Ο Δήμος Βοΐου επιθυμεί έμβλημα

21-09-2011

Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Βοΐου επιθυμεί να επιλέξει το δηλωτικό σήμα (Έμβλημα) μαζί με τους πολίτες δημότες ή μη. Ο Δήμος και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που ορίστηκε με την αριθ 243/2011 απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου για την ολοκλήρωση της δεδομένης διαδικασίας προσκαλούν ανοιχτά τις πλέον ειδικές ομάδες ανθρώπων που αναφέρονται παρακάτω και επιθυμούν να αναδειχτεί η αρτιότερη δυνατή έμπνευση.

Ένα πλαίσιο αρχών & αξιών θα πρέπει να διέπει το περιεχόμενο και την κατάθεση των σχετικών προτάσεων:
-Αναζητείται το δηλωτικό σήμα (Έμβλημα) του Δήμου Βοΐου.
-Ένα Έμβλημα λιτό, σαφές, εύληπτο.
-Ένα έμβλημα που να ρίχνει το βλέμμα του στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Που θα αντέχει στη διαχρονικότητα και που θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία καλλιτεχνική δημιουργία άξια της μοναδικότητας του τόπου και δυνατή στο να αγκαλιάζει το σύνολο των ανθρώπων της κάθε γενιάς.
Στόχος είναι η ανάδειξη ενός Εμβλήματος που θα αντιπροσωπεύει και θα χαρακτηρίζει την περιοχή και την ταυτότητα του νέου Δήμου, ενός καλαίσθητου συμβόλου το οποίο θα μπορεί να είναι αναγνωρίσιμο και αποδεκτό από όσο το δυνατόν περισσότερους.

Όροι και προϋποθέσεις
1. Πρόταση/Προτάσεις για το νέο δηλωτικό σήμα (έμβλημα) του Δήμου Βοΐου μπορούν να καταθέσουν σε πανελλαδικό επίπεδο: Καλλιτέχνες, Φοιτητές/τριες & απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, Αρχιτέκτονες και Γραφίστες, όπως επίσης και κάθε φυσικό πρόσωπο που θέλει να καταθέσει την ιδέα του. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα προσώπων από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να καταθέσουν πέραν της μιας πρότασης και μέχρι τον συνολικό αριθμό των τριών (3).
3. Κάθε πρόταση θα πρέπει να αποστέλλεται ή να παραδίδεται τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Η έντυπη μορφή θα πρέπει να αποτελείται από 9 έγχρωμα ή ασπρόμαυρα αντίτυπα (ανάλογα με το αν η πρόταση θα περιέχει ή όχι χρώμα), να συνοδεύεται από ένα σύντομο σκεπτικό περιγραφής & έμπνευσης της πρότασης καθώς και τα αναλυτικά/εναλλακτικά στοιχεία επικοινωνίας. Η ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να είναι οπτικός δίσκος που θα περιλαμβάνει την πρόταση καλής ποιότητας αρχείο .jpg, το περιγραφικό σκεπτικό και τα αναλυτικά/εναλλακτικά στοιχεία επικοινωνίας σε αρχείο.doc.
4. Η εναρκτήρια ημερομηνία αποδοχής των προτάσεων ορίζεται ως η Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 και καταληκτική ημερομηνία παράδοσης/αποστολής (σφραγίδα ΕΛΤΑ) η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.
5. Οι προτάσεις θα πρέπει να αποστέλλονται/παραδίδονται σε κλειστό φάκελο μέχρι 14 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 15,00 μμ (με μέριμνα προστασίας του περιεχομένου υλικού) με την πλήρη αναφορά του προσώπου ή της ομάδας αποστολής και με την ένδειξη «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ» στην εξής διεύθυνση: Δήμος Βοΐου, Πλατεία Τσιστοπούλου 5, 50300 ΣΙΑΤΙΣΤΑ.
6. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα καταλήξει στη μία (1) επικρατέστερη πρόταση εμβλήματος που θα προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου.
7. Η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην καλυφθεί από καμία πρόταση.
8. Η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011.
9. Ο Δήμος Βοΐου, εφόσον κρίνει ότι καλύπτεται από το αποτέλεσμα της Επιτροπής, θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο διαδικασίες οι οποίες θα του επιτρέψουν να ενημερώσει τους συντελεστές της επικρατέστερης πρότασης για το τελικό αποτέλεσμα και να ορίσει -δημόσια- την ημερομηνία που θα προβεί στη δημόσια αποκάλυψη του δηλωτικού σήματος του Δήμου Βοΐου.
10. Ο Δήμος Βοΐου ορίζει χρηματικό έπαθλο το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ για την επικρατέστερη πρόταση, ενώ θα προβεί και σε ηθική βράβευση με ειδική δημόσια τελετή.
11. Ο Δήμος Βοΐου θα κατέχει την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της υιοθετημένης πρότασης στη μορφή του εμβλήματος του Δήμου Βοΐου το οποίο θα χρησιμοποιείται όπως μόνον ο Δήμος Βοΐου κρίνει απαραίτητο για τις ανάγκες επικοινωνίας του ως δημόσιος φορέας.
12. Η αποστολή πρότασης συνεπάγεται και την πλήρη αποδοχή όλων των προαναφερομένων όρων από πλευράς συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:50 22/09/2011
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Γαρούφο Παναγιώτη, ζητήσαμε να μάθουμε τη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής. Μας ενημέρωσε ότι είναι διαπαραταξιακή και αποτελείται από πέντε εκπροσώπους της πλειοψηφίας του ΔΣ και τέσσερις εκπροσώπους που πρόσκεινται στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Στην ερώτησή μας τι γνωρίζουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής από branding, μας ενημέρωσε ότι «δύο απ’ αυτούς… κάτι ξέρουν».
Η ενδιαφέρουσα συζήτησή μας για τα κριτήρια του διαγωνισμού έληξε με τη διαβεβαίωση ότι το ΔΣ θα επικοινωνήσει με την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας για να ζητήσει τη συμβουλή της. Ίδωμεν…

Την είδηση αυτή την εντοπίσαμε στο hegrade.gr

5 Responses

 • MarkG

  ετσι ειναι, κανουμε μικρες κατακτησεις μερα με τη μερα. αυτη τη φορα δεν θα εχουμε τον δημαρχο να αποφασιζει μονο του. την επομενη φορα ισως ο αριθμος αυτων που “κατι ξερουν” να ειναι και πλειοψηφεια! 😀

 • bobo

  «[…] 1. Πρόταση/Προτάσεις για το νέο δηλωτικό σήμα (έμβλημα) του Δήμου Βοΐου μπορούν να καταθέσουν σε πανελλαδικό επίπεδο: Καλλιτέχνες, Φοιτητές/τριες & απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, Αρχιτέκτονες και Γραφίστες, […]»

  wait…
  wait…
  wait…

  «[…] όπως επίσης και κάθε φυσικό πρόσωπο που θέλει να καταθέσει την ιδέα του. […]»

  i.q. ≤ shoe size*…

  🙂

  *σε paris points…

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Είμαι σιγουρος πως θα λάβουν πολλές προτάσεις από “σχετικούς” με το θέμα. Στο καφενείο του χωρίου έχουν βγει χαρτια, scanners και laptops…

 • KOSTAS

  INE EFTHINI OLON MAS NA BOITHISOUME AFTOUS TOUS ANTHROPOUS NA EPILEKSOUN MIA AKSIOLOGI PROTASI EMBLIMATOS KE ALOSTE AFTO THA KRITHI APO TO EPIPEDO TON SIMETEXONTON KE KATAPOSO MESA APO TIN PROTASI TOUS THA MPORESOUN NA TOUS EKSIGISOUN KATI TETIO MIAS KE TO EMBLIMA THA TO EXOUN KE THA TO XERONTE OI IDOI ALOSTE KANENAS DEN THA SOTHI ME 1000 EURO….

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Έ, όχι και ευθύνη μας, ας ρώταγαν πριν πράξουν, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να ρωτάμε και κάποιον σχετικό πριν κανουμε το οτιδήποτε. Πάντως είμαι βέβαιος πως δεν θα λείψουν οι “καλές” προτάσεις, το θέμα είναι ποιός θα τις δεί!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2020 [4]

Συνεργασία ΕΒΓΕ – Art Directors Club Europedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).