Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το τουριστικό λογότυπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

17-12-2012

Πριν από μισό περίπου χρόνο, συζητήσαμε από αυτή τη σελίδα, το διαγωνισμό που εξήγγειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «…για το λογότυπο (Logo) και το προωθητικό μήνυμα (Slogan) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και συνοδευτική τεκμηρίωση για τον συσχετισμό των προτεινόμενων παραδοτέων με τα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού…».

Τελικά, την εβδομάδα που μας πέρασε, και συγκεκριμένα την Τετάρτη, έγινε η παρουσίαση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

«Στόχος μας η ανάδειξη και ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός, μέσα από τη συγκρότηση τουριστικής ταυτότητας και τη σύνδεση του τουρισμού με τις παραγωγικές μας επιδόσεις» είπε στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Για να υπηρετήσουμε αυτούς του στόχους σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε και ήδη υλοποιούμε μια νέα τουριστική επικοινωνιακή στρατηγική που περιλαμβάνει διάφορες κινήσεις», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τη νέα ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπως όλοι ξέρουμε η ‘ταυτότητα’ είναι ένα σύστημα από άϋλα χαρακτηριστικά που δημιουργούν λογικούς και συναισθηματικούς δεσμούς σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Ιδιαίτερα σήμερα ξέρουμε ότι στο επίκεντρο κάθε μάρκετινγκ βρίσκεται το χτίσιμο μιας ταυτότητας. Το λογότυπο της Περιφέρειάς μας περιέχει τρία στοιχεία.

 • Ένα τμήμα στεφάνου ελιάς.
 • Μια αφαιρετική αναπαράσταση της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.
 • Ένα γαλάζιο κύκλο.

Το κλαδί της ελιάς είναι ένα αρχαίο σύμβολο ειρήνης και ζωής και παραπέμπει στην Αρχαία Ολυμπία και στον πολιτισμό. Η ελιά είναι επίσης η ζωντανή μας κληρονομιά που αποδίδει το ελαιόλαδο που μας τρέφει, μας συντηρεί, μας προστατεύει, μας θεραπεύει και μας εμπνέει. Η ελιά συμβολίζει τη δύναμη της ζωής και την αναγέννηση ενώ στο συγκεκριμένο λογότυπο έχει στηθεί ως κατάρτι για να μας παραπέμπει στο θαλάσσιο χαρακτήρα της Περιφέρειας. Η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα παγκόσμιας ακτινοβολίας, είναι το πλέον εμβληματικό έργο της σύγχρονης εποχής στην Περιφέρειά μας, ένα έργο που θέλει να συμβολίσει την ένωση ανάμεσα σε περιοχές, ανθρώπους και αντιλήψεις. Οι λευκές παράλληλες γραμμές συμβολίζουν τις τρεις ενότητες της Περιφέρειάς μας και ο γαλάζιος κύκλος συμβολίζει ολόκληρη την Περιφέρεια. Επιλέξαμε τον κύκλο γιατί δεν έχει πλευρές και γωνίες και γιατί όλα του τα σημεία είναι ισότιμα. Είναι ο κύκλος των εποχών, είναι ο κύκλος της Δυτικής Ελλάδας και τα χρώματα είναι το γαλάζιο και το λευκό, χρώματα της φυσικής μας ομορφιάς και χρώματα της Ελλάδας».

6 Responses

 • Μανώλης Μορεσόπουλος

  Ελα… Πάμε λίγο.

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος;

  Πολύ ωραίο είναι! Μπράβο στον περιφεριάρχη που το επέλεξε.

  Υπομονή, το τέλος είναι κοντά.

 • ellen

  Εκνευρίστηκα τώρα!

 • Καρκαλιάνης Νίκος

  Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που σταμάτησα να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς. Τώρα αν ο κ. περιφερειάρχης πιστεύει όλα αυτά που λέει, οκ. Δικαιολογείται η κατάσταση: δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε οποιαδήποτε επιτροπή. Πρέπει να είναι και σχετικός (διοίκηση και οικονομία στα ΤΕΙ Πάτρας) με το θέμα και το στόχο της κριτικής επιτροπής. Οπότε οι κ.κ. που παίρνουν ακόμα μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς καλό θα είναι να βλέπουν πρώτα την επιτροπή που θα κρίνει το έργο τους και μετά το διαγωνισμό και το θέμα του….. νομίζω.

 • Χριστί

  Σα κονκάρδα Fred Perry είναι!

 • Παναγιώτης Ευαγγελινός

  Ειναι λογοτυπο 21ου αιωνα! Back to the Future. ΤΑ-ΝΤΑΧ!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).