι δύσκολοι οι καιροί να στοχεύσουμε οικονομικά και δυναμικά στη μάζα. Δηλαδή άλλο 100 μέλη χ 50 ευρώ και άλλο 1000 μέλη χ 20 ευρώ παράδειγμα. Έχει και δύναμη η φωνή της Ένωσης λόγο μάζας αλλά και μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος για τα έξοδά της. 

Ποια είναι η αγαπημένη σας γραμματοσειρά;
Δε υπάρχει κάποια γραμματοσειρά που να αγαπώ ιδιαίτερα. Θεωρώ και νιώθω όλα τα fonts μοναδικά και το κάθε ένα χρησιμεύει στην κάθε περίσταση που θα χρειαστεί. Είναι σαν να ρωτάμε έναν σεφ πιο είναι το αγαπημένο σου υλικό; Τα υλικά – συστατικά (γραμματοσειρές) αν χρησιμοποιηθούν σωστά και με γνώση – εμπειρία θα κάνουν θαύμα γεύση!

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).