Επίσημη πρώτη για το Vellios School of Art στον ΙΑΝΟ

27-09-2012

Το Vellios School of Art, που ξεκινάει φέτος το δικό του ταξίδι με πολλές υποσχέσεις, πλαισιωμένο από ανθρώπους που αφιέρωσαν τον εαυτό τους στην τέχνη και τον πολιτισμό, οργάνωσε συνάντηση γνωριμίας, με το κοινό στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Παραβρέθηκαν εκτός των άλλων, τα μέλη της Ακαδημαϊκής επιτροπής που την απαρτίζουν μεγάλα ονόματα της Tέχνης όπως οι Δημήτρης Αρβανίτης, Βλάσης Βέλλιος, Τάκης Κατσουλίδης και ο Γιάννης Τσεκλένης, και πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, σπουδαστές, γονείς και φίλοι.

Χαρακτηριστική στιγμή των παρουσιάσεων, ήταν μια αναφορά του Γιάννη Τσεκλένη σε ένα θέμα που έχουμε συζητήσει κι εμείς εδώ, για την ορολογία του επαγγέλματος. Συγκεκριμένα, μίλησε για την χρονική στιγμή εκείνη, όταν σε μια συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί για να οριστεί η ελληνική απόδοση του “graphic designer” διαφώνησαν δύο ιστορικά ονόματα της γραφιστικής, Γιώργος Βακιρτζής και Φρέντυ Κάραμποττ. Οι δυο καλοί φίλοι, σύμφωνα με τον κ. Τσεκλένη, προέρχονταν και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έτυχε να υποστηρίζουν διαφορετικές προτάσεις. Ο Φ. Κάραμποττ τότε, με αρκετή δόση χιούμορ έθεσε το επιχείρημα «Γιατί να το πούμε γραφίστας, κατά το “φασίστας” και όχι γραφιστής, κατά το “κομμουνιστής”;». Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία…

Της εισαγωγής από τα τέσσερις διακεκριμένους ομιλητές, ακολούθησε παρουσίαση του Ακαδημαϊκού προσωπικού της νέας σχολής, ενώ στη συνέχεια καλεσμένοι ομιλητές μοιράστηκαν την εμπειρία τους, και ανέλυσαν τις σύγχρονες απαιτήσεις  της Τέχνης από την σκοπιά του σημερινού καλλιτέχνη. Ακολούθησαν τα γνωστά πηγαδάκια, συζητήσεις και διάλογος με το κοινό.

Τα προγράμματα σπουδών του Vellios School of Art, διαμορφωμένα με σχολαστικό τρόπο και ανοικτή ματιά, αποτελούν μια νέα ποιοτική πρόταση σπουδών, απόσταγμα της μακρόχρονης πείρας των διοικούντων στο χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της διαρκούς παρακολούθησης των εξελίξεων των τεχνών, των νέων τάσεων, των νέων υλικών, των καινούργιων εφαρμογών και των σημερινών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.

Τα Προγράμματα Σπουδών, είναι:
• Mixed Media Fine Arts / Ζωγραφική και Εφαρμογές
• Graphic Design / Γραφιστική
• Interior Design / Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων
• Visual Merchandising / Διακόσμηση Βιτρινών & Επαγγελματικών Χώρων
• Comics – Cartoon
• 3D Animation
• Fashion Design

Οι τρόποι φοίτησης είναι με καθημερινή παρακολούθηση, open learning (με φοίτηση 2 απογεύματα την εβδομάδα) και distance learning (απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας).
Παράλληλα, τα προγράμματα  σπουδών συμπληρώνουν σεμινάρια εξειδικευμένης γνώσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

One Response

  • jizz

    Τελικα ποιος σχεδίασε το γαμάτο logo?Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου

ΝΕΑ 20-05-2020 [0]

Oι ελληνικές διακρίσεις στα dieline 2020

ΝΕΑ 18-05-2020 [0]

Παρέμβαση της ΕΓΕΚ στο Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου

ΝΕΑ 05-05-2020 [1]

HackAthens 2020: H Aθήνα μετά

ΝΕΑ 01-05-2020 [0]

Εξαιρετική η ελληνική επίδοση στα European Design Awards 2020

ΝΕΑ 05-04-2020 [0]

To πακέτο ενίσχυσης του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει και τους designer

ΝΕΑ 29-02-2020 [0]

Τρίτο Creative Survey

ΝΕΑ 08-02-2020 [1]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greecedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).