Δεύτερος διαγωνισμός fanzine από την Βακαλό

13-08-2018

Η Σχολή Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με το AthensCon και σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση του επαγγελματικού χώρου των Κόμικς προκηρύσσουν για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό και προσφέρουν ως βραβείο επιδότηση €200 για την έκδοση του νικητήριου fanzine του διαγωνισμού. Επιπλέον παρέχουν στο νικητή τη συμμετοχή του με τραπέζι αξίας €100 στο Artist Alley κατά τη διάρκεια του ΑthensCon 2018.

Brief και τεχνικές προδιαγραφές
• Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι δηλώσουν συμμετοχή και παρακολουθήσουν το τριήμερο δωρεάν workshop με τίτλο “Be a Comics student” που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου “Be a student for a week” από την Τετάρτη 19 έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 17:00-21:00 στη Σχολή Βακαλό (Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Αθήνα). Το workshop γίνεται υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νίκου Κούτση και με θέμα το σχεδιασμό ενός μικρού Κόμικ, καθώς και την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του μονοετούς εργαστηρίου Κόμικς της Σχολής Βακαλό.
• Κατά την ολοκλήρωση του τριήμερου workshop στις 21 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλλουν σε ολοκληρωμένη μορφή οποιοδήποτε ανέκδοτο fanzine τους με ελάχιστο συνολικό μέγεθος τις 12 σελίδες, σε αρχείο PDF και τουλάχιστον 72dpi ανάλυση. ΠΡΟΣΟΧΗ: το όνομα του υποψηφίου θα πρέπει να είναι ορατό είτε στον τίτλο του αρχείου ή στην πρώτη διαφάνεια αυτού.
• Το fanzine μπορεί να έχει σχεδιαστεί οποτεδήποτε, να έχει οποιεσδήποτε διαστάσεις και να είναι είτε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο. Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει με την παρουσία των καθηγητών και με την αντιγραφή του κάθε αρχείου σε ένα συγκεκριμένο folder σε Η/Υ της Σχολής Βακαλό. Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει όσα fanzine επιθυμεί.
• Η δήλωση συμμετοχής στο workshop “Be a Comics Student” γίνεται είτε ηλεκτρονικά στο info@vakalo.gr με θέμα “Be a Comics Student” και αναγραφή του ονοματεπώνυμου του συμμετέχοντα, της διεύθυνσης κατοικίας του και ενός τηλεφώνου επικοινωνίας ή τηλεφωνικά στη Γραμματεία της Σχολής Βακαλό στο 2106442514, το αργότερο έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2018.
• Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 2 μέλη της Σχολής Βακαλό (τον καθηγητή Νίκο Κούτση και το διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Γουναρίδη) καθώς και από το διοργανωτή του AthensCon Ανδρέα Πεφάνη.

Yποχρεώσεις νικητή
• Ο νικητής οφείλει να υποβάλλει την τελική μορφή του fanzine του έπειτα από τυχόν υποδείξεις για διορθώσεις σε αρχείο έτοιμο προς εκτύπωση, το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 στην κα Βέρα Καρτάλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του διαγωνισμού. Στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο της έκδοσης θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονόματος του καλλιτέχνη μαζί με την εμφάνιση των λογοτύπων της Σχολής Βακαλό και του AthensCon (ως υποστηρικτές), τουλάχιστον σε ότι αφορά τα αντίτυπα της 1ης έκδοσης και όσων αντιτύπων διακινηθούν στο διήμερο του AthensCon.
• Τα αντίτυπα που θα εκτυπωθούν θα δοθούν στο νικητή, ο οποίος θα μπορεί να τα διακινεί για λογαριασμό του με όποιον τρόπο επιθυμεί, τόσο κατά της διάρκεια του AthensCon 2018 όσο και εκτός αυτού. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά στον καλλιτέχνη. Ο νικητής στη συνέχεια έχει το δικαίωμα να εκτυπώσει με δική του πρωτοβουλία και έξοδα όσα επιπλέον αντίτυπα επιθυμεί και να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά χωρίς καμία υποχρέωση απέναντι στους διοργανωτές του διαγωνισμού.
• Στη Σχολή Βακαλό θα δοθούν επιπλέον έως 50 αντίτυπα, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την ίδια και τα οποία θα έχει το δικαίωμα να διανείμει δωρεάν για επικοινωνιακούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Υποχρεώσεις διοργανωτών
• Η Σχολή Βακαλό θα αναλάβει το κόστος εκτύπωσης του νικητήριου fanzine έως την αξία των 200€. Το AthensCon θα αναλάβει την κάλυψη του κόστους του τραπεζιού του καλλιτέχνη στο Artist Alley αξίας 100€.
• Σε ότι αφορά τις συμμετοχές που δε θα διακριθούν, αυτές απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν από τη Σχολή Βακαλό ή το AthensCon για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς .

Διάρκεια διαγωνισμού
Η διάρκεια του διαγωνισμού ξεκινάει από τις 16/4/2018 και ολοκληρώνεται στις 21/9/2018 με την υποβολή των συμμετοχών.

Είδος και καταβολή
Το βραβείο του νικητή που αφορά την εκτύπωση της έκδοσης fanzine σε τυπογραφείο της Αθήνας που θα ορίσει η Σχολή Βακαλό, καθώς και το κόστος για την παρουσία του στο AthensCon 2018 δεν αντικαθίσταται με χρηματικό ποσό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Βέρα Καρτάλου στο vera@athenscon.gr.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κολλεγίου για την αποστολή έντυπου υλικού ή να επισκεφθούν το website του Κολλεγίου στη διεύθυνση www.vakalo.gr.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).