Νέος λογότυπος για το Δήμο Χερσονήσου

22-12-2015

Ομόφωνα εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή η χρήση του εμβλήματος του Δήμου Χερσονήσου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Δήμος Χερσονήσου ανήκει στην περιφέρεια Κρήτης και προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γουβών, Χερσονήσου, Επισκοπής και Μαλίων. Αν και σε πολλούς έρχεται η εικόνα των εκτρόπων, που κατά καιρούς δημιουργούνται από τουρίστες υπό την επήρεια μέθης, πρόκειται για ένα από τους πιο οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, και η ανάγκη για ένα σήμα-λογότυπο είχε εντοπισθεί εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου «ο νέος λογότυπος του δήμου έχει κυκλικό σχήμα και αναγράφονται με κεφαλαία οι λέξεις: Δήμος Χερσονήσου. Εντός αυτού βρίσκονται τέσσερα όμοια σύνθετα σχήματα, τα οποία συμβολίζουν τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου και τα οποία διαφέρουν ως προς το χρώμα (πράσινο, ερυθρό, κυανό και κίτρινο) και τη θέση τοποθέτησής τους. Τα γράμματα αυτά είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε εντός του κυκλικού δίσκου να σχηματίζεται το γράμμα Χ, το οποίο είναι και το αρχικό γράμμα του Δήμου».
Η σχετική ανακοίνωση συνεχίζει «εντός του κυκλικού δίσκου βρίσκεται ένα έμβλημα κυανής απόχρωσης σε σύμπλεγμα, που απεικονίζει ένα κρητικό γεράκι και ένα δελφίνι, ενδημικά είδη της περιοχής, τα οποία υποδηλώνουν το διττό χαρακτήρα του Δήμου, τον ορεινό και τον παράκτιο, ενώ στη φτερούγα του γερακιού απεικονίζεται η ελληνική σημαία».
Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το συντοπίτη μας, καταξιωμένο καλλιτέχνη και γραφίστα, Ρουσσέτο Παναγιωτάκη που διέθεσε αφιλοκερδώς το χρόνο του και με πολύ μεράκι και την ευγένεια που τον διακρίνει προσέφερε στο Δήμο μας τις υπηρεσίες του και μετά από καιρό, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα»…

Xersonisos-logo-trans-1

4 Responses

 • tsolerman

  Αυτός ο φοίνικας και ο σταυρός στον κύκλο κάτι μου θυμίζει…

 • 7 + 10 = 17

  Ποιος θα βρει το μονόφθαλμο σπερματοζωάριο;

 • Βασίλης

  τραγικο!

 • marianna p.

  pfffff dont get me started on this oneΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-11-2019 [2]

Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).