Typographic Days 2018 τον Σεπτέμβριο στην Λεμεσό

08-09-2018

Η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), στα πλαίσια των εκδηλώσεών της για το 2018, συνδιοργανώνει φέτος, μαζί με το Ερευνητικό Εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας  και το Ερευνητικό Εργαστήριο Γλώσσας και Γραφιστικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το διήμερο Typographic Days 2018.  Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελείται από διαλέξεις και εργαστήρια με θέμα τον τυπογραφικό και το γραφιστικό σχεδιασμό.

Η συνδιοργάνωση του Typographic Days 2018 σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς,  αποτελεί το δεύτερο εκ των τριών θεματικών διήμερων που προτείνει η ΕΓΕΚ για το 2018, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην εξοικείωση επαγγελματιών του χώρου σε θεωρητικά και τεχνικά θέματα Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Κυρίαρχοι στόχοι όλων των εκδηλώσεων της ΕΓΕΚ, είναι να δημιουργηθεί ένα ενεργό δίκτυο από επαγγελματίες με εις βάθος γνώσεις σε θέματα του κλάδου καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες για συνεργασίες μεταξύ των μελών της.

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν τέσσερις παρουσιάσεις, ενώ την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, δύο εργαστήρια -το πρώτο διοργάνωση του ΤΕΠΑΚ και το δεύτερο διοργάνωση της ΕΓΕΚ. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα δούμε πώς η τυπογραφία, η καλλιγραφία και η γραφιστική μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες καταξιωμένων δημιουργών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της τοπικής κοινότητας γραφιστών και εικονογράφων, όχι μόνο για εμπλουτισμό γνώσεων, αλλά και για  ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.

Όλες οι δραστηριότητες του Typographic Days 2018 θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΠΑΚ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρουσιάσεις – Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου   
Oded Ezer (Ισραήλ) – The Typographer’s Guide to the Galaxy
Θησέας Μουζουρόπουλος (Κύπρος) – Σχεδιασμός Σήμανσης & Γραφικών Χώρου
Βασίλης Γεωργίου (Ελλάδα) – Αυτό δεν είναι Τυπογραφία
Χριστίνα Πάντζιαρου (Κύπρος) – OPEN AIR… relationship – A 7-year Design Affair

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα μεταξύ 17:00- 20:30 στα ελληνικά, εκτός από την παρουσίαση του Oded Ezer που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη.

ΕργαστήριαΚυριακή, 23 Σεπτεμβρίου
Τα δυο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Oded Ezer (Ισραήλ) – How to Create Cutting-Edge Typographic Concepts
Ώρες εργαστηρίου: 10:00-14:00
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι δωρεάν. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και οι θέσεις θα διατεθούν στο κοινό με σειρά προτεραιότητας.

Διοργανώνεται από το ΤΕΠΑΚ.

Βασίλης Γεωργίου (Ελλάδα) – Εργαστήριο lettering: Hello, I am _______
Ώρες εργαστηρίου: 10:00- 16:00
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και το κόστος εγγραφής είναι 20 ευρώ. Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν τα μέλη της ΕΓΕΚ και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα. Τυχόν διαθέσιμες θέσεις μετά τις εγγραφές των μελών της Ένωσης, θα διατεθούν στο κοινό με σειρά προτεραιότητας. Διοργανώνεται αποκλειστικά από την ΕΓΕΚ.

Τα δυο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσηςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-03-2019 [0]

Όταν ο Στέφανος Ρόκος συνάντησε τον Nick Cave

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13-03-2019 [0]

post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-03-2019 [0]

Graphic Stories Cyprus 2019 #5 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-03-2019 [0]

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-02-2019 [0]

Το πρώτο meetup του Product School στην Αθήνα με τον Πάνο Κουτσοδημητρόπουλο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-02-2019 [0]

Έκθεση Designing for Athens από το Koukoutsi στο TAF

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-01-2019 [0]

DesignAthens 5 προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15-01-2019 [0]

Όγδοη ημερίδα ΕΣΩ για την αρχιτεκτονική και ντιζάιν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-01-2019 [0]

Re:Connect, ένα δωρεάν πρόγραμμα για να γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες της επιχείρησης σας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-01-2019 [0]

Ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).