Τι συμβαίνει με την επικοινωνία της ΔΕΘ;

23-04-2013

Η ΔΕΘ-HELEXPO AE, ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός της χώρας, προσκαλεί σχεδιαστές να υποβάλλουν προτάσεις (τόσο όσον αφορά το δημιουργικό, όσο και το οικονομικό κομμάτι) αναφορικά με τη δημιουργία της εταιρικής της ταυτότητας. To θέμα υπέπεσε στην αντίληψή μας χάρη στην ανακοίνωση της παράτασης του χρόνου για την υποβολή προτάσεων.

Αν μη τι άλλο, αυτό που μας ξένισε είναι τα χρονικά περιθώρια που δίνονται για την εν λόγω δράση.
Ο διαγωνισμός έχει αριθμό πρωτοκόλου 289 και ημερομηνία ανακοίνωσης την 17/4/2013. Η αρχική προθεσμία για την υποβολή προτάσεων λήγει μόλις έξι ημέρες μετά από την ημερομηνία ανακοίνωσης (δηλαδή σήμερα, 23/4/2013). Με την παράταση που μόλις δόθηκε, στο χρονικό περιθώριο προστίθενται τρεις ακόμη ημέρες και άρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις σχεδιαστικές και οικονομικές τους προτάσεις, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή 26/4/2013)!
Και σα να μη φτάνει αυτό, το όλο έργο, θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 30/4/2013 (στο τέλος του τρέχοντος μήνα)!!!

Και όλα αυτά, για ένα έργο, που σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα πρέπει να τονίζει τη βαρύτητα, τη δυναμικότητα και σημαντικότητα του φορέα, τη σύνδεσή του με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την ιστορική του προσφορά στον ευρύτερο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, την καινοτομία, την ενοποίηση των δύο εταιρειών ΔΕΘ και HELEXPO». Ένα έργο που θα «εκφράζει το ανανεωμένο και δυναμικό πρόσωπο της εταιρείας, θα στηρίζεται σε διεθνή πρότυπα, θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να προσαρμόζεται με ευκολία σε όλες τις εφαρμογές που θα χρειαστούν» κ.λπ. κ.λπ.

Το ερώτημα βέβαια, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όλοι οι ικανοί για την παράδοση ενός τέτοιου έργου γνώριζαν την προκήρυξη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της, είναι πώς θα ήταν σε θέση να παραδώσουν κάτι τόσο σημαντικό στα χρονικά περιθώρια που προτείνονται. Και μάλιστα, σε μια τιμή, η οποία θα ανάρχεται το πολύ στο ποσό των €3.000!

Τη σχετική προκήρυξη θα βρείτε εδώ

deth_2013

4 Responses

 • Babis Manologlou

  Μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού στα EΒΓΕ ίσως είναι μια καλή ιδέα να της προωθήσει κάποιος το Link για να έχουμε και από εκεί μια τοποθέτηση.

 • Μυρτώ

  Νομίζω το συγκεκριμένο υπουργείο μπορεί να μιλήσει για τους Δήμους που ψάχνουν λογότυπα για την τουριστική τους προβολή (π.χ. Αλόνησος). Αλλά για τη ΔΕΘ δεν έχει καμιά δουλειά…

 • Adynaton

  3ις και σήμερα βρε ούστ!!!

 • Sniper

  Άι στο διάτανο!!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).