Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

06-07-2018

Στην εποχή του FinTech και των νέων τεχνολογιών, όπου ο πελάτης είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής, ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών είναι μια ραγδαία εξελισσόμενη αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η Viva Wallet, ο μόνος χρηματοοικονομικός οργανισμός πανευρωπαϊκά που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε cloud υποδομές, ανέθεσε στην AG Design Agency τη δημιουργία μιας σύγχρονης εταιρικής ταυτότητας, η οποία θα προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα επόμενα βήματά της εταιρείας στις ευρωπαϊκές αγορές (η Viva Wallet δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες).

Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για τη Viva Wallet η οποία θα την συνοδεύσει στην ευρωπαϊκή της πορεία και θα τη βοηθήσει να εδραιωθεί στις αγορές του εξωτερικού. Το brand identity system είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που παραδοσιακά κρατάμε τα χρήματά μας: το πορτοφόλι, και πιο συγκεκριμένα το κλασικό κλιπ χαρτονομισμάτων, ένα gadget που συνήθως χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μετρητών και πιστωτικών καρτών από όσους δεν επιθυμούν να έχουν πορτοφόλι. Στο πλαίσιο απλούστευσης όλων των τραπεζικών συναλλαγών, το νέο σήμα της Viva Wallet αντιπροσωπεύει το πορτοφόλι σε αυτή τη ψηφιακή εποχή.

Η γραμματοσειρά που σχεδιάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη ταυτότητα βασίζεται σε μια σύγχρονη γεωμετρική sans serif, προσδίδοντας στο brand τέλεια αναγνωσιμότητα σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Η επιλογή της χρωματικής παλέτας έγινε με στόχο να δώσει “ζωντάνια” και φρέσκια πνοή στα τραπεζικά προϊόντα, με κάθε απόχρωση να λειτουργεί ως εργαλείο κατηγοριοποίησης μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών που προσφέρει η Viva Wallet. Διατηρώντας κάποια από τα στοιχεία του παλιού χρωματικού κώδικα, λειτουργεί ταυτόχρονα ως μία υπενθύμιση για όλους τους υπάρχοντες χρήστες της υπηρεσίας, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης που εμπνέει το brand Viva. Στο σύνολό του, το νέο σήμα της Viva Wallet, το λεκτικό και το tone of voice της μάρκας, επικοινωνούν μια φιλική, φρέσκια αλλά και δυναμική εταιρεία που είναι πραγματικά ανοιχτή στις νέες προκλήσεις της αγοράς.

   

Credits
Branding: AG Design Agency
Creative Direction & Design: Αλέξανδρος Γαβριλάκης, Μίλτος ΜπότηςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2019 [0]

Η Αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-06-2019 [3]

Η αφίσα για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-06-2019 [2]

To Burger Fest από την The Birthdays Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [4]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).