Νέος λογότυπος για το Δήμο Χερσονήσου

22-12-2015

Ομόφωνα εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή η χρήση του εμβλήματος του Δήμου Χερσονήσου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Τοπωνυμιών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Δήμος Χερσονήσου ανήκει στην περιφέρεια Κρήτης και προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γουβών, Χερσονήσου, Επισκοπής και Μαλίων. Αν και σε πολλούς έρχεται η εικόνα των εκτρόπων, που κατά καιρούς δημιουργούνται από τουρίστες υπό την επήρεια μέθης, πρόκειται για ένα από τους πιο οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, και η ανάγκη για ένα σήμα-λογότυπο είχε εντοπισθεί εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου «ο νέος λογότυπος του δήμου έχει κυκλικό σχήμα και αναγράφονται με κεφαλαία οι λέξεις: Δήμος Χερσονήσου. Εντός αυτού βρίσκονται τέσσερα όμοια σύνθετα σχήματα, τα οποία συμβολίζουν τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου και τα οποία διαφέρουν ως προς το χρώμα (πράσινο, ερυθρό, κυανό και κίτρινο) και τη θέση τοποθέτησής τους. Τα γράμματα αυτά είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε εντός του κυκλικού δίσκου να σχηματίζεται το γράμμα Χ, το οποίο είναι και το αρχικό γράμμα του Δήμου».
Η σχετική ανακοίνωση συνεχίζει «εντός του κυκλικού δίσκου βρίσκεται ένα έμβλημα κυανής απόχρωσης σε σύμπλεγμα, που απεικονίζει ένα κρητικό γεράκι και ένα δελφίνι, ενδημικά είδη της περιοχής, τα οποία υποδηλώνουν το διττό χαρακτήρα του Δήμου, τον ορεινό και τον παράκτιο, ενώ στη φτερούγα του γερακιού απεικονίζεται η ελληνική σημαία».
Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το συντοπίτη μας, καταξιωμένο καλλιτέχνη και γραφίστα, Ρουσσέτο Παναγιωτάκη που διέθεσε αφιλοκερδώς το χρόνο του και με πολύ μεράκι και την ευγένεια που τον διακρίνει προσέφερε στο Δήμο μας τις υπηρεσίες του και μετά από καιρό, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα»…

Xersonisos-logo-trans-1

4 Responses

 • tsolerman

  Αυτός ο φοίνικας και ο σταυρός στον κύκλο κάτι μου θυμίζει…

 • 7 + 10 = 17

  Ποιος θα βρει το μονόφθαλμο σπερματοζωάριο;

 • Βασίλης

  τραγικο!

 • marianna p.

  pfffff dont get me started on this oneΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [0]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-07-2018 [0]

Η δουλειά του Comeback Studio για το Netflix

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-07-2018 [0]

Η typical. δημιουργεί για το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-06-2018 [0]

Σχεδιασμός για τα My Greek Soap από τον Ιωάννη Εργελετζή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-05-2018 [0]

Μια ακόμα αφίσα για το Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).